۶ راه حل طبیعی برای درمان بوی بد دهان

فهرست مطالب

دلایل بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان یکی از مشکلاتی می باشد که بسیاری از افراد در جامعه با آن روبرو می باشند. چه عواملی باعث بوی بد دهان می شود؟ بوی بد دهان چگونه درمان می شود؟ آیا به طور طبیعی می توان از بوی بد دهان جلوگیری کرد؟ هر آنچه در مورد بوی بد دهان باید بدانید برای شما گردآوری شده است. بوی بد دهان برای بسیاری از افراد کابوسی تمام نشدنی می باشد. مطالعات نشان داده است که ۵۰ درصد بزرگسالان از این بیماری رنج می برند. در ادامه همراه کلینیک دندانپزشکی تاج باشید تا علت بوی دهان را به طور کامل بررسی کنیم.

دلایل اصلی بوی بد دهان

متخصص دندانپزشک دکتر پیمان صابری دلایل بوی بد دهان را به شرح زیر توضیح داده است.

بهداشت دهان و دندان ضعیف: مسواک زدن منظم دندان ، مسواک زدن ملایم زبان و مراجعه منظم به دندانپزشکی برای حفظ بهداشت دهان ودندان توصیه می شود. حتی اگر مشکل به خصوصی وجود نداشته باشد ،این موارد باید رعایت شوند. به همراه مسواک زدن ، نخ دندان نیز برای تمیز کردن دندان ها ضروری می باشد.

بوی بد دهان به دلیل غذا و نوشیدنی: پیاز ، سیر ، لبنیات و پنیر می تواند باعث بوی بد دهان شود.

بوی بد دهان به دلیل خشکی دهان : خشکی دهان ناشی از کاهش جریان بزاق در مصرف برخی داروها

بوی بد دهان به دلیل بیماری لثه: هالیتوز به دلیل جیب های عمیق لثه است

بوی بد دهان به دلیل استفاده از پروتز

بوی بد دهان ناشی از بیماری های سیستمیک:  دیابت ، بیماری های کبدی و کلیوی

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن و استفاده از محصولات مشابه باعث بسیاری از بیماری ها و همچنین بوی بد دهان می شود.

پوسیدگی یا آبسه دندان: عفونت و پوسیدگی در دهان باعث افزایش تولید باکتری و ایجاد بوی بد دهان می شود.

التهاب لوزه و سینوزیت: بیماری هایی که باعث سینوزیت و گرفتگی بینی می شوند باعث تنفس از طریق دهان می شوند.عفونت دستگاه های تنفسی فوقانی با ایجاد ترشحات عفونی در دهان باعث بوی بد دهان می شوند.

ریفلاکس: وضعیتی می باشد که مایع معده از طریق مری به دهان منتقل می شود. ریفلاکس باعث بوی بد دهان و سرفه می شود.

گرسنگی طولانی مدت و یا روزه گرفتن: عدم تغذیه به مدت طولانی باعث خشکی دهان و افزایش فعالیت میکروارگانیسم ها در دهان می شود. این میکروارگانیسم ها باعث بوی بد دهان و حتی مشکلاتی در تمرکز افراد می شود.

” بوی طبیعی هنگامی که صبح از خواب بیدار می شویم”

چرا دهان ما صبح بیشتر بو می گیرد

چرا دهان ما صبح بیشتر بو می گیرد؟

تجمع گازهای گوگردی در دستگاه گوارش در طول شب علت بوی بد دهان در صبح است. هالیتوز صبحگاهی نشان دهنده مشکلات سلامتی نمی باشد.

وقتی بدون مسواک زدن می خوابیم ، باقی مانده مواد غذایی در دهان توسط باکتری ها به مواد اسیدی و گوگردی تبدیل می شوند. با کاهش جریان بزاق ، این اثر بیشتر شده و باعث هالیتوز می شود.

دلایل بوی بد دهان در دندانپزشکی چیست؟

بهداشت دهان و دندان نقش زیادی در جلوگیری از بوی نا مناسب دهان دارد. غذای باقی مانده بین دندان ها و پلاک روی دندان ها باعث بوی ناخوش آیند دهان می شود. علاوه بر این ، تارتار ، بیماری های لثه و پوسیدگی دندان که برای مدت طولانی تمیز نشده اند ، بوی بد دهان شدیدی ایجاد می کنند. این موارد از جمله مشکلاتی می باشد که در افراد با بهداشت ضعیف دهان و دندان مشاهده می شود.

بیشتر بدانید: دندانپزشکی اطفال در بهترین مرکز دندانپزشکی تهران

چگونه باید از بهداشت دهان و دندان محافظت کرد؟

  1. مسواک زدن منظم دندان ها حداقل ۲ بار در روز نباید فراموش شود.
  2. بهترین راه حل برای تمیز کردن پلاک بین دندان ها ، نخ دندان کشیدن یکبار در روز می باشد.
  3. از مراجعه منظم به دندانپزشک خود غافل نشوید.
  4. اگر از پروتزهای متحرک استفاده می کنید ، باید به طور مرتب و روزانه آنها را تمیز کنید.
  5. تاج ها و پل های سرامیکی قدیمی و ناسازگار باید جایگزین شوند زیرا باعث تجمع پلاک زیر آنها می شوند.

آیا نا خوش آیند بد دهان ناشی از یک بیماری سیستماتیک می باشد؟

برای تشخیص بوی نا مناسب دهان ، باید لب های خود را محکم ببندیم و از طریق بینی بازدم کنید. اگر بوی بد دهان بعد از ۱۰ سانتی متر توسط شخص دیگری قابل احساس باشد. بیماری لوزه ها ، سینوزیت ، کبد ، معده و دیگر اختلالات سیستماتیک می تواند باعث ایجاد این بو شود. اگر بویی از بینی احساس نشود ، هالیتوز معمولی می باشد.

بوی بد دهان به روابط اجتماعی ما آسیب می رساند!

چگونه بفهمم که دهانم بوی بدی می دهد؟

دو راه مختلف برای تشخیص هالیتوز وجود دارد. اولین روش پوشاندن دهان و بینی با دست و بازدم کردن و بو کردن نفس می باشد. روش دوم این است که از شخصی که به او اعتماد دارید سوال کنید و اگر دهان شما بوی می دهد ، نسبت به درمان آن اقدام کنید.

بوی بدی که گاهی اوقات در دهان شکل می گیرد، می تواند ناشی از یک یا چند دلیل از جمله عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ، التهاب دهان ، بیماری های پیشرفته لثه یا پوسیدگی دندان و خشکی دهان باشد.

برای از بین بردن بوی بد دندان ناشی از بی نظمی ، تارتار روی دندان را جرمگیری می کنند و به بیمار نشان داده می شود که برای مراقبت از دهان و دندان چه کاری باید انجام شود. اگر بوی بد دهان به دلیل عفونت ایجاد شود ، عفونت ها درمان می شوند و اگر در طول درمان دندان های نهفته مشکل ایجاد کرده باشند ، دندان نهفته کشیده می شود.

همچنین روش هایی که باعث افزایش ترشح بزاق بیمار می شود ، به بیمار آموزش داده می شود تا از بوی بد نا مناسب ناشی از خشکی دهان جلوگیری شود.

کاهش جریان بزاق هنگام خواب باعث افزایش اسیدیته دهان می شود و مواد غذایی باقی مانده در دهان نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود.

بیشتر بدانید: اصلاح طرح لبخند با شرایط اقساطی، برای کسب اطلاعات بیشتر روی متن لینک شده کلیک کنید!

نوشیدن آب از بوی بد دهان جلوگیری می کند

آب به جلوگیری از بوی دهان کمک می کند و نقش مهمی در محافظت از سلامت دهان و دندان دارد. غدد بزاقی مسئول ترشح بزاق و انتقال این مواد به دهان می باشند. میزان بزاق دهان ممکن است به دلایل مختلفی مانند سوء تغذیه ، کم آبی در طول روز و استرس کاهش یابد. ترشح بزاقی در هنگام خواب کاملاً تنظیم می شود.

تولید بزاق در دهان کاهش می یابد و دهان نمی تواند مایعات مورد نیاز برای تمیز کردن خود را تولید کند. به همین دلیل ، ممکن است هنگامی که صبح از خواب بیدار می شویم ، بوی بدی بدهد.

کدام بیماری ها باعث کاهش تولید بزاق می شوند؟

علاوه بر دلایل شخصی داروهایی مانند آنتی هیستامین ها ، داروهای فشار خون ، داروهای روانپزشکی ، دیابت ، کم خونی و بیماری های تب دار به عنوان یکی از دلایلی که تولید بزاق را کاهش می دهد شناخته می شود. عفونت در دهان و بیماری لثه پیشرفته می تواند باعث کاهش تولید بزاق و بوی بد دهان شود.

تأثیر مثبت نوشیدن آب بر بوی بد دهان

نوشیدن منظم آب عامل مهمی در کاهش میزان اسیدیته بزاق در دهان به میزان لازم نیاز می باشد. مصرف ۲ لیتر آب در روز به محافظت از سلامت دندان ها کمک می کند و از بوی بد دهان ناشی از کاهش بزاق جلوگیری می کند.

نوشیدن شدید چای ، قهوه و مصرف غذاهای شیرین باعث افزایش باکتری در دهان و در نتیجه ایجاد بوی بد دهان می شود. این غذا ها و نوشیدنی ها باید با احتیاط و مقدار کم مصرف شود و دوری از استعمال دخانیات از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

بیشتر بدانید: دندانپزشکی اقساطی در کلینیک دندانپزشکی تاج بدون سود!

بوی بد دهان چگونه بر زندگی اجتماعی افراد تأثیر می گذارد؟

افرادی که به بهداشت شخصی خود اهمیت می دهند ، همیشه به دنبال موثرترین روش برای مقابله با بوی بد دهان می باشند. علت تشکیل بوی بد دهان ، گازهای سولفید هیدروژنی می باشد که در نتیجه ترکیب باکتری های موجود در دهان و باقیمانده مواد غذایی در دهان ایجاد می شود.

بوی بد دهان به دلایل مختلف ایجاد می شود و به کیفیت زندگی و روابط اجتماعی افراد آسیب می رساند. حتی باعث کاهش اعتماد به نفس می شود و می تواند منجر به انزوای افراد از محیط های اجتماعی شود.

بوی بد دهان می تواند نشانه ای از بیماری های مختلف باشد!

در بعضی از کلینیک های دندانپزشکی دستگاه هایی که گازهای بد دهان را اندازه گیری می کنند شروع به کار کرده اند. با استفاده از دستگاه هایی به نام هالیتومتر ، می توان میزان گازهایی مانند سولفید هیدروژن و متیل را که باعث بوی بد دهان می شوند اندازه گیری کرد و بیماری یا علل مختلف ایجاد بوی بد دهان را دقیقا مشخص کرد.

چگونه بوی بد دهان را درمان کنیم؟

بسیاری از افراد هنگام بیدار شدن از خواب یا مصرف غذاهای معطر مانند پیاز و سیر احساس بوی ناخوشایند از دهان خود می کنند. اما بوی بد دهان گاهی اوقات می تواند نشانه دهنده یک اختلال در سلامت عمومی افراد باشد. بوی بد دهان در حقیقت یک بیماری نیست. به گفته کارشناسان ، این بو طبیعی می باشد.

۱ – زبان خود را مسواک بزنید

برای بهداشت دهان و دندان مناسب ، تمیز کردن زبان همراه با مسواک زدن باید انجام شود. باکتری های روی زبان ، به ویژه در پشت زبان ، می توانند باعث بوی بد دهان شوند. این باکتری ها باید با مسواک های مخصوص زبان یا با پاک کننده های زبان پشت برخی از مسواک ها تمیز شوند.

۲- آب فراوان بنوشید

مصرف آب نقش مهمی در از بین بردن بوی بد دهان و همچنین حفظ سلامت کل بدن شما دارد. به جز افرادی که در معرض بیماری کلیوی می باشد ، نوشیدن ۲.۵ تا ۳  لیتر آب در روز با افزایش ترشح بزاق به جلوگیری از بوی بد دهان کمک می کند.

۳- دارچین مصرف کنید

دارچین به عنوان سلاحی مهم در مبارزه با باکتری های دهان محسوب می شود. می توانید از دارچین در نوشیدنی ها و غذاهای خود استفاده کنید.

۴- از مرطوب کننده دهان استفاده کنید

بزاق نقش مهمی در کاهش بوی بد دهان دارد. متخصصان می توانند برای افرادی که ترشح بزاق کمی دارند مرطوب کننده های دهان را تجویز کنند. علاوه بر این ، به بیمار توصیه می شود مقدار زیادی آب بنوشد و مراقب باشد که دهان آن ها در طول روز خشک نشود.

۵- از آدامس بودن شکر استفاده کنید.

آدامسی که به طور معمول می جویم ، همیشه از بروز بوی بد دهان جلوگیری نمی کند. متخصصان می گویند فقط آدامس بودن شکر باعث کاهش بوی بد دهان می شود.

توجه!

لوزه ملتهب در کودکان یکی از دلایل مهم ایجاد بوی بد دهان از دهان است.

بوی سیگار

از آنجا که سیگار کشیدن باعث خشکی دهان می شود ، زمینه را برای بیماری های لثه و بوی بد دهان ، آماده می کند.

آیا بینی منبع بوی بد دهان می باشد؟

بوی بد دهان می تواند توسط عوامل غیر دهانی ایجاد شود ، اگرچه به ندرت اتفاق می افتد. بیماری های مربوط به بینی مانند سینوزیت ، پولیپ و آدنوئید در این گروه قرار می گیرند.

این بیماری ها مانع از ورود هوا از طریق بینی می شوند و باعث خشک شدن مخاط بینی می شوند. بنابراین باعث ایجاد بوی بد دهان می شود. در این حالت ، به جای این که بوی بد از دهان بیایید از بینی منتشر می شود.

به بهداشت دهان و دندان های خود توجه کنید ، بیماری خود را درک کنید!

نظر دکتر مهرنوش رضوان در این زمینه به شرح زیر می باشد:

دهانشویه را به برنامه روزانه خود اضافه کنید

افزودن دهانشویه به برنامه روزانه مراقبت از دهان و دندان گام مهمی در جلوگیری از بوی بد دهان می باشد. هر چقدر هم که خوب مسواک بزنید ، نمی توانید کل دهان خود را تمیز کنید. وقتی با استفاده از دهانشویه مراقبت از دهان و دندان خود را کامل می کنید.

بنابراین با استفاده از دهانشویه، شما پلاک باکتریایی را که عامل اصلی بیماری های لثه و بوی بد دهان می باشد ، کاهش می دهید. باکتری های دهان در شب هنگام خواب به سرعت تکثیر می شوند ، مراقبت از دهان و دندان قبل از خواب باید با شستشوی دهان با دهانشویه کامل شود.

اگر در معده خود باکتری “هلیکوباکتر پیلوری” دارید ، قطعاً باید تحت درمان قرار گیرید.

درمان این مشکل می تواند بوی بد دهان را در بیماران مبتلا به گاستریت و مشکلات رفلاکس ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری از بین ببرد. جلوگیری از بوی بد دهانتان بدون درمان این مشکل امکان پذیر نمی باشد.

حتماً لثه های خود را درمان کنید

بیماری های لثه باعث بوی بد دهان می شود. به دلیل این که مشکلاتی مانند عفونت و التهاب در لثه باعث افزایش تولید باکتری می شود ، باعث ایجاد بوی بد دهان می شود. اگر به بیماری لثه مبتلا می باشید ، برای درمان لثه به دندانپزشک مراجعه کنید.

منبع بوی بد دهان را مشخص کنید

ه دلایل مختلفی مانند التهاب لوزه ، عفونت های ریوی ، بیماری های کلیوی و کبدی ، سیگار کشیدن و استرس ممکن است نتوانید با بوی بد دهان کنار بیایید. اگر این عوامل دلیل بوی بد دهان شما نمی باشند. علت آن ناشی از مراقبت نامناسب از دهان و دندان مانند پلاک باکتریایی و بیماری های لثه می باشد. برای جلوگیری از ایجاد بوی نا خوش آیند دهان ، از بهداشت دهان و دندان خود غافل نشوید.

ما ایرانی ها ، به دندانهایمان توجه نمی کنیم!

راه حل های طبیعی برای درمان بوی بد دهان

با چند پیشنهاد ساده و خانگی می توانید مشکل بوی بد دهان خود را برطرف کنید!

میخک:

وقتی مدتی میخک را در دهان خود قرار دهید ، بلافاصله تفاوت را احساس خواهید کرد. میخک طعم و بوی مطبوعی از خود به جای می گذارد. مخصوصاً اگر در خارج از خانه می باشید ، بهترین جایگزین برای آدامس ، میخک می باشد! می توانید بعد از مدتی جویدن آن را بیرون بیاورید.

نعناع و رفع بوی بد دهان

نعناع:

با دم کشیدن مقداری نعناع خشک چایی تهیه می کنید. نعناع با تسکین معده به شما در جلوگیری از بوی بد دهان مربوط به معده نیز کمک می کند.

جعفری:

مقداری جعفری را پس از خوردن غذا هایی مانند پیاز یا سیر که بوی شدیدی دارند یا بعد از نوشیدن برخی نوشیدنی ها ، کاملاً بجوید. متوجه خواهید شد که بوی بد دهان شما به شکل قابل توجهی کاهش خواهد یافت!

شوید:

جویدن مقداری شوید بوی خوبی در دهان شما ایجاد می کند.

رازیانه:

یکی از موثرترین راه حل های طبیعی برای درمان بوی بد دهان استفاده از رازیانه می باشد. رازیانه که برای درمان سرفه خشک و سرماخوردگی توصیه می شود ، برای بیماری هایی مانند التهابات دستگاه ادراری و سنگ کلیه نیز مفید است.

لیموی تازه یک راه حل مناسب برای رفع بوی بد دهان

آب لیمو:

آب لیمو یا لیموی تازه یک راه حل مناسب برای افرادی می باشد که از بوی دهان خود شکایت دارند.

 سوالات متداول درباره بوی بد دهان

  1. چه عواملی باعث بوی بد دهان می‌شوند؟

دلایل اصلی بوی بد دهان شامل بهداشت ضعیف دهان و دندان، مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خاص مانند پیاز و سیر، خشکی دهان، بیماری‌های لثه، استفاده از پروتز، بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت و بیماری‌های کبدی، سیگار کشیدن، پوسیدگی یا آبسه دندان، التهاب لوزه و سینوزیت، ریفلاکس معده، و گرسنگی طولانی مدت است.

  1. چگونه می‌توان بوی بد دهان را درمان کرد؟

برای درمان بوی بد دهان، موارد زیر توصیه می‌شود:

– مسواک زدن منظم دندان‌ها حداقل دو بار در روز.

– استفاده از نخ دندان یک بار در روز.

– مراجعه منظم به دندانپزشک.

– تمیز کردن زبان به خصوص قسمت پشت آن.

– نوشیدن آب به مقدار کافی.

– مصرف دارچین و آدامس بدون شکر.

– استفاده از دهانشویه و مرطوب کننده‌های دهان در صورت نیاز.

  1. آیا بوی بد دهان می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های سیستماتیک باشد؟

بله، بوی بد دهان می‌تواند ناشی از بیماری‌های سیستماتیک مانند دیابت، بیماری‌های کبدی و کلیوی، بیماری‌های لوزه و سینوزیت، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، و بیماری‌های معده مانند ریفلاکس باشد. در صورت شک به این موارد، مشورت با پزشک ضروری است.

  1. آیا راه‌حل‌های طبیعی برای کاهش بوی بد دهان وجود دارد؟

بله، برخی از راه‌حل‌های طبیعی برای کاهش بوی بد دهان عبارتند از:

– جویدن میخک که بلافاصله بوی دهان را تازه می‌کند.

– نوشیدن چای نعناع برای تسکین معده و کاهش بوی بد دهان ناشی از مشکلات معده.

– جویدن جعفری بعد از مصرف غذاهای با بوی قوی مانند پیاز یا سیر.

– استفاده از شوید و رازیانه به عنوان تازه کننده دهان.

– مصرف آب لیمو یا لیموی تازه که به رفع بوی بد دهان کمک می‌کند.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *