منوی دسته بندی
درمان زخم زبان در خانه

درمان زخم زبان در خانه

درمان زخم زبان در خانه

وجود زخم های پوستی، عفونت ها و سایر صدمات در یک بخش از زبان، باعث ناراحتی کل این عضو می شود.

در واقع زبان نسبت به درد خیلی حساس است. نحوه ی درمان زخم زبان در دهان به دلیل ناراحتی آن بر می گردد، به طور معمول یک فرد می تواند با استفاده نمودن از داروهای خانگی ساده، زخم های به وجود آمده در زبان را درمان نماید.

اما باید توجه داشته باشید که در بعضی از مواقع احتمال دارد خطرات جدی تری زبان و دهان را تهدید کند در اینجا توصیه می شود که به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

درمان زخم زبان در خانه

راهکارهای خانگی گاهی ممکن است تاثیر گذار باشد، اما در صورت تداوم زخم و درد در زبان توصیه می شود جهت رفع این مشکل به پزشک مراجعه نمایید؛ در ادامه راه کارهای درمان زخم زبان در دهان را برای شما عنوان نموده ایم پس جهت اطلاع از این راهکارها در ادامه با ما همراه باشید.

درمان زخم زبان دهان در خانه:

اصولاً زخم زبان بیشتر به خاطر توجه نکردن به بهداشت دهان و دندان و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب به وجود می آید.

گاهی اوقات به وسیله ی شیوه های سنتی که در خانه انجام می شود، می توان به درمان زخم زبان دهان پرداخت.اما در صورتی که این اختلال بیش از دو هفته طول کشید حتماً باید به دندان پزشک یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.

راهکارهای خانگی درمان زخم زبان دهان:

طبق تحقیقات و بررسی های اخیر ثابت شده است که عسل یک خاصیت ضد باکتری دارد و این ویژگی آن می تواند، به عنوان ترمیم کننده زخم سوختگی تاثیر مثبت داشته باشد.

علاوه بر آن ثابت شده است که این محصول طبیعی، در کاهش علامت های زخمی سرطان تاثیر گذار است. همچنین در مطالبات پزشکان و طی آزمایشات ایشان، در طول چندین روز ثابت شده است که عسل، برای درمان زخم زبان دهان و کاهش درد این عضو از بدن تاثیر گذار است.

در واقع خواص عسل طبیعی جهت درمان زخم بی نظیر است.

 معمولاًدرمان اکثر زخم ها و عفونت ها از جمله زخمهای ویروسی و آفات دهانی، به وسیله عسل طبیعی امکان پذیر است.

عسل طبیعی با توجه به عصاره ی انواع گیاهان دارای گونه های متعددی است، که در این میان عسل آویشن، عسل گزانگبین و عسل مریم گلی عملکرد بهتری در درمان زخم زبان دهان دارد.

رعایت نمودن بهداشت دهان و دندان، در بهبود زخم های ایجاد شده در زبان کمک می کند.

 در واقع شستن دهان و مسواک زدن باعث می شود که باکتری های مضر نابود شده و احتمال عفونت کاهش یابد.

 به منظور پیشگیری از خراشیده شدن دهان و ایجاد زخم توصیه می شود از مسواک های نرم استفاده نمایید؛ اما در صورتی که شخصی به زخم و خراشیدگی در لثه و زبان دچار شده است، می‌تواند از دهان شویه بره موم استفاده نماید.. در چنین مواقعی سعی کنید از استفاده از انواع دهانشویه های بسیار قوی پرهیز کند.

مکیدن یخ

یکی از راهکارهای پیشنهادی جهت درمان زخم زبان دهان، مکیدن یخ است. در واقع مکیدن یخ سبب تسکین و ترمیم زخم های زبان می گردد. باید توجه داشته باشید که از جویدن و گاز گرفتن یخ خودداری نمایید چون این کار باعث صدمه به مینای دندان و یا شکستن دندان می شود.

قبل از اینکه خواسته باشید یخ را در دهان خود قرار دهید، چند ثانیه پیش یخ را از فریزر خارج کنید تا خاصیت چسبندگی و احتمال پارگی زبان را کاهش دهد یعنی سطح یخ صاف و صیقلی شود. در نهایت با مکیدن یخ زخم زبان خود را تسکین دهید.

شستشوی دهان با آب نمک:

در صورتی که زبان فردی دچار آسیب و التهاب شد،مهمترین مسئله جهت ترمیم آن تمیز نگه داشتن و رعایت بهداشت دهان است.

 متخصصان دندانپزشکی توصیه می کنند که جهت درمان زخم زبان دهان و کاهش خطر عفونت استفاده از آب نمک تاثیر گذار خواهد بود.

برای انجام این کار باید نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب حل نمایید؛ سپس آب نمک را به آهستگی در دهان خود بچرخانید و دهانتان را شستشو دهید.

شستشوی دهان بوسیله ی چای بابونه خنک و سرد:

تحقیقات و پژوهش‌های مرکز بهداشت درمانی آمریکا ثابت کرده است که بابونه یک گیاه تاثیر گذار و تسکین دهنده جهت درمان زخم زبان دهان محسوب می شود.

توجه داشته باشید که بابونه یک گیاه کاملاً بی خطر است.به طور معمول مردم از دمکرده ی این گیاه به صورت چایی استفاده می کنند،توصیه می شود جهت درمان زخم زبان‌دهان یک کیسه چای بابونه را خیس کرده و بر روی قسمت صدمه دیده زبان به آرامی فشار دهند.

استفاده از مریم گلی به منظور داروی گیاهی

مریم گلی به عنوان یک داروی گیاهی می تواند در کاهش التهابات دهان تاثیر گذار باشد.

نحوه استفاده از این گیاه به این شکل است که برگهای مریم گلی را در آب جوش بخوابانید و منتظر بمانید تا آب خنک شود، این دمنوش باعث بهبود زخم های زبان و دهان خواهد شد.

به طور کلی جهت درمان سایر بیماری‌ها، از جمله درمان زخم زبان دهان استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی تاثیر صد در صدی ندارد؛ یعنی در حال حاضر هیچ نوع مدرک معتبری برای این گیاهان موجود نمی باشد. اما بر اساس تحقیقات و بررسی‌های پزشکان طب سنتی، تاثیر گیاهان دارویی و راهکارهای خانگی ممکن است در بهبود این بیماری ها مثبت باشد.

در صورتی که درمان های خانگی جهت بهبود زخم و التهابات تاثیر گذار نباشد، احتمال دارد شخص بدون نسخه از سایر مسکن ها استفاده نماید. اما به طور معمول برای زخم های عفونتی و آلوده پزشک آنتی بیوتیک نسخه میکند. توصیه می شود به دلیل عوارض مصرف خودسرانه دارو

از مصرف آنها اجتناب کنید.

سخن آخر:

راهکار های فراوانی جهت درمان زخم زبان دهان موجود است.در این مقاله به درمانهای خانگی که دربرگیرنده مصرف کردن یا مصرف نکردن بعضی از محصولات و مواد خوراکی است بحث شد و توصیه شد که علاوه بر آن اصلاح عادات رفتاری و سبک زندگی می‌تواند در درمان بیماری ها تاثیر گذار باشد.

در واقع درمان زخم زبان دهان در خانه به وسیله مواد طبیعی و داروهای بدون نسخه، به متقاضیان محترم کمک می کند تا این عارضه هرچه سریعتر درمان شود. اما در صورت ادامه داشتن مشکل و بیماری حتماً به پزشک متخصص مراجعه نمایید و درمانهای خانگی را قطع کنید.