منوی دسته بندی

فهرست مطالب

 عواملی که باعث شکست ایمپلنت دندان می‌شود!

چه نیاز به جایگزینی یک دندان یا چند دندان داشته باشید، ایمپلنت‌های دندانی و ایمپلنت‌های All on 4 لبخندی زیبا و طبیعی را برای شما به ارمغان می‌آورد و در عین حال کیفیت زندگی شما را بهبود می‌بخشد. این روش همچنین زمانی که به درستی انجام شود می‌تواند سابقه موفقیت قابل توجهی داشته باشد. با این حال، عوامل خاصی می‌توانند باعث شکست ایمپلنت دندان شوند. اگرچه نادر است، اما زمانی که اتفاق می‌افتد می‌تواند باعث ناراحتی جدی شود و حتی منجر به عوارض بیشتری شود.

 علائم شکست ایمپلنت دندان چیست؟

سه علامت رایج وجود دارد که نشان می‌دهد ایمپلنت شکست خورده است:

  1. درد یا ناراحتی شدید
  2. تورم یا التهاب لثه
  3. ایمپلنت شل می‌شود یا در دهان حرکت می‌کند

ایمپلنت دندان ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عوامل سلامت عمومی بیمار، استاندارد مراقبت‌های بعد از عمل و مهارت و شایستگی دندانپزشک با شکست مواجه شود.

شکست ایمپلنت دندان

در زیر ۷ دلیل اصلی که باعث شکست ایمپلنت دندان می‌شود آورده شده است:

ناهماهنگی ایمپلنت

یکی از جنبه‌های چالش برانگیز دندانپزشکی ایمپلنت، قرار دادن ایمپلنت به گونه‌ای است که کاملاً توسط استخوان احاطه شود. گاهی اوقات موقعیت ایده آل در استخوان ممکن است موقعیت ایده آل برای ایمپلنت نباشد؛ بنابراین، ایمپلنت و استخوان ممکن است نامرتب شوند. زمانی که ایمپلنت با استخوان تراز نباشد، ممکن است تاج‌ها غیرطبیعی به نظر برسند، لثه‌ها عقب نشینی کنند و فلز خاکستری تیره ایمپلنت در اطراف لثه قابل مشاهده باشد.

اصلاح ایمپلنت‌های نادرست ممکن است دشوار باشد. برداشتن می‌تواند به استخوان و دندان‌های مجاور آسیب برساند. به همین دلیل بسیار مهم است که بار اول آن را به درستی انجام دهید. انتخاب دندانپزشکی با دانش و تجربه برای دستیابی به بهترین نتایج بسیار مهم است.

شکست ایمپلنت دندان

قالب‌ها توسط دندانپزشک قالب گیری می‌شود و برای ساخت روکش‌ها به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. اگر ابعاد دقیق نباشد، دندان‌های جایگزین ممکن است به درستی جا نشوند. فقط یک عدم تطابق ظریف می‌تواند باعث ایجاد فاصله کافی بین تاج و لثه شود که ظاهر و عملکرد دندان‌ها را به خطر بیندازد. شکست ایمپلنت دندان می‌تواند به باکتری اجازه ورود به لثه را بدهد و در نهایت منجر به عفونت شود. عفونت قابل درمان است اما ممکن است نیاز به جایگزینی ایمپلنت باشد. اساساً هزینه درمان را دو برابر می‌کند.

عامل دیگر سیمانی است که تاج دندان جدید را به پست ایمپلنت متصل می‌کند و همچنین در صورت نفوذ شکست ایمپلنت دندان می‌تواند باعث عفونت شود؛ بنابراین مهارت دندانپزشک ایمپلنت بسیار مهم است. آنها باید برای انجام دقیق این روش تحت بزرگ‌نمایی بالا راحت باشند و احتمال عکس‌العمل یا خطا را کاهش دهند.

بخوانید
چگونه می توانید بر ترس دندانپزشکی خود غلبه کنید؟

پری ایمپلنت و سایر عفونت‌ها در شکست ایمپلنت دندان

پری ایمپلنت یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت دندان است. بحث‌هایی وجود دارد که آیا باید آن را به عنوان یک بیماری طبقه بندی کرد. صرف نظر از این، گاهی اوقات مدت کوتاهی پس از تکمیل عمل، یک پاسخ التهابی می‌تواند به دلیل تجمع باکتری در دهان رخ دهد.

پری ایمپلنت می‌تواند به لثه و استخوان اطراف ایمپلنت آسیب برساند و به طور بالقوه منجر به از دست دادن استخوان بعدی یا شکست ایمپلنت شود. در حالی که این بیماری قابل درمان است، ایمپلنت اغلب نیاز به تعویض دارد. کسانی که بیشتر مستعد ابتلا به عفونت باکتریایی یا پری ایمپلنت هستند، بیماران دیابتی، سیگاری‌ها و کسانی هستند که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند.

ادغام استخوانی ناموفق در شکست ایمپلنت دندان

Osseointegration اصطلاحی است که برای توصیف تکامل اتصال ساختاری بین استخوان و ایمپلنت تیتانیوم جدید استفاده می‌شود. به طور معمول چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد تا این روند اتفاق بیفتد.

گاهی اوقات ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک جوش نمی‌خورد. این ممکن است باعث شل شدن ایمپلنت یا حتی افتادن آن و شکست ایمپلنت دندان شود. دلیل اصلی این امر استخوان ناکافی است که می‌توان ایمپلنت را در آن قرار داد.

هنگامی که صحبت از دندانپزشکی ایمپلنت به میان می‌آید، تراکم استخوان و سلامت کلی استخوان شما یک نکته مهم است. ارزیابی سلامت استخوان کاری است که دندانپزشک ایمپلنت قبل از عمل انجام می‌دهد. اگر استخوان کافی وجود ندارد، عمل پیوند استخوان یا لیفت سینوس گزینه‌ای برای ایجاد مجدد شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت است.

آسیب عصبی دز شکست ایمپلنت دندان

در حالی که آسیب عصبی در شکست ایمپلنت دندان نادر است، زمانی که ایمپلنت خیلی نزدیک به اعصاب اطراف دهان ثابت شود، ممکن است اتفاق بیفتد. بروز این امر در دندانپزشکان بی تجربه ایمپلنت دندان یا زمانی که دندانپزشک از برنامه ریزی درمانی به عنوان بخشی از فعالیت خود استفاده نمی‌کند، شایع‌تر است. یک طرح درمانی به دندانپزشک کمک می‌کند تا تمام عواملی را که ممکن است بر روی ایمپلنت تأثیر بگذارد، شناسایی کند، مانند تعیین محل ایده آل ایمپلنت در رابطه با ساختارهای مهم و اعصاب در دهان.

آسیب عصبی معمولاً زمانی نشان داده می‌شود که بی حسی، درد مداوم، یا احساس سوزن سوزن شدن در اطراف لثه، لب‌ها، گونه‌ها یا زبان وجود داشته باشد.

شکست ایمپلنت دندان

خطای خود ایمپلنت در شکست ایمپلنت دندان

علی‌رغم اینکه از یک فلز قوی ساخته شده است، ممکن است پایه فلزی ایمپلنت شل شود. هنگامی که پست ایمپلنت شل شود، این حرکت باعث شکستگی ایمپلنت می‌شود. ممکن است باعث خارش شود.

بخوانید
دندان مصنوعی در شهران

به لطف پیشرفت‌های فناوری ایمپلنت، امروزه کمتر اتفاق می‌افتد، اما شکست همچنان ممکن است رخ دهد. به خصوص تأمین کنندگان ارزان قیمت و آزمایشگاه‌های خارج از کشور می‌توانند از مواد با کیفیت پایین استفاده کنند که منجر به عوارض مربوط به اندازه و تناسب می‌شود که پایداری ایمپلنت را به خطر می‌اندازد.

عکس العمل بدن و واکنش آلرژیک در شکست ایمپلنت دندان

انجمن دندانپزشکی تاج دنتال اعلام کرده است که اگر چیزی خارجی وارد بدن شما شود، احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد. ایمپلنت‌های دندانی و سایر مواد مورد استفاده برای عمل ایمپلنت ممکن است باعث واکنش موضعی شوند. دندانپزشک شما باید بررسی کند که آیا آلرژی دارید تا مطمئن شود که بهترین مواد برای درمان شما استفاده می‌شود.

شکست ایمپلنت دندان

اگر به شکست ایمپلنت دندان مشکوک هستید چه باید کرد؟

ابتدا، اگر بعد از عمل ایمپلنت دندانی، عفونتی مانند پری ایمپلنت را تجربه می‌کنید، می‌توان عفونت را بدون برداشتن ایمپلنت درمان کرد. التهاب معمولاً با یک پاک‌سازی کامل درمان می‌شود. هرچه زودتر مشکل تشخیص داده شود، احتمال درمان آن بیشتر می‌شود.

در صورت آسیب به استخوان اطراف ایمپلنت، این مورد نیز قابل درمان است. با این حال، درمان شامل برداشتن استخوان و سپس انجام پیوند استخوان است تا بتوان ایمپلنت را به درستی برگردانید.

بسته به میزان آسیب، ممکن است نیاز به برداشتن تاج و ایمپلنت باشد. تعمیر ایمپلنت‌های ناموفق ممکن است دشوار باشد. برداشتن می‌تواند به استخوان و دندان‌های مجاور آسیب برساند. انجام صحیح آن در اولین بار بسیار مهم است و همچنین انتخاب یک دندانپزشک متخصص با تمام مهارت‌ها و تجربه برای دستیابی به بهترین نتایج بسیار مهم است.

شکست ایمپلنت دندان

شکست ایمپلنت دندان

هر کجا که انتخاب می‌کنید عمل ایمپلنت دندانی خود را انجام دهید، مهم است که با خطرات آن آشنا باشید و دندانپزشکی که انتخاب می‌کنید مهارت و تجربه داشته باشد تا خطرات را به حداقل برساند و در عین حال سرمایه‌گذاری ارزشمندی برای سلامت دندان شما انجام دهد.

یک ایمپلنت کاملاً شکست خورده به طور مداوم متحرک خواهد بود. سایر نشانه‌های ایمپلنت دندانی که استخوان بندی را از دست داده است ممکن است شامل درد، تورم یا عفونت باشد، اما همیشه این‌طور نیست. اشعه ایکس از یک ایمپلنت ناموفق معمولاً از دست دادن استخوان اطراف ایمپلنت را نشان می‌دهد.

میزان شکست ایمپلنت‌های دندانی چقدر است؟

ایمپلنت‌های دندانی درصد موفقیت بالایی دارند، اما برخی از افراد با شکست ایمپلنت دندان مواجه می‌شوند. تخمین زده می‌شود که حدود ۵ تا ۱۰ درصد از ایمپلنت‌های دندانی، مدت کوتاهی پس از یک عمل یا ماه‌ها یا سال‌ها بعد، با شکست مواجه می‌شوند.

بخوانید
هر آنچه باید درباره‌ی حساسیت دندان بدانید (۱)

اکثر ایمپلنت‌های دندانی چه زمانی از کار می‌افتند؟

مراحل اولیه کاشت ناموفق دندان در عرض سه تا چهار ماه پس از جراحی رخ می‌دهد. ضروری است که متخصص بهداشت دندان شما از پروتکل‌های مناسب استفاده کند – از جمله جلوگیری از گرم شدن بیش از حد استخوان، طراحی فلپ سمت راست، قرار دادن پایدار و قرار دادن ایمپلنت‌ها در جایی که استخوان کافی وجود دارد.

شکست ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی ممکن است به دلایل مختلفی با شکست مواجه شوند، اما شایع‌ترین – و قابل پیشگیری ترین – عفونت و تحلیل استخوان است. پری ایمپلنت نوعی عفونت است که در اطراف ایمپلنت ایجاد می‌شود

چگونه شکست ایمپلنت دندان را ترمیم کنیم؟

در بیشتر موارد، ترمیم با پشتیبانی از ایمپلنت را می‌توان بدون جراحی جایگزین کرد. دندانپزشک شما می‌تواند تاج، پل یا دندان مصنوعی جدیدی بسازد و دوباره آن را به بچسباند. اگر ترمیم شما با شکست مواجه شد، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

شکست ایمپلنت دندان

نشانه‌های شکست پیوند استخوان دندان چیست؟

علائم شکست پیوند استخوان دندان عبارت‌اند از:

  1. درد یا تورمی که بعد از هفته اول بدتر می‌شود.
  2. چرک یا تخلیه از محل پیوند استخوان.
  3. تحلیل رفتن لثه (زمانی که لثه‌ها از دندان‌ها جدا می‌شوند).
  4. بدون بهبود حجم استخوان فک.

چگونه بفهمم ایمپلنت دندانم عفونی شده است؟

علائم عفونت شامل موارد زیر است:

  1. لثه‌های قرمز یا متورم در محل ایمپلنت.
  2. ایمپلنت‌های شل یا لرزان.
  3. ترشح چرک از ناحیه ایمپلنت
  4. بوی بد دهان یا طعم بد در دهان.
  5. درد مبهم یا درد ضربان دار.
  6. تب.
  7. رشته‌های قابل مشاهده
  8. خونریزی هنگام مسواک زدن اطراف ایمپلنت.

شکست ایمپلنت دندان

طبق اعلام کنگره بین‌المللی ایمپلنتولوژیست های دهان، به ندرت پیش می‌آید که بدن شما ایمپلنت‌های دندانی شما را پس بزند. با این حال، این بدان معنا نیست که ایمپلنت دندان شما شکست نخواهد خورد. ایمپلنت دندانی موفق، ایمپلنتی است که در استخوان سالم قرار می‌گیرد و پس از انجام جراحی به درستی از آن مراقبت می‌شود.

آیا شکست ایمپلنت دندان قابل ترمیم است؟

خوشبختانه، شکست ایمپلنت‌ها را می‌توان به سرعت درمان کرد، اما به خاطر داشته باشید که اگر دندانپزشک شما نیاز به محافظت از سلامت دهان و دندان شما داشته باشد، برای انجام این کار، ایمپلنت را به طور کامل برمی دارد.

اطلاعات نویسنده

‫6 نظر

  • پرویز قهرمانی گفت:

    کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم

  • اسدالله آزادی ور گفت:

    متشکرم

  • ابوالقاسم حاجی گفت:

    حرف نداری

  • محمود فرد گفت:

    چرا اینقد زیاد؟

  • اصغر حبیبی گفت:

    خیلی سایت خوبی دارین

  • غلام شمس گفت:

    حرفتون خیلی عالیه

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *