عمر روکش دندان
عمر روکش دندان
یکی از دلایلی که از روکش دندان استفاده میشود هنگامی است که دندان عصب کشی شده و تاج دندان دچار پوسیدگی زیاد شده است و با درمان های معمول قابل پر شدن نیست چون بعد از انجام درمان ریشه دندان شکننده و خشک می گردد.
اگر در قسمت تاج دندان ترک وجود داشته باشد. سبب شکستن دندان خواهد شد. پس در این هنگام از روکش استفاده میشود که اطراف دندان را در بر خواهد گرفت و دندان را در مواجهه با نیروهای عمودی و افقی مستحکم و مقاومت می کند و مانع شکستن دندان می گردد و عمر روکش دندان نیز زیاد خواهد بود.
عمر روکش ها
باید تاکید شود که اگر بعد از قرار دادن روکش بهداشت دهان خوب رعایت نشود روکش ها آسیب خواهد دید عمر روکش دندان کم خواهد شد و همینطور مراجعه نکردن مرتب به پزشک برای بررسی وضعیت روکش ها و دهان می تواند از عمر روکش دندان کم کند.
برای مراقبت و نگهداری از عمر روکش دندان و زیاد شدن عمر روکش دندان در طول روز دو مرتبه دندان را با مسواک و خمیردندان و نخ دندان تمیز نمایید.
در صورتی که دندان های شما روکش دارند از کشیدن نخ دندان به سمت بالا و پایین خودداری کنید و نخ را از جلو به عقب حرکت دهید.
همینطور از خوردن غذاهای سفت که نیاز به نیروی زیادی برای جویدن دارد و از جویدن و یا شکستن هر چیز سفت با دندان های که بر روی آنها روکش قرار دارد خودداری کنید.
اگر دندان قروچه دارید باید برای پیشگیری از آسیب به روکش ها از نایت گارد استفاده نمایید و همینطور استفاده کردن از سیگار برای روکش ها به شدت مضر است و سبب آسیب خواهد شد.
انواع روکش دندان:
در این قسمت انواع روکش های دندان بیان خواهد شد.
۱-روکش های تمام فلزی:
این روکش ها از جنس فلز می باشند که به رنگ های زرد یا سفید می باشد. این نوع از روکش از بهترین روکش ه به حساب می آید چون تراش دندان در آن کم و سبب ساییدگی دندان های مقابل نمی گردد و به دلیل اینکه کاملاً با دندان فیت میشود عمر روکش دندان زیاد خواهد بود.
تنها عیب آن این است که ظاهر خیلی زیبایی ندارد، هیچ زمان یک فلز به شکل خالص نمیتواند برای درست کردن روکش مورد استفاده قرار گیرد. بلکه آلیاژهای فلزی برای روکش استفاده می گردد که شامل آلیاژهای قیمتی هم می باشد مانند طلا پلاتینیوم و پالادیوم.
۲-روکش های تمام سرامیک:
چون هیچ نوع فلزی در آن استفاده نشده است و به همین خاطر لبه فلزی در روکش های کاملاً فلزی دیگر در این مدل روکش به چشم نمی آید. اما شکل این روکش نسبت به بقیه روکش های فلزی ضعیفتر می باشد و به همین دلیل از روکش سرامیک فقط برای دندان های جلو استفاده می شود.
۳-روکش های تمام رزین:
این روکش کاملاً از کامپوزیت رزین ساخته میشود و به همین خاطر قیمت آن هم نسبت به بقیه روکش ها کمتر است، اما باید گفت که این روکش از مقاومت کمتری هم برخوردار است و آماده فرسایش بیشتری می باشد و عمر روکش دندان تمام رزین کمتر است.
آیا دندان روکش شده خراب میشود؟
بسیاری فکر می کنند که روکش های سرامیکی و یا فلزی مانع از آسیب دیدن دندان به صورت همیشگی می شود . در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است. اما علت خراب شدن روکش چیست؟
مرزهای دندان و روکش در نزدیکی لثه است که احتمال خراب شدن دندان روکش دار به وجود می آید.
پس در جواب این سوال که آیا دندان روکش دار هم خراب می شود؟ باید گفت بله این ممکن پذیر می باشد، برای جلوگیری از این بایستی مریض از روکش نیز مثل دندان های طبیعی مواظبت نمایید و بهداشت آنها را رعایت نمایید.
قیمت روکش دندان
روکش هایی که از بلاک زیرکونیایی تولید می شود در کشورهای گوناگون ساخته میشود کشورهای مختلف مواد تولیدی را با قیمت های گوناگون روانه بازار میکنند.
روکش زیرکونیا با سیستمهای دیجیتالی مناسب هر دندان تراشیده و طراحی می گردد به این ترتیب شخص میتواند رو کشی به زیبایی دندان طبیعی و مقاوم داشته باشد برای این که اطلاع دقیقی از قیمت داشته باشید می توانید با کلینیک های دندانپزشکی ارتباط برقرار کنید.
و هر اندازه موادی که استفاده می شود بهتر باشد عمر روکش دندان بیشتر خواهد بود و هر اندازه عمر روکش دندان بیشتر باشد قیمت آن هم بیشتر است.
دلایل افتادن روکش دندان
یکی از دلایل اصلی افتادن روکش پوسیده شدن دندان زیر روکش است. در صورتی که دندان به خوبی متصل نشده باشد باکتری های زیر روکش رشد می کند و سبب پوسیده شدن دندان خواهد شد.
این مهم ترین دلیل خراب شدن روکش دندان می باشد در صورت بروز این مشکل شما اول بوی بدی در دهان احساس میکنید بهتر است بوی بد دهان را خیلی جدی بگیرید و برای بررسی کردن دلیل آن به دندانپزشک مراجعه کنید اگر قبل از جدی شدن مشکل اقدام کنید امکان بهبودی دندان و چسباندن مجدد و دوباره روکش دندان وجود دارد.
عوارض روکش دندان
این احتمال نیز وجود دارد که بعد از روکش دندان عفونت به سراغ دندان و دهان شما بیاید این حالت کاملاً بسته به این است که قبل از انجام عمل روکش دندان محیط داخلی دندان به خوبی تمیز شود و متخصص پروتز مطمئن گردد که کمترین عفونت در قسمت دندان وجود ندارد.
متخصص پروتز قبل از قرار دادن روکش دندان ابتدا باید محل را خیلی خوب تمیز کند و مطمئن گردد که کوچکترین ذره ای در آن قسمت از دندان وجود ندارد تا اینکه عفونت داخلی ظاهر نشود.
سخن پایانی
این واقعیت که هر یک از شیوه های زیبایی و درمان در دندان پزشکی دارای یکسری معایب است انکارناپذیر است. عوارض روکش دندان هم در این عمل باید مورد توجه قرار گیرد اگر شما برای روکش دندان خود به یک پزشک پروتز باتجربه مراجعه کنید قطعاً ایشان هم در جلسه مشاوره همه جوانب این عمل را به شما توضیح خواهد داد.
هر پزشک متخصص باید در کنار این که به بیان فواید و کارایی روکش دندان می پردازد از عوارض و آسیب های آن نیز بگوید تا مریض بهتر بتواند تصمیمگیری کند و موادی استفاده کند که عمر روکش دندان زیاد شود چون در این بحث عمر روکش دندان از مهم ترین چیز ها است.