مشکلاتی که کودکان را ملزم به مراجعه به متخصص ارتودنسی کودک می کند

مراجعه به متخصص ارتودنسی کودک

فهرست مطالب

ارتودنسی کودکان و درمان زودرس چه تفاوتی بین درمان ارتودنسی معمولی وجود دارد و چرا ممکن است کودک من به درمان زودرس ارتودنسی نیاز داشته باشد؟ درمان زودرس در دراز مدت چه فایده ای برای فرزند من دارد؟

این موارد تنها چند مورد سوالات پیرامون مسئله درمان زودرس برای  ارتودنسی کودک می باشد.

متخصصان توصیه می کنند کودکان تا هفت سالگی به یک متخصص ارتودنسی کودک مراجعه کنند. در این مرحله ، متخصص ارتودنسی کودک ارزیابی می کند که آیا کودک شما به درمان ارتودنسی احتیاج دارد یا خیر. هدف از درمان زودرس ارتودنسی اصلاح رشد فک و برخی از مشکلات مرتبط با گزش مانند پیشروی بیش از اندازه فک پایین می باشد. درمان زودرس ارتودنسی همچنین به تراز مناسب دندان های دائمی کمک می کند و از مشکلاتی که در آینده ممکن است رخ دهد جلوگیری می کند.

مشکلات ارتودنسی کودک

مشکلات ارتودنسی کودک مانند ازدحام دندان ها ، فاصله زیاد در بین دندان ها ، مشکلات رشد فک ، برآمدگی دندان ها و بسته شدن بد دهان ممکن است به دلیل آسیب ارثی یا دهانی ، از دست دادن دندان شیری در بازه زمانی نامناسب و عادت مکیدن انگشت شست رخ دهد.

اگر کودک شما بین ۶ تا ۸ سال سن دارد و نشانه هایی از مشکلات ارتودنسی را نشان می دهد ، قطعاً باید با یک متخصص ارتودنسی کودک مراجعه کنید. این مشکلات ارتودنسی در کودکان باید در اسرع وقت درمان شود. درمان زودرس ارتودنسی می تواند به جلوگیری از اختلال گفتار ، درد فک ، مشکلات جویدن و حتی استفاده روش های درمانی گران قیمت دندانپزشکی کمک کند.

برخی از مشکلات معمول ارتودنسی که کودکان را ملزم به مراجعه به متخصص ارتودنسی کودک می کند:

فاصله بیش از حد دندان ها: فاصله بیش از حد دندان ها مشکلاتی را در ازدحام و فضای فک شما ایجاد می کند. این بیماری می تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان های دائمی کودکان شما در آینده شود زیرا دندان های کودک شما ممکن است کوچکتر از فضای ایجاد شده باشد. تراز کردن با بریس از مشکلات لثه جلوگیری می کند و دندان های کودکان شما به شکل صحیح رشد می کند.

ازدحام دندان: ازدحام دندان زمانی اتفاق می افتد که دیگر جایی برای رشد صحیح دندان ها در فک ها وجود ندارد. دندان ها قابلیت چرخش یا جابجایی دارند. این تغییرات می تواند در اثر رویش زودرس یا دیر هنگام دندان های شیری ، رویش نادرست دندان یا عدم تعادل ژنتیکی بین اندازه دندان های فک رخ دهد.

اپن بایت: اپن بایت به طور عمده توسط چهار عامل اصلی ایجاد می شود:

مکیدن انگشت یا پستانک:

وقتی شخصی انگشت شست یا پستانک (یا جسم خارجی دیگری مانند قلم) را می مکد ، دندان های کودک را دچار تغییرات در زاویه رشد می کند. مکیدن انگشت یا پستانک می تواند باعث ایجاد اپن بایت شود.

 اپن بایت را می توان با بریس یا درمان ترازبندی متحرک مانند ارتودنسی متحرک اصلاح کرد. درمان ارتودنسی اپن بایت معمولاً شامل دندان های جلویی فک پایین ، دندان های عقب فک بالا یا ترکیبی از این دو روش می باشد. در برخی موارد ممکن است برای اصلاح کامل اپن بایت ، جراحی فک مورد نیاز باشد.

بایت بیش از حد:

هنگامی که دندان های فوقانی ۳۰ تا ۵۰٪ روی دندان های پایینی را پوشش می دهد، گزش بیش از حد اتفاق افتاده است. این همان مشکلی می باشد که از نظر پزشکی به آن مال اکلوژن گفته می شود. وقتی دندان ها و فک فرد به درستی ردیف نشده باشد ، می تواند به عنوان بایت بیش از حد ظاهر شود.

کراس بایت دندان های قدامی:

کراس بایت نوعی مشکل در ارتودنسی کودک می باشد که در آن دندان (یا دندان ها) به گونه یا زبان نسبت به آنتاگونیست مربوطه در قوس فوقانی یا تحتانی دندان نزدیکتر می باشد. به عبارت دیگر کراس بایت ، به عنوان عدم انطباق قوس های دندان شناخته می شود.

کراس بایت دندان خلفی:

می توان آن را به قرار گیری دندان های خلفی روی دندان های فوقانی به دلیل محدودیت فک فوقانی تعریف کرد. برای درمان این مشکل باید از ارتودنسی کودک زودرس برای بزرگ کردن فک بالا یا دندان های فوقانی استفاده شود.

پیشروی فک پایین:

این پیشروی فک پایین را جلوتر از فک بالا قرار می دهد. پیشروی فک پایین ممکن است ژنتیکی باشد ، همچنین به دلیل مکیدن انگشت شست در کودکی ، مکیدن طولانی مدت پستانک یا بطری شیر ممکن است این مشکل به وجود آمده باشد. در کودکان ، درمان شامل منبسط کننده های فک بالا ، کلاه های مخصوص فک ، ماسک صورت معکوس یا بریس های شفاف می باشد.

پیشروی فک بالا در ارتودنسی کودکان

پیشروی فک بالا در ارتودنسی کودکان :

شایع ترین دلایل آن فک پایین کوتاه می باشد یا رشد کمتری نسبت به فک بالا دارد و عادات کودکی مانند مکیدن انگشت شست عامل اصلی این مشکلات می باشد.

رویش غیر طبیعی دندان ها:

عواملی که فضای طبیعی بین دندان های شما را تغییر می دهند می توانند باعث رویش غیر طبیعی دندان  ها شوند. به طور معمول ، این مشکلات در نتیجه زمان بندی غیر طبیعی هنگام بیرون آمدن دندان های شیری و دندان های دائمی به وجود می آید.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟