مراقبت های ارتودنسی
هنگام شروع درمان ارتودنسی ، به شما دستورالعمل های شفاهی و کتبی مورد نیاز پس از درمان ارتودنسی داده می شود. اگر توصیه های پزشک را فراموش کنید یا دستورالعمل های کتبی را گم کنید ، می توانید با کلینیک ما تماس بگیرید و با پیروی از توصیه های زیر از دندان ها ، لثه ها و دستگاه های ارتودنسی مراقبت کنید.
بهداشت دهان و دندان در درمان ارتودنسی:
یکی از ضرورت های همراه درمان ارتودنسی متحرک و ثابت، بهداشت دهان و دندان است. بعد از هر وعده غذایی و قبل از خواب باید دندان ها را کاملا مسواک بزنید. توصیه می کنیم حتما یک مسواک مسافرتی به همراه داشته باشید. بهداشت ضعیف دهان و دندان می تواند منجر به التهاب و خونریزی لثه و لکه های سفید دائمی بر روی دندان ها شود. التهاب و خونریزی لثه روند درمان شما را با مشکل روبرو می کند.
مسواک بین دندانی بهترین راه برای تمیز کردن فضای بین براکت ها می باشد. در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ، تاخیر یا توقف روند درمان ارتودنسی کاملا طبیعی می باشد. لطفا دندان ها و بریس های خود را تمیز نگه دارید.
غذای سفت:
از غذاهای سفت مانند ذرت بو داده ، یخ وآجیل استفاده نکنید ومیوه های هسته دار مانند زیتون، خرما و آلو بدون هسته میل شود. این غذاها می توانند به براکت ها آسیب برسانند. غذاهایی مانند گوشت ، سیب ، هویج و غیره را قبل از خوردن به قطعات کوچک تقسیم کنید.. به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از براکت به صورت دوطرفه تغذیه کنید.
غذاهای رنگی:
برخی از غذاها یا نوشیدنی ها حلقه های لاستیک موجود در بریس های شما را لکه دار می کند ، بنابراین سعی کنید از مصرف هر نوع مواد غذایی با رنگدانه های قوی ، مانند غذاهای حاوی گوجه فرنگی ، قهوه و چای غلیظ خودداری کنید.
درد ارتودنسی:
بعد از قرار دادن بریس ها روی دندان ها ، ممکن است ۲ تا ۴ روز اول کمی احساس درد داشته باشید. برای تسکین درد می توانید از ایبوپروفن یا پاراستامول استفاده کنید. اگر حتی پس از خوردن غذای نرم نیز درد ادامه داشت ، لطفاً برای قرار ملاقات با کلینیک دندانپزشکی ما تماس بگیرید تا اقدامات مورد نیاز انجام شود.
ایجاد زخم در قسمت داخلی لب ها یا به طور کلی نواحی بافت نرم مجاور براکت ها کاملا طبیعی است (خصوصا در اوایل درمان) ، برای کاهش آزار مخاط می توانید از موم های مخصوص ارتودنسی به عنوان محافظ روی براکت ها استفاده کنید تا به مرور لب ها عادت کنند.
مفصل فک:
برخی از بیماران در طول یا بعد از درمان ارتودنسی در مفصل فک خود احساس درد می کنند. معمولاً درمان ارتودنسی تأثیر مثبتی بر روی مفصل فک دارد. شما باید بدانید که شرایط مفصلی قبل از آغاز روند درمان می تواند به صورت کلیک بعد از درمان ارتودنسی آشکار شود. اما دلیل قطعی وجود ندارد که درمان ارتودنسی به خودی خود باعث التهاب مفصل فک می شود.
اگر مشکلی داشته باشم چه کاری می توانم انجام دهم؟
اگر براکت های دندان ها با مشکل خاصی روبرو شد و نمی توان آن را با استفاده از روش های توصیه شده کنترل کرد یا متوجه شکسته شدن آن شدید ، لطفاً سریعا با ما تماس بگیرید و وقت بگیرید. اگر براکت یا سیم شروع به ایجاد ناراحتی کرد ، از موم ارتودنسی روی آن استفاده کنید.
بعد از برداشتن بریس های چه اتفاقی می افتد؟
دندان های شما ممکن است در روزها و هفته های اول بعد از برداشتن بریس ها کمی حساس باشند. حساسیت به این دلیل می باشد که مینای دندان شما در معرض دید قرار نمی گیرد. بنابراین ، ما برای راحتی شما توصیه می کنیم که در این دوره استفاده از غذاهای سرد ، گرم و سفت را کاهش دهید.
آیا استفاده از نگهدارنده ضروری می باشد؟
نگهدارنده ها برای حفظ هماهنگی لبخند شما ضروری می باشند. بعد از اینکه دستگاه ارتودنسی شما برداشته شد ، دندانپزشک به شما نگهدارنده های مخصوصی می دهد. این نگهدارنده ها ممکن است ثابت ، متحرک یا هر دو باشد. باید از نگهدارنده های خود طبق دستورالعمل پزشک استفاده کنید.
بلیچینگ دندان بعد از درمان ارتودنسی و مراقبت پس از درمان ارتودنسی ثابت
صاف کردن دندان ها فقط یکی از راه های زیبایی لبخند شماست! بلیچینگ دندان می تواند روش درمانی مناسبی برای دستیابی به لبخندی زیبا باشد. از آنجا که دندان های شما بعد از برداشتن بریس ها کمی حساس می شوند. توصیه می کنیم قبل از بلیچینگ دندان یک ماه صبر کنید.
رژیم غذایی
- از خوردن غذا های خیلی سفت مثل : ته دیگ ، نون سوخاری خشک وضخیم ، هویج خام یا آجیل هایی مثل فندق و بادام پرهیز شود .
- غذا هایی مثل ساندویچ ، سیب و هر آنچه که نیاز به گاز گرفتن دارند را ترجیحا اول لُقمه کنید وسعی کنید با دندان های عقب بخورید .
- هسته میوه ها مثل گوجه سبز ، مرکبات ، پرتقال ، نارنگی ، میوه های تابستانی مثل آلوبالو، گیلاس ، حتی هر چیز دیگری که هسته داشته باشند ، مثل خرما ،زیتون لازم است که هسته را از داخل آن میوه خارج کنین و هسته را داخل دهان نبرید.
- جویدن آدامس با براکت های موجود به روی دندان سخت خواهد شد .از نظر چسبندگی خوراکی هایی مثل : تافی ها ، سوهان عسلی ، گز به دلیل چسبندگی بسیار بالا خطر جدا شدن براکت از دندان را به دنبال دارد.
- در صورت جدا شدن براکت به کلینیک مراجعه کنید حتماً .
- درصورتی که سیم ارتودنسی باعث زخم شدن لب شما شد از موم های مخصوص استفاده کنید .