درد دندان روکش شده؛ مهم‌ترین علل و بهترین درمان

درد دندان روکش شده

فهرست مطالب

روکش دندان روشی است که در آن لایه‌ای از پوشش سرامیکی روی دندان قرار می‌گیرد. روکش سرامیکی مانند نوعی محافظ، طول عمر دندان را افزایش می‌دهد. با این حال در مواردی به دلیل پوسیدگی شدید دندان، عفونت و التهاب لثه با وجود روکش دندان، افراد دچار درد شدید می‌شوند.

برای درمان درد دندان روکش شده از روش‌هایی مانند: ضد عفونی دندان با پراکسید هیدروژن، مصرف آنتی بیوتیک، تعویض روکش دندان و حتی جراحی استفاده می‌شود. برای پاسخ دقیق به سوالات شما در این سری از مقالات دندانپزشکی شبانه روزی تاج قصد داریم در خصوص علل و درمان‌های موثر برای درد دندان روکش شده صحبت کنیم. مانند همیشه مقاله مهمان ما باشید تا با کسب اطلاعات بیشتر، بهترین روش‌های درمان را پیدا کنید.

روکش دندان چیست؟ روشی موثر برای ترمیم و زیبایی

روکش یا یا کراون دندان (dental crown) کلاهک نازکی از سرامیک، فلز، رزین و یا پرسلن است که برای ترمیم و محافظت از دندان روی آن نصب می‌شود. این ونیرهای دندانی قسمت جلو دندان را پوشانده و عیوبی مانند: تغییر رنگ، پوسیدگی و نامنظم بودن سطح آن را پنهان می‎کنند.

ماندگاری روکش دندان عموما بین 10 تا 15 سال است. مقاومت دندان‌ها پس روکش شدن افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل دندانپزشکان از روش کراون دندان برای افزایش طول عمر دندان‌های پوسیده و حساس استفاده می‌کنند.

چرا دندان روکش شده خراب میشود

چرا دندان روکش شده خراب میشود؟ علل رایج تعویض روکش دندان

 شاید بپرسید آیا دندان روکش شده خراب میشود؟ متاسفانه بله. در مواردی آسیب‌های دندان و لثه به قدری شدید هستند که دندان روکش شده نیز خراب می‌شود. در صورت آسیب شدید برای ترمیم دندان، روکش به طور موقت خارج شده و پس از ترمیم دندان مجددا نصب می‌شود. در ادامه رایج ‌ترین دلایل خراب شدن دندان روکش شده بررسی می‌کنیم.

  • پوسیدگی ریشه دندان
  • شکستگی و ترک خوردن دندان
  • التهاب لثه
  • حساسیت زیاد دندان به دما
  • عفونت دندان

نکته: برای جلوگیری از آسیب دندان روکش شده، نسبت به بهداشت و چکاپ منظم دندان‌های خود حساس باشید.

متداول‌ترین علل درد دندان روکش شده؛ 8 علت رایج

درد دندان روکش شده هنگام جویدن غذا تا 3 روز پس از روکش شدن دندان، کاملا طبیعی است. با این حال در بعضی از شرایط این دردها تا هفته و حتی ماه‌ها بعد نیز ادامه دارد. در صورتی که یک هفته پس از روکش کردن دندان مجددا دچار درد شدید، سریعا با دندانپزشک خود صحبت کنید.

1. حساسیت زیاد دندان؛ نازک شدن تاج

یکی از مراحل روکش کردن دندان، تراشیدن سطح دندان است. تراش دندان به منظور قرارگیری و نصب بهتر روکش انجام می‌شود. متاسفانه تراش دندان برای روکش باعث حساسیت زیاد تاج دندان می‌گردد. آسیب‌هایی مانند پوسیدگی دندان حساسیت تاج را افزایش داده و باعث درد غیرقابل تحمل در حین مصرف غذاهای داغ و سرد می‌شوند.

2. التهاب و پوسیدگی دندان؛ رایج‌ترین علت درد دندان روکش شده

رایج‌ترین علت آسیب دیدگی دندان پس از روکش کردن، پوسیدگی و التهاب دندان است. عدم توجه به رعایت بهداشت باعث تجمع باکتری در دهان می‌شود. باکتری‌های دهان از شکاف روکش به سطح زیرین آن نفوذ کرده و منجر به پوسیدگی دندان می‌شوند. از آنجایی که امکان تمیز کردن دندان زیر روکش وجود ندارد، پوسیدگی و التهاب با سرعت بیشتری منجر به آسیب دیدگی کامل دندان می‌شود.

3. التهاب لثه؛ علت ترشح عفونت و درد دندان

رایج‌ترین عوارض لمینیت و کامپوزیت دندان، التهاب لثه است. تراش خوردن دندان منجر به عقب رانده شدن لثه و حساس شدن بافت آن می‌شود. در این شرایط بافت لثه بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارد. ابتلا به عفونت باعث می‌شود که لثه از لبه‌های روکش بیشتر فاصله بگیرد.

 بنابراین هنگام جویدن غذا روکش به لثه برخورد کرده و فرد دچار درد شدید می‌شود. علاوه بر این خارج شدن عفونت سبب التهاب بیشتر لثه و درد دندان می‌شود. برای جلوگیری از عفونت لثه حتما قسمت‌های خارجی روکش دندان خود را مسواک بزنید.

ساییدگی دندان و شکستگی روکش و درد دندان

4. ساییدگی دندان؛ شکستگی روکش و درد دندان

ساییدگی دندان که اغلب به دلیل دندان قروچه یا اکلوژن ایجاد می‌شود، علت درد دندان بعد از عصب کشی و شکستگی روکش دندان است. زمانی که بر اثر ساییدگی، روکش دندان ترک می‌خورد در حین جویدن غذا اصطحکاک زیادی ایجاد می‌شود. علاوه بر این ساییدگی دندان‌ها منجر به سردرد عصبی و تنش عضلانی نیز می‌گردد.

5. کوتاه کردن زیاد دندان زیر روکش؛ حساسیت ریشه عصبی

برای روکش کردن دندان، باید مقداری از تاج دندان تراش بخورد تا ارتفاع تمام دندان‌ها با یکدیگر یکسان شود. اگر دندان بیش از حد کوتاه شود، ممکن است روکش به درستی روی آن قرار نگیرد. درست قرار نگرفتن روکش روی دندان، منجر به نشت مواد غذایی و پوسیدگی مجدد دندان می‌شود.

علاوه بر این ممکن است ریشه‌های عصبی در دندان‌ها به دلیل کوتاه کردن و تراشیدن بیش از حد، حساس شوند. در این حالت دندان‌ها حین جویدن غذا تحریک شده و احتمال دارد بیمار دچار درد شدید دندان شود. برای اینکه دچار این آسیب‌های جبران ناپذیر نشوید، روکش کردن دندان خود را به تیم دندانپزشک متخصص و باتجربه کلینیک تاج بسپارید. برای اطلاع از شرایط و قیمت ایمپلنت، لمینیت و کامپوزیت با مشاوران کلینیک تاج در ارتباط باشید.

6. باندینگ ناکافی روکش؛ علت درد دندان روکش شده بعد از چند سال

باندینگ ناکافی روکش دندان یکی از رایج‌ترین انواع علت درد دندان روکش شده است. باندینگ ناکافی به معنای چسبانده نشدن کامل روکش به دندان است. باندینگ ناقص به دلیل جنس ضعیف چسب، باعث ایجاد شکاف بین روکش و دندان می‌شود. به همین دلیل بافت لثه در معرض عفونت و التهاب قرار می‌گیرد.

7. اختلال در همترازی دندان؛ افزایش فشار روی لثه

اختلال در همترازی دندان زمانی ایجاد می‌شود که سطح تاج دندان‌های روکش شده با یکدیگر هماهنگ نباشند. اختلال در همترازی دندان باعث می‌شود که در حین جویدن غذا به یک یا چند دندان فشار بیشتری وارد شود. فشار زیاد روی دندان به مرور زمان سبب تحلیل بافت لثه و درد دندان روکش شده می‌شود.

8. واکنش‌های آلرژیک؛ علت تیر کشیدن دندان در حین جویدن غذا

در موارد نادر بعضی از افراد به مواد داخل روکش دندان حساسیت دارند. زمانی که دندان‌های افراد دارای حساسیت روکش می‌شود، به دلیل فعال شدن سلول‌های ایمنی، التهاب شدیدی ایجاد می‌شود. این التهاب به مرور زمان بافت لثه را تحریک کرده و به دلیل ایجاد درد شدید، مانع از جویدن غذا می‌شود.

درمان خانگی برای درد دندان روکش شده؛ از مصرف دمنوش تا ماساژ لثه

دندان روکش شده ممکن است به دلایل مختلفی مانند: حساسیت، التهاب لثه (رایج‌ترین علت درد دندان روکش شده)، عفونت و یا فشار بیش از حد روی دندان دچار درد شود. درد دندان روکش شده هنگام جویدن غذا تا یک هفته پس از روکش دندان طبیعی است. برای تحمل آسان‌تر درد دندان روکش شده، در ادامه به بهترین روش‌های درمان خانگی درد دندان روکش شده اشاره می‌کنیم.

نوع درمان خانگی

اثر روش درمانی

غرغره دهان با آب نمک ضد عفونی دندان و از بین بردن عفونت
مصرف دمنوش زنجبیل کاهش التهاب لثه و دندان
سیر برای دندان درد مسکن قوی و ضد باکتری
ماساژ لثه با روغن آویشن ضد عفونی‌کنندگی دهان
کمپرس گرم کاهش التهاب و تورم
استفاده از دهان‌شویه ضد عفونی دهان
ماساژ با روغن میخک کاهش درد دندان

درد دندان روکش شده بعد از چند سال نشان دهنده پوسیدگی و عفونت شدید دندان زیر روکش است. به همین دلیل باید برای درمان سریع باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.

روش‌های جلوگیری از درد دندان روکش شده؛ پیشگیری از درد دندان

همانطور که بررسی کردیم دندان‌های روکش شده نیز در معرض پوسیدگی قرار دارند. به همین دلیل برای جلوگیری از درد و آسیب دیدگی دندان‌های روکش شده لازم است به موارد بهداشتی دقت ویژه‌ای داشته باشید. در ادامه به موثرترین روش‌های پیشگیری از آسیب دیدگی دندان‌های روکش شده، اشاره می‌کنیم.

  • 30 دقیقه پس از مصرف غذا مسواک بزنید.
  • به طور منظم برای چکاپ دندان اقدام کنید.
  • نخ دندان را فراموش نکنید.
  • از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید.
  • در صورت باقی ماندن ذرات غذا (بیرون نیامد ذرات) برای خارج کردن و جلوگیری از بروز عفونت به دندانپزشکی مراجعه کنید.

نکته: مهم‌ترین علائم باقی ماندن ذرات غذا لای روکش دندان، بوی بد دهان است.

بهترین درمان برای درد دندان روکش شده را از کلینیک تاج بخواهید

روکش کردن دندان به تبحر بسیار زیادی احتیاج دارد. به همین دلیل باید برای انتخاب کلینیک دندانپزشکی خود دقت زیادی به خرج دهید. تیم دندانپزشک باید قبل از روکش دندان وضعیت سلامت لثه و دندان‌ها را بررسی کنند تا در صورت نیاز دندان‌ها سریعا ترمیم شوند.

پوسیدگی و عدم ترمیم دندان‌ مهم‌ترین علت درد دندان پس از روکش شدن است. برای اینکه در آینده نیاز به تعویض و خارج کردن روکش نداشته باشید، پیشنهاد میکنیم خدمات دندانپزشکی خود را به کلینیک تاج بسپارید. تیم دندانپزشکان تاج به صورت شبانه روزی آماده هستند که اقدامات دندانپزشکی مختلف شما را بدون اتلاف وقت و با بالاترین دقت انجام دهند.

روش‌های ارتباطی برای مشاوره رایگان و انجام خدمات دندانپزشکی

آدرس: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

راه‌های مقابله با درد دندان روکش شده: بررسی علل و روش‌های درمانی

درد دندان روکش شده می‌تواند به دلایل مختلفی مانند: حساسیت دندان، التهاب لثه، عفونت، فشار بیش از حد روی دندان، پوسیدگی زیر روکش یا نامناسب بودن روکش ایجاد شود. تشخیص دقیق علت درد نیاز به بررسی دندانپزشکی دارد.

برای کاهش موقت درد دندان می‌توانید از روش‌های خانگی مانند: شستشو دهان با آب نمک گرم، ماساژ لثه با روغن میخک و مصرف دمنوش زنجبیل استفاده کنید. توجه داشته باشید در صورت ادامه‌دار بودن درد دندان، مراجعه به دندانپزشک ضروری است. مراجعه سریع به دندانپزشکی می‌تواند از عوارض جدی‌تر مانند: عفونت یا پوسیدگی شدید دندان جلوگیری کند.

پس از مراجعه به دندانپزشکی، متناسب با علت درد دندان روکش شده، روش‌های درمانی مانند: اصلاح روکش، درمان عفونت، عصب‌کشی مجدد یا حتی تعویض روکش انتخاب می‌شود. اگر در خصوص علل و روش‌های درمان‌های درد دندان سوالی دارید، با ارسال سوالات خود در قسمت کامنت‌ها بهترین پاسخ را دریافت کنید.

سوالات متداول در مورد علت درد دندان روکش شده

1- التهاب لثه بعد از روکش دندان تا چه زمانی طبیعی است؟

التهاب لثه تا یک هفته پس از روکش شدن دندان طبیعی است. در صورت ادامه پیدا کردن التهاب باید با پزشک خود مشورت کنید.

2- آیا روکش دندان باعث فشار به لثه و درد می‎شود؟

در صورتی که روکش به درستی روی دندان چسبانده شود، هیچگونه فشاری روی لثه وارد نمی‌کند.

3- از کجا بفهمیم دندان روکش شده عفونت کرده؟

در صورت مشاهده تورم لثه، بوی بد دهان، درد دندان در حین جویدن غذا و حساسیت به دما ممکن است دچار عفونت دندان شده باشید.

4- در صورت پوسیدگی شدید دندان زیر روکش چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟

در صورت پوسیدگی شدید دندان روکش را از دندان جدا می‌کنند. پس از ترمیم دندان مجددا روکش جدید روی آن قرار داده می‌شود.

5- رایج‌ترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان روکش شده چیست؟

رایج‌ترین آنتی بیوتیک‌ها برای عفونت دندان روکش شده آموکسی‌سیلین و مترونیدازول هستند. این آنتی بیوتیک‌ها متناسب با نوع عفونت دندان تجویز می‌شوند. به همین دلیل باید حتما زیر نظر دندانپزشک تجویز شوند.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟