جرمگیری دندان چیست؟ نکات مهم درباره 6 مرحله جرم گیری دندان

جرم‌گیری دندان

فهرست مطالب

پلاک‌های دندانی از مهم‌ترین عوامل پوسیدگی دندان محسوب می‌شوند. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان روش‌های مختلفی از جمله جرمگیری دندان توصیه می‌شود. پلاک لایه چسبناک و بی‌رنگی از باکتری است که روی دندان‌ها تشکیل می‌شود. پلاک باعث می‌شود تا دندان‌ها تیره‌تر شوند. زمانی که دندان‌ها را مسواک نمی‌زنید پلاک دندانی بیشتر قابل توجه است. تعداد فزاینده‌ای از تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌ها و التهاب در دهان با مشکلات دیگری از جمله حمله قلبی و زوال عقل مرتبط هستند.

همچنین ممکن است سلامت کلی شما را به خطر بیندازند. مردم اغلب سؤالات مختلفی در مورد جرم ‌گیری دندان می‌پرسند. در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی تاج قصد داریم به سؤالات شما عزیزان درباره جرم‌ گیری دندان پاسخ دهیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

جرم ‌گیری دندان چیست؟ ضرورت انجام جرم‌ گیری دندان

جرم ‌گیری دندان یک عمل دندانپزشکی حرفه‌ای است که توسط دندانپزشک یا متخصص بهداشت دندان انجام می‌شود. در طی فرایند جرم‌گیری، پلاک، جرم و باکتری‌ها از سطوح دندان‌ها و در امتداد خط لثه پاک می‌شوند. در جرم‌گیری از ابزارهای تخصصی مانند پولیش و کورت استفاده می‌شود. با استفاده از این ابزارها رسوبات سخت شده را که با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم پاک نمی‌شوند؛ با دقت از بین می‌برند.

جرم‌ گیری دندان به پیشگیری از بیماری لثه، پوسیدگی دندان و سایر مشکلات سلامت دهان و دندان کمک می‌کند. همچنین باعث سلامت لثه‌ها و تنفس تازه‌تر می‌شود. جرم‌گیری منظم دندان، همراه با رعایت بهداشت دهان و دندان در خانه، برای حفظ سلامت مطلوب دهان و جلوگیری از مشکلات دندان ضروری است. اما در مواردی برخی افراد به دلیل زیبایی تصمیم می‌گیرند جرم گیری یا بلیچینگ دندان انجام دهند.

فرایند جرم‌گیری دندان

فرایند جرم‌گیری دندان؛ 6 مرحله تا داشتن دندان‌های سفید و براق

روش‌های جرم‌ گیری دندان و روت پلنینگ توسط پریودنتیست‌ها و متخصصان بهداشت دندان انجام می‌شود. پریودنتیست‌ها متخصصان دندانپزشکی هستند که هرگونه مشکل مرتبط با دندان را پیشگیری، تشخیص و درمان می‌کنند. از سوی دیگر، متخصصان بهداشت دندان در ازبین‌بردن جرم، پلاک و لکه‌ها متخصص هستند.

در موارد معمول، یک متخصص بهداشت دندان می‌تواند جرم‌گیری را انجام دهد. بااین‌حال، اگر بیماری لثه‌ای دارید که نیاز به جرم‌گیری دندان دارد، پریودنتیست باید این فرایند را برای شما انجام دهد. برای اطلاع از 10 نکته کلیدی در جرمگیری و کورتاژ دندان به این مطلب از وبسایت کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه کنید.

فرایند جرم ‌گیری دندان ممکن است برای کسانی که بهداشت دهان و دندان خوبی دارند نیم ساعت طول بکشد. بااین‌حال، اگر پلاک یا جرم زیادی دارید، ممکن است یک ساعت طول بکشد. حتی نیاز به دو تا چهار قرار ملاقات با متخصص بهداشت داشته باشید. در حالی که فرایند تمیز کردن در هر دندانپزشکی متفاوت است. به طور منطقی در طول تمیز کردن دندان مراحل زیر سپری می‌شود.

1) معاینه دندان‌ها؛ اولین مرحله

قبل از اینکه متخصص بهداشت شروع به تمیز کردن دندان کند، دهان شما را معاینه فیزیکی می‌کند. در طی این معاینه، متخصص بهداشت دندان از یک آینه کوچک برای معاینه دندان‌ها، لثه‌ها و کل دهان شما استفاده می‌کند. هدف از معاینه دهان بررسی علائم التهاب، پوسیدگی یا سایر مشکلات دندانی است. با این کار می‌توانید به موقع از بیماری‌های دهان و دندان جلوگیری کنید. همچنین معاینه‌های دوراه‌ای تاثیر بالایی در محافظت از لثه ها دارند.

2) برداشتن جرم‌ها؛ ازبین‌بردن جرم‌های روی دندان‌ها

متخصص، تارتار اطراف خط لثه و بین دندان‌های شما را با یک جرم‌گیر دندان و یک آینه کوچک (برای راحتی کار) از بین می‌برد. در این مرحله صدای خراشیدن خواهید شنید که کاملاً طبیعی است. اگر رسوب زیادی در دهان دارید، متخصص برای تراشیدن باید زمان زیادی صرف ‌کند.

3) تمیز کردن عمیق؛ مهم‌ترین مرحله جرم‌‌ گیری دندان

هنگامی که دندان‌های شما عاری از جرم شد. متخصص، دندان‌های شما را با یک مسواک برقی قدرتمند مسواک می‌زند تا پس از جرم‌گیری، جرم‌های باقی‌مانده را از بین ببرد. در تمیز کردن حرفه‌ای از یک خمیردندان منحصربه‌فرد به نام خمیر پروفیلاکسی استفاده می‌شود. خمیردندان پروفیلاکسی دارای قوام دانه‌ای است که دندان‌ها را تمیز و جلا می‌دهد. طعم و بوی خمیر پروفیلاکسی مانند هر خمیردندان دیگری است. 

این مرحله بسیار مهم است. خود را برای شنیدن برخی صداهای آزاردهنده آماده کنید. شما یک حرکت آهسته ساییدن روی دندان‌های خود و صدای ساییدن از مسواک الکتریکی را احساس خواهید کرد. بااین‌حال، این روش بدون درد و ساده است.

نخ دندان کشیدن حرفه‌ای چهارمین مرحله از فرآیند جرمگیری دندان

4) نخ دندان کشیدن حرفه‌ای؛ یادگیری نکات مهم در این مرحله

نخ دندان کشیدن حرفه‌ای مزایای خود را دارد. متخصص بهداشت، دندان‌های شما را نخ دندان می‌کشد و خمیر و پلاک باقی‌مانده را از بین می‌برد. در این مرحله، متخصص بهداشت موارد مهم نگهداری که باید در آینده به آنها توجه کنید را برای شما توضیح می‌دهد. همچنین ممکن است تکنیک‌های خاصی را برای استفاده از نخ دندان به شما آموزش دهد.

5) شستشو؛ ازبین‌بردن باقیمانده تارتار

مرحله بعدی، شستشوی دهان برای ازبین‌بردن باقیمانده تارتار است. متخصص بهداشت دندان برای شستشوی دهان از دو روش استفاده می‌کند:

  • آب را به داخل دهان شما اسپری می‌کند.
  • محلول شستشوی حاوی فلوراید مایع را برای شستشوی دهان به شما می‌دهد تا غرغره کنید.

همه این مراحل باید توسط متخصص با تجربه انجام شود تا عوارضی به دنبال نداشته باشد. برای انجام جرم‌گیری اصولی دندان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.

6) فلورایدتراپی؛ آخرین مرحله جرم ‌گیری دندان

آخرین مورد در فرایند تمیز کردن دندان، فلوراید تراپی است. فلوراید تراپی از دندان‌های شما در برابر پوسیدگی تا معاینه بعدی محافظت می‌کند. ابتدا، متخصص یک ژل کف‌آلود یا یک خمیر چسبناک روی دندان‌های شما می‌مالند تا یک دقیقه روی دندان‌های ما بماند. علاوه بر ژل فومی، متخصص بهداشت با یک برس کوچک، وارنیش فلوراید را روی دندان‌هایتان می‌مالد. پس از آن، فلوراید بیش از حد را باید با آب بشویید. حداقل تا 30 دقیقه پس از درمان از خوردن و آشامیدن خودداری کنید تا فلوراید جذب شود.

اکنون می‌دانید که در طی روش تمیز کردن دندان چه اتفاقی می‌افتد، با خیال راحت برای قرار ملاقات خود برنامه‌ریزی کنید. همچنین، اگر به اطلاعات بیشتری در مورد فرایند نیاز دارید، با ما تماس بگیرید. متخصصان کلینیک دندانپزشکی تاج مشتاقانه منتظر دیدار شما و تمام خانواده‌تان هستند. به شما کمک می‌کنند تا لبخندی را که شایسته آن هستید را داشته باشید.

مهم‌ترین مضرات جرم گیری دندان

آیا جرم گیری دندان را خراب میکند؟ آشنایی با مهم‌ترین مضرات جرم گیری دندان

افراد زیادی نگران این موضوع هستند که آیا جرم گیری دندان را خراب میکند؟ جرمگیری دندان از جمله مهم‌ترین روش‌های محافظت و جلوگیری از مشکلات دندانی است. جرم‌گیری به طور کلی ایمن است. اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی را بعد از جرمگیری تجربه کنند. مضرات جرم گیری دندان معمولاً عبارت‌اند از:

1) درد و ناراحتی؛ رایج‌ترین عوارض تمیز کردن دندان

درد و ناراحتی از جمله عوارض جانبی رایجی هستند که برخی افراد پس از تمیز کردن دندان تجربه می‌کنند. این ناراحتی معمولاً به صورت درد خفیف در لثه ظاهر می‌شود. به خصوص اگر دندان‌ها جرم زیادی داشته باشند یا لثه حساسی داشته باشید. توجه به این نکته ضروری است که این ناراحتی معمولاً موقتی است طی یک یا دو روز بهبود پیدا می‌کند. مسکن‌های بدون نسخه و شستشو با آب نمک گرم، می‌تواند به کاهش هر گونه ناراحتی بعد از تمیز کردن دندان کمک کند. با این حال، اگر درد ادامه یافت یا شدید شد؛ ضروری است که برای ارزیابی و درمان بیشتر با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

2) حساسیت دندان؛ عوارض جانبی بالقوه تمیز کردن دندان

حساسیت دندان یکی دیگر از عوارض جانبی بالقوه تمیز کردن دندان به ویژه پس از جرم‌گیری است. این حساسیت زمانی رخ می‌دهد که لایه محافظ مینا به دلیل از بین بردن پلاک و رسوب تارتار به طور موقت در معرض دید قرار گیرد. در نتیجه، افراد ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به غذاها و نوشیدنی‌های گرم، سرد، شیرین یا اسیدی داشته باشند. در حالی که این حساسیت معمولاً موقتی است، اما ممکن است ناراحت‌کننده باشد. استفاده از خمیردندان برای دندان‌های حساس و پرهیز از دمای شدید یا غذاهای اسیدی می‌تواند به کاهش ناراحتی کمک کند. اگر حساسیت باقی ماند یا بدتر شد، توصیه می‌شود برای ارزیابی و مدیریت بیشتر با دندانپزشک مشورت کنید.

3) خونریزی؛ خونریزی حین و بعد از جرمگیری

خونریزی لثه یک عارضه جانبی رایج تمیز کردن دندان‌ها به خصوص در حین و بلافاصله بعد از عمل است. این خونریزی به دلیل برداشتن پلاک و رسوب تارتار از خط لثه رخ می‌دهد. برداشتن تارتار از خط لثه، بافت لثه را تحریک کرده و باعث ملتهب شدن آن می‌شود. در حالی که مقداری خونریزی در طول تمیز کردن دندان طبیعی است. خونریزی بیش از حد یا مداوم ممکن است نشان‌دهنده بیماری زمینه‌ای لثه یا سایر مشکلات سلامت دهان باشد. در صورت تجربه خونریزی طولانی‌مدت یا شدید شدن آن ضروری است که به متخصص بهداشت دندان اطلاع دهید.

مشخص شدن فاصله بین دندان‌ها از عوارض جرم گیری دندان

4) فاصله گذاری؛ مشخص شدن فاصله بین دندان‌ها

فاصله بین دندان‌ها گاهی اوقات می‌تواند به عنوان یک عارضه جانبی تمیز کردن دندان رخ دهد. در طی تمیز کردن رسوب پلاک و تارتار فاصله‌های بین‌دندانی که پوشیده شده بودند آشکار می‌شوند. علاوه بر این، اگر دندان‌ها قبل از تمیز کردن شلوغ بودند. از بین بردن پلاک و رسوب تارتار می‌تواند فضای بیشتری بین دندان‌ها ایجاد کند. در حالی که فاصله پس از تمیز کردن دندان‌ها معمولاً موقتی است و با بهبودی لثه برطرف می‌شود؛ ضروری است هر گونه نگرانی را با دندانپزشک یا متخصص بهداشت خود در میان بگذارید. متخصصان دندانپزشک می‌توانند فاصله را ارزیابی و در صورت لزوم گزینه‌های درمانی مناسب مانند درمان ارتودنسی یا باندینگ دندان را توصیه کنند.

5) عفونت؛ خطرناک‌ترین عارضه جرم گیری

عفونت یک خطر بالقوه مرتبط با روش‌های تمیز کردن دندان است. به ویژه اگر پروتکل‌های بهداشتی مناسب رعایت نشود یا ابزار مورد استفاده به اندازه کافی استریل نشده باشند. در حین تمیز کردن دندان، باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌های موجود در دهان می‌توانند از جای خود خارج شوند. همچنین از طریق بریدگی‌های کوچک یا ساییدگی در لثه وارد جریان خون شوند. این موضوع می‌تواند منجر به عفونت‌هایی مانند آبسه لثه یا عفونت‌های موضعی در بافت‌های دهان شود. علائم عفونت معمولاً موارد زیر است:

  • تورم
  • درد
  • قرمزی یا ترشح در ناحیه آسیب‌دیده 

در موارد شدید، عوارض سیستمیک مانند تب یا ضعف ممکن است رخ دهد. برای به‌حداقل‌رساندن خطر عفونت، انجام جرمگیری توسط متخصص مجرب مهم و ضروری است. برای انجام جرمگیری برای دندان‌های خود و فرزندانتان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.

آیا جرم گیری دندان را نازک میکند؟ افسانه یا واقعیت!

به نظر شما اینکه آیا جرم گیری دندان را نازک میکند؟ افسانه است یا واقعیت؟ این یک افسانه رایج است که جرم‌ گیری دندان‌ها را نازک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از 40 درصد از مردم بر این باورند که جرم گیری باعث شکننده شدن دندان‌ها و حساسیت می‌شود. بر خلاف تصور عموم، جرم‌گیری در حقیقت باعث بهبود بهداشت دهان و دندان می‌شود.

قیمت جرم گیری دندان

قیمت جرم گیری دندان؛ آیا جرم گیری دندان گران است؟

قیمت جرم ‌گیری دندان گران نیست. قیمت جرم‌گیری بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. توجه داشته باشید که هزینه جرمگیری در کلینیک دندانپزشکی تاج بر اساس تعرفه تعیین می‌شود. عوامل مؤثر بر قیمت نهایی جرم‌ گیری دندان عبارت است از:

  • مهارت و تخصص دندانپزشک
  • تفاوت در نوع جرمگیری (جرمگیری سطحی یا عمقی)
  • معاینه و هزینه تصویربرداری

هزینه جرم گیری دندان ۱۴۰۲ و سال 1403 را در جدول زیر ببینید:

خدمات هزینه جرم گیری دندان ۱۴۰۲ هزینه جرم گیری دندان ۱۴۰3

جرمگیری بروساژ یک فک

700.000

800.000

جرمگیری بروساژ دو فک 1.300.000

1.500.000

شما مطمئن باشید که بهترین و ایمن‌ترین جرم گیری دندان را با نازل‌ترین قیمت در کلینیک دندانپزشکی تاج تجربه خواهید کرد.

هرچند وقت یکبار لازم است جرمگیری دندان انجام شود؟

فاصله زمانی بین دو جرم‌گیری برای افراد مختلف بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. فاصله زمانی بین جرم‌گیری به عوامل زیر بستگی دارد:

  • نوع بزاق
  • میزان توجه و رسیدگی فرد به دندان‌ها
  • نحوه صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان

افرادی که دندان‌ها و لثه‌های سالم دارند، فقط دو بار در سال نیاز به معاینه و تمیز کردن دندان‌ها دارند. با توجه به شدت پریودنتیت شما، دندانپزشک جرم‌گیری، را حداقل دو بار در سال یا بیشتر توصیه می‌کند. بهترین زمان برای جرم گیری با فاصله 6 ماه است.

مراقبت‌های بعد از جرم گیری دندان

مراقبت‌های بعد از جرم گیری دندان

روال مراقبت‌های بعد از جرمگیری نیز نقش مهمی در تضمین موفقیت فرایند جرم گیری دندان خواهد داشت. مهم‌ترین نکاتی که باید بعد از جرمگیری رعایت نمایید عبارت‌اند از:

  • حداقل تا دو ساعت پس از جرم‌گیری از خوردن غذا خودداری کنید. 
  • برای اطمینان از بهبودی سالم لثه‌های خود، از کشیدن سیگار به مدت 24 تا 48 ساعت خودداری کنید. تنباکو می‌تواند بهبود بافت‌ها را به تاخیر بیندازد. 
  • برای تسکین ناراحتی و بهبود سریع، روزانه 2 تا 3 بار دهان خود را با آب نمک گرم بشویید. 
  • در صورت لزوم از مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) یا تیلنول استفاده کنید. 
  • به مدت چند روز از خوردن غذاهای سفت مانند چیپس، ذرت بو داده و دانه‌ها خودداری کنید.
  • هنوز هم می‌توانید بعد از عمل از نخ دندان استفاده کنید و به آرامی مسواک بزنید. 
  • اگر احساس حساسیت دارید، از خمیر دندان حساسیت و شستشوی فلوراید استفاده کنید. 
  • سعی کنید از غذاها و نوشیدنی‌های سرد خودداری کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی متعادل و معاینه منظم دندان از اقدامات ضروری در ارتقای سلامت دهان و دندان هستند.

امکان جرم‌گیری دندان لمینتی و کامپوزیتی وجود دارد؟

امکان جرم گیری دندان‌های کامپوزیتی و لمینتی مانند دندان‌های طبیعی وجود ندارد؛ بنابراین پس از قرارگرفتن روکش، لمینت و کامپوزیت، جرم‌ گیری دندان‌ها ممکن نیست. علاوه بر این، جرم ‌گیری دندان مصنوعی و ایمپلنت هم امکان ندارد. لمینت‌ها را می‌توان با استفاده از پولیش مخصوص دوباره تمیز و براق کرد. البته جرمگیری لمینت را متخصص دندانپزشک باید انجام دهد. 

جرمگیری دندان در کلینیک دندانپزشکی تاج

جرمگیری دندان یکی از روش‌های رایج برای از بین بردن جرم دندان است. در این مطلی نکات مهمی را درباره جرم گیری دندان مطرح کردیم. جرم گیری باید توسط یک دندانپزشک ماهر و تجهیزاتی خاص انجام شود. درصورتی‌که دندانپزشک مهارت کافی برای انجام این کار را نداشته باشد؛ ممکن است لثه‌ها عفونت کنند و فرد با مشکلاتی جدی روبرو شود.

برای انجام اصولی و درست جرم ‌گیری دندان به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. متخصصان دندانپزشکی تاج در زمینه جرم‌گیری تخصص و تجربه زیادی دارند. برای انجام جرم گیری دندان‌های خود و فرزندانتان می‌توانید به کلینیک شبانه روزی تاج مراجعه نمایید.راه‌های ارتباطی با کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج عبارت است از:

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

اینستاگرام: https://instagram.com/dentaj_clinic

شماره تماس: 02191305400

سوالات پرتکرارمتداول

1. آیا دندان‌های کودکان نیز نیاز به جرم‌گیری دارند؟

اگر کودکان شما بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنند؛ بعد از گذشت زمانی دندان‌های آنها نیز نیاز به جرم‌گیری دارد. توجه داشته باشید که جرم‌گیری دندان کودکان را متخصص دندانپزشک کودکان باید انجام دهد.

2. آیا انجام جرم گیری دندان در بارداری خطرناک است؟

رعایت بهداشت دهان و دندان در هر برهه‌ای از زمان ضروری است. جرمگیری یک فرایند بدون خطر است که در دوران بارداری هم می‌توانید انجام دهید.

3. آیا جرم‌گیری دندان خانگی خطرناک است؟

جرم‌گیری دندان خانگی خطراتی ممکن است در پی داشته باشد. ممکن است به لثه‌ها و مینای دندان خود آسیب وارد کنید. حتماً برای انجام جرم‌گیری به دندانپزشک مراجعه نمایید.

4. آیا جرم گیری دندان‌ها را صاف و براق می‌کند؟

جرمگیری به‌طورکلی دندان‌های شما را صاف و سفیدتر می‌کند. اما مراقبت‌های بعد از جرمگیری نیز در سفیدی دندان‌ها بسیار مؤثر است.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *