تشخیص پوسیدگی دندان در خانه؛ علامت خطر را بشناسید!

تشخیص پوسیدگی دندان در خانه

فهرست مطالب

پوسیدگی دندان اغلب در معاینات معمول دندانپزشکی قابل تشخیص است. اما در برخی موارد می‌توان با توجه به علائمی، در خانه نیز پوسیدگی دندان را تشخیص داد. البته در مواقعی که پوسیدگی پنهان یا در قسمتی باشد که نتوان مشاهده کرد، این روش تشخیص کارساز نیست.

درمان پوسیدگی دندان در مراحل ابتدایی بسیار ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر از مرحله پیشرفته است. به دلیل نادیده گرفتن علائم خفیف، زمان طلایی درمان و نجات دندان را از بین می‌رود. به همین منظور می‌خواهیم در این مقاله روش‌های تشخیص پوسیدگی دندان در خانه را بررسی و به علائم اولیه آن اشاره کنیم. تا بتوانید در صورت مشاهده برای اقدامات دندانپزشکی تصمیم بگیرید. با تاج تا انتهای مقاله همراه باشید.

بررسی علائمی که خبر از پوسیدگی دندان می‌دهند؛ راه‌های تشخیص پوسیدگی در منزل!

اطلاع از علائم پوسیدگی دندان در واقع راهی برای تشخیص این عارضه است. به عبارت دیگر اگر علائم پوسیدگی دندان را بشناسید می‌توانید به راحتی احتمال بروز این عارضه را داده و برای انجام معاینات دندانپزشک یاقدام کنید. از علل پوسیدگی دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد در دندان: اولین راه تشخیص پوسیدگی دندان در خانه بررسی درد در دندان است. اگر به تازگی دچار دندان در شده‌اید می‌تواند زنگ خطری برای پوسیدگی دندان باشد. این علامت ممکن است شدید باشد و به فک، گوش یا سر نیز سرایت کند. همچنین می‌تواند خواب را مختل کند. به خاطر داشته باشید گاهی دندان درد همراه با مصرف مواد غذایی شدت پیدا می‌کند.
  • افزایش حساسیت دندان: دومین عامل در تشخیص پوسیدگی دندان در خانه، توجه به حساس شدن دندان‌ها نسبت به مصرف برخی مواد غذایی است. برای مثال دندان‌ها ممکن است در هنگام خوردن یا آشامیدن حساس‌تر شود. به طوری وقتی غذا یا نوشیدنی سرد، گرم یا شیرین باشد، درد شدت پیدا می‌کند.
  • بوی بد دهان: بوی بد دهان نشانه پیشرفت پوسیدگی دندان است. اگر در مواقع استفاده از نخ دندان متوجه بوی بدی در دهان می‌شوید، می‌تواند نشانه شروع پوسیدگی دندان باشد. در این مواقع سعی نکنید با استفاده از دهانشویه‌های ضد بو این عارضه را برطرف کنید، بلکه مراجعه به دندانپزشک را در اولویت قرار دهید.
  • تلخی یا خشکی مکرر دهان: افراد مبتلا به پوسیدگی دندان اغلب از طعم تلخ یا نامطبوع در دهان و همچنین خشکی مکرر دهان شکایت دارند.
  • تغییر رنگ دندان: دندان آسیب دیده ممکن است با لکه‌های قهوه‌ای، خاکستری یا سیاه در محل پوسیدگی تغییر رنگ دهد. اگر متوجه تغییر رنگ دندان شدید بهتر است به جای استفاده از خمیردندان‌های سفید کننده یا استفاده از ابزارهایی مانند قلم سفید کننده دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات افراد وقتی با پوسیدگی دندان جلو مواجه می‌شوند به دلیل تغییر رنگ دندان تصور می‌کنند می‌توانند با این دست ابزار یا در مواقع شدید با انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی مانند روکش‌های دندان این عارضه را درمان کنند.

پوسیدگی دندان را می‌توان با معاینات معمول دندانپزشکی به سرعت تشخیص داد. اگر به صورت مرتب به دندانپزشکی برای معاینات مراجعه کنید، پوسیدگی دندان‌ها در مراحل اولیه تشکیل پلاک به طور دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرند. در حالت ایده‌آل، بزرگسالان باید حداقل هر دو سال یک بار معاینه شوند و افراد زیر 18 سال باید سالانه برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنند.

چرا پوسیدگی دندان رخ می دهد؛ عوامل خطر چیست

چرا پوسیدگی دندان رخ می دهد؛ عوامل خطر چیست؟

حال که با روش‌های تشخیص پوسیدگی دندان در خانه آشنا شدید بد نیست درباره علت پوسیدگی دندان‌ها نیز بدانید تا بتوانید از پوسیدگی دندان‌های دیگر جلوگیری کنید.

برخی از باکتری‌های موجود در دهان مفید هستند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند مضر باشند. علت اصلی پوسیدگی دندان پلاک روی دندان است. مصرف بیش از حد غذاهای شیرین و عدم مراقبت از دندان‌ها منجر به پوسیدگی دندان می‌شود.

در صورت عدم رعایت بهداشت دندان، باکتری‌های موجود در پلاک، قند را به اسید تبدیل کرده و تشکیل پلاک در دهان را تسریع می‌کنند. در این شرایط باکتری‌ها افزایش یافته و جرم دندان ظاهر می‌شود.

چه افرادی بیشتر در معرض پوسیدگی دندان هستند؟

عوامل خطر برای پوسیدگی دندان شامل عدم مراقبت از دندان و خوردن بیش از حد قند یا غذاهای نشاسته‌ای است. اما در حالت کلی برخی از افراد بیشتر در معرض خطر پوسیدگی دندان هستند:

  • افرادی که فلوراید کافی دریافت نمی‌کنند.
  • افرادی که مراقبت‌های معمول دهان و دندان را انجام‌ نمی‌دهند.
  • افرادی که از نخ دندان استفاده نمی‌کنند.
  • افراد مبتلا به رفلاکس معده.
  • افراد دچار بی‌اشتهایی و بولیمیا.
  • افرادی که مصرف دخانیات مثل سیگار دارند.

اگر از افرادی هستید که امکان بیشتری برای پوسیدگی دندان دارید، بهتر است معاینات دندانپزشکی را در فواصل کوتاه‌تری انجام دهید. تا قبل از پوسیدگی کامل بتوانید دندان را نجات دهید. شما می‌توانید برای معاینات دندانپزشکی در هر ساعت از شبانه روز به دندانپزشکی تاج که یک دندانپزشکی شبانه روزی غرب تهران است مراجعه کنید.

چطور از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟

بهتر است برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ابتدا علت پوسیدگی آن را بشناسید و با برطرف کردن علت‌های زمینه‌ای مانع از بروز این عارضه شوید. اما به طور کلی با رعایت نکات زیر می‌توانید از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید

  1. یک روال منظم مراقبتی ایجاد کنید: حتما دندان‌های خود را دو بار در روز به مدت دو دقیقه با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. روزانه بین دندان‌های خود را با نخ دندان تمیز کنید. برای محافظت بیشتر، دهان را با دهانشویه فلوراید شستشو دهید.
  2. در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید: باکتری‌های موجود در دهان که موجب پوسیدگی دندان می‌شوند، از قند و نشاسته تغذیه می‌کنند. این فرآیند اسیدهایی تولید می‌کند که می‌تواند به دندان‌های شما آسیب برساند و مینای دندان را از بین ببرد. تا حد امکان از مصرف غذاهای قندی و نشاسته‌ای خودداری کنید. در عوض روی خوردن غذاهایی مانند لبنیات و سزیجات خام که به مبارزه با پوسیدگی کمک می‌کنند تمرکز کنید.
  3. به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید: برای قرار ملاقات با دندانپزشک متخصص صبر نکنید تا پوسیدگی با درد همراه شود. با دو بار ویزیت دندانپزشکی در سال، متخصص دندانپزشک شما می‌تواند هر گونه علائم پوسیدگی را زود تشخیص داده و به شما کمک کند قبل از نیاز به درمان گسترده، آسیب را جبران کنید.

در نهایت می‌توان گفت که رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشکی می‌تواند مانع بروز پوسیدگی دندان شود. اگر به وجود علائم گفته شده مشکوک هستید بهتر است در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.

آیا روشی برای درمان پوسیدگی دندان در خانه وجود دارد؟

در واقع نمی‌توانید روشی را به عنوان درمان خانگی پوسیدگی دندان بیابید که بتواند این عارضه را به طور موثر درمان کند. بنابراین پاسخ این پرسش منفی است. چراکه فقط یک دندانپزشک می‌تواند پوسیدگی دندان را ترمیم نماید. بنابراین باید در اسرع وقت برای درمان پوسیدگی دندان از کلینیک دندانپزشکی معتبر وقت بگیرید. توجه داشته باشید که با شناخت انواع پوسیدگی دندان که ناشی از علت‌های مختلف است می‌توانید از بروز پوسیدگی جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان چه بخوریم

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان چه بخوریم؟

در پاسخ باید بیان کنیم که برای کمک به بهبود طبیعی وضعیت دندان‌ها، می‌توانید مصرف قرص برای جلوگیری از پوسیدگی دندان مثل ویتامین D را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین بدن خود را هیدراته نگه دارید و به مقدار کافی در طول روز آب بنوشید. زیرا بزاق به طور طبیعی می‌تواند به معدنی شدن دندان کمک کند.

نکات بهداشتی و رعایت رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت دهان کودکان نیز بسیار مهم است. برای تشخیص پوسیدگی دندان کودکان نیز بهتر است هر 4 تا 6 ماه یکبار معاینات معمول دندانپزشکی انجام شود.

یادداشت پایانی؛ برای پوسیدگی دندان راهی به جز درمان تخصصی ندارید!

در این مطلب به علائم و روش‌های تشخیص پوسیدگی دندان در خانه اشاره کردیم. همانطور که گفته شد راهی برای درمان پوسیدگی دندان در خانه وجود ندارد بلکه با رعایت بهداشت و مراجعه به دندانپزشک می‌توانید روند پیشرفت پوسیدگی دندان را مسدود کنید.

اگر تصور می‌کنید نشانه‌های پوسیدگی دندان را دارید، قبل از پیشرفت آن و احتمال عصب کشی دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. شما می‌توانید در اولین فرصت با مراجعه به دندانپزشکی شبانه روزی تاج برای درمان پوسیدگی دندان اقدام کنید. این دندانپزشکی در تمام ساعات شبانه روز توسط متخصصین حرفه‌ای دندانپزشکی آماده ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی به مراجعین است. راه ارتباطی شما با با کلینیک تاج علاوه بر شماره تماس شامل:

همراه با تاج لبخندی زیبا و سالم را تجربه کنید!

سوالات متداول در مورد تشخیص پوسیدگی دندان در خانه

آیا می‌توان پوسیدگی را در خانه بدون کمک دندانپزشک درمان کرد؟

درمان پوسیدگی دندان نیاز به تخصص دندانپزشک دارد. در صورت عدم درمان، پوسیدگی می‌تواند منجر به عوارض جدی‌تر و عفونت شود. همچنین در مواقع حاد ممکن است نیاز به عصب کشی یا کشیدن دندان داشته باشند. اگر به پوسیده شدن دندان خود مشکوک هستید، فوراً به دندانپزشک مراجعه کنید. پزشکان در مورد روش درمانی مناسب تصمیم‌گیری می‌کنند.

کدام اقدامات بهداشتی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کارآمد است؟

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان دو بار در روز با یک خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. فلوراید می‌تواند از پیشرفت پوسیدگی زودهنگام جلوگیری کند.

آیا پوسیدگی دندان به طور خود به خود طرف می‌شود؟

پوسیدگی دندان به خودی خود برطرف نمی‌شوند و نیاز به پر کردن دارند. اگر پوسیدگی در مراحل اولیه باشد، به صورت ضایعات سفید یا قهوه‌ای روی سطح دندان ظاهر می‌شود. در این مورد این احتمال وجود دارد که با مینرالیزاسیون مجدد بهبود یابد که شامل استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید یا استفاده از وارنیش یا ژل فلوراید بر روی دندان‌ها است.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟