ایا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟ برای انجام ارتودنسی هیچ‌وقت دیر نیست

ایا ارتودنسی محدودیت سنی دارد

فهرست مطالب

چه زمانی برای انجام ارتودنسی دیر است؟ ایا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟ برای گرفتن بریس هیچ‌وقت دیر نیست! اگرچه استفاده از درمان ارتودنسی در کودکان و نوجوانان موفقیت بیشتری دارد؛ اما استفاده از بریس برای اصلاح دندان بزرگسالان غیرممکن نیست. داشتن لبخند بی‌نقص، بدون توجه به سن، می‌تواند هدف مادام‌العمر شما باشد. با ما در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج همراه باشید تا بیشتر با سن مناسب ارتودنسی آشنا شوید.

سن و حرکت دندان: آیا سن بر ارتودنسی تأثیری دارد؟

بیشتر بزرگسالانی که برای بریس مراجعه می‌کنند این سؤال را دارند که «ایا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟» سن شما محدود کننده گرفتن بریس نیست. چه 8 ساله باشید و چه 80 ساله، فرایند فیزیولوژیکی که دندان‌ها را در استخوان حرکت می‌دهد، یکسان باقی می‌ماند. بنابراین سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان را نمی‌توان تعیین کرد. دندان‌ها در پاسخ به نیروهایی که در طول زمان به وسیله ارتودنسی بر روی آن‌ها وارد می‌شود؛ بدون توجه به سن شما حرکت می‌کنند. حتی در بزرگسالی نیز می‌توان با ارتودنسی دندان‌ها را حرکت داد تا لبخندی زیبا داشته باشید.

مهم‌ترین عامل صرف‌نظر از سن، سلامت دندان‌ و لثه‌ها است. تمام بیمارانی که درمان ارتودنسی انجام می‌دهند باید قبل از شروع درمان بریس، دندان‌ و لثه‌های سالمی داشته باشند. تا زمانی که دندان و لثه‌ها سالم هستند، سن مانعی برای درمان ارتودنسی نیست.

یکی از دغدغه‌های بزرگسالان برای بریس این است که «ایا با ارتودنسی میشود عمل بینی انجام داد؟» در پاسخ به این سؤال باید گفت که ارتودنسی مانعی برای عمل بینی نیست. اما قبل از عمل بینی حتماً پزشک خود را در جریان استفاده از بریس قرار دهید.

تفاوت درمان ارتودنسی بزرگسالان با کودکان

درمان ارتودنسی بزرگسالان چه تفاوتی با ارتودنسی کودکان دارد؟

به طور کلی، مراحل ارتودنسی برای صاف کردن دندان در بزرگسالان تفاوت زیادی با درمان کودکان ندارد. تفاوت اصلی این است که در بزرگسالی فک و دندان رشد و نمو ندارند. عدم رشد به گزینه‌های درمانی متفاوتی نیاز دارد و زمان درمان ممکن است طولانی‌تر باشد؛ به خصوص اگر دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان‌ها باشد. با درمان مناسب بریس برای صاف کردن مؤثر دندان‌ها، بزرگسالان می‌توانند لبخندی شگفت‌انکیز بدون نیاز به استفاده از روکش‌ها داشته باشند.

گزینه‌های ارتودنسی برای بزرگسالان؛ پرطرف‌دارترین وسایل ارتودنسی در سن 40 سالگی

برای جابه‌جایی دندان‌هایتان به موقعیت ایده‌آل‌، متخصص ارتودنسی از یک «دستگاه» برای انتقال نیروهای کنترل‌شده استفاده می‌کند. این وسایل، بریس‌ها یا الاینرها، نیروهای کنترل شده‌ای را به شما می‌دهند.همچنین به مرور زمان مرور زمان دندان‌های شما را به موقعیت دلخواه و پیش‌بینی‌شده خود منتقل کنند. طول دوره درمان ارتودنسی ممکن است از 12 تا 24 ماه با توجه به شرایط شما متغیر باشد. در درمان ارتودنسی بزرگسالان بیشتر از وسایل ارتودنسی زیر استفاده می‌کنند.

بریس‌های شفاف؛ براکت سرامیکی شفاف

براکت‌های شفاف از براکت‌های سرامیکی شفاف به جای فلز استفاده می‌کنند. بریس‌های شفاف روی دندان‌های شما نصب می‌شوند و با رنگ طبیعی دندان شما به راحتی ترکیب می‌شوند. یک پیشرفت جدید در فناوری بریس شفاف، سیم‌های هم‌رنگ دندان است که به کمتر دیده شدن بریس کمک می‌کند. در طول مشاوره به شما توصیه می‌کنیم که آیا بریس‌های ثابت شفاف برای شما مناسب هستند یا خیر.

بریس اینویزیلاین؛ بریسهای نامرئی

ترازهای شفاف اینویزیلاین تقریباً نامرئی هستند. اگر نگران ظاهر لبخند خود در طول درمان هستید؛ آنها بهترین گزینه‌اند. از آنجایی که ارتودنسی متحرک مانند اینویزیلاین قابل جابجایی است؛ خوردن و تمیز نگه داشتن دندان‌ها و بریس‌های شما را بسیار آسان می‌کند. البته حداقل باید 22 ساعت در روز از آنها استفاده کنید.

بریس لینگوال در 40 سالگی

بریس‌های زبانی؛ بریس لینگوال

یکی دیگر از پرطرف‌دارترین وسایل ارتودنسی در سن 40 سالگی بریس نامرئی یا همان بریس لینگوال است. بریس لینگوال در داخل دندان‌های شما قرار می‌گیرد و آن را به گزینه‌ای واقعا نامرئی تبدیل می‌کند.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که هر نوع دستگاهی برای هر نوع مشکل ارتودنسی مناسب نیست؛ بنابراین بهترین روش ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی دارای مجوز ضروری است. با همکاری متخصص ارتودنسی، اطمینان حاصل می‌کنید که دستگاه مناسب برای اصلاح مشکل منحصربه‌فرد ارتودنسی شما انتخاب شده است. بیش از هر کس دیگری در حرفه دندانپزشکی، ارتودنتیست‌ها می‌دانند که کدام دستگاه برای مراقبت از هر بیمار مناسب است. برای انتخاب دستگاه ارتودنسی مناسب می‌توانید با متخصصان ارتودنسی کلینیک دندانپزشکی تاج مشورت نمایید.

چالش‌های گرفتن بریس در سنین بزرگسالی چیست؟

برخی از خطرات مرتبط با درمان ارتودنسی در بیماران مسن وجود دارد. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، بزرگسالان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پریودنتال هستند. بیماری پریودنتال ساختار دندان را ضعیف و مراقبت ارتودنسی را بسیار چالش‌برانگیز می‌کند. هنگامی که این وضعیت رخ می‌دهد، خطراتی زیر را در پی دارد:

  • بافت‌های پریودنتال (لثه) در دهان شما عقب می‌نشیند.
  • بافت استخوانی فرسایش می‌یابد.
  • دندان‌های شما ثبات خود را از دست می‌دهند.

همچنین لایه‌های بیرونی دندان‌ها می‌توانند فرسایش پیدا کنند و ریشه‌های دندان‌ها نمایان شود. اگر این شرایط به این مراحل پیشرفته برسد، ممکن است در معرض خطر از دست دادن دندان باشید. به دلیل این موانع احتمالی، مهم است که ابتدا با دندانپزشک خود صحبت کنید.

اگر دچار بیماری لثه باشید؛ ممکن است قبل از ارتودنسی، شما را به یک پریودنتیست متخصص ارجاع دهند. همچنین خوب است به خاطر داشته باشید که در بزرگسالی، رشد ساختارهای استخوانی در دهان شما متوقف شده است. اگر شرایط رشدی درمان نشود، ممکن است ارتودنسی در سن 40 سالگی نیاز به جراحی بیشتری داشته باشد.

درمان ارتودنسی از کودکی تا جوانی؛ بهترین سن برای ارتودنسی کودکان

با ورود به دوران نوجوانی، انعطاف‌پذیری در فک، ماهیچه‌، تاندون‌ و رباط‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند؛ باقی می‌ماند. این امر تا حدود 30 سالگی صادق است. پس از این سن، دندان و ساختارهای نگهدارنده آنها بیشتر در مسیر خود قرار می‌گیرند. زمان بیشتری برای تغییر موقعیت دندان‌ها یا تغییر شکل فک‌ها در این مرحله نیاز است.

شروع درمان ارتودنسی زمانی که رشد اسکلتی کامل شده است نیاز به صبر و شکیبایی از طرف بیمار دارد. در ادامه به شما می‌گوییم که هنگام شروع درمان ارتودنسی در سنین مختلف چه انتظاراتی باید داشت.

درمان ارتودنسی در سن 7 سالگی

1. سن 7 سال به پایین؛ پیشگیری بهتر از درمان است

والدین باید به محض بیرون آمدن اولین دندان‌ها مراقب سلامت دندان‌های کودکان خود باشند. دندانپزشک، والدین را در مورد چگونگی حفظ سلامت دهان و دندان فرزندانشان راهنمایی می‌کند. معاینات دوره‌ای به دندانپزشک اجازه می‌دهد تا مشکلات ارتودنسی را در مراحل اولیه تشخیص دهد. در این مرحله اولیه، درمان ارتودنسی محدود به نظارت و چند اقدام محافظه‌کارانه زبر است:

  • کشیدن دندان شیری که مانع رویش دندان بزرگسال می‌شود
  • کشیدن دندان‌های اضافی در صورت شلوغی شدید

در موارد نادر، دندانپزشک ارتودنسی اطفال ممکن است درمان ارتودنسی رهگیری را توصیه کند. درمانی که کودک خردسال از دستگاه (نه بریس) استفاده می‌کند. درمان رهگیری تنها برای بیماران جوان با مشکلات شدید ارتودنسی پیشنهاد می‌شود.

2. سنین 9 تا 15؛ بهترین سن برای ارتودنسی کودکان

اکثر کودکان در این مرحله بیشتر دندان‌های دائمی خود را دارند. بهترین سن برای ارتودنسی کودکان بین سن 9 تا 15 سالگی است. ساختارهای داخل و اطراف دندان‌های بیمار همچنان در حال رشد و تغییر هستند که شکل دادن به آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. تراز کردن دندان‌ها و فک‌ با استفاده از ارتودنسی در ۱۳ سالگی می‌تواند در درازمدت نتیجه خوبی را تضمین کند.

درمان ارتودنسی در 15 سالگی، رشد فک‌های بیمار و دندان‌هایی را که لنگر می‌دهند را هدایت می‌کند. این امر تغییر موقعیت دائمی دندان‌ها را بدون نیاز به نگهدارنده در تمام دوران بزرگسالی تضمین می‌کند.

ارتودنسی در جوانی

3. سنین 15 تا 30؛ هیچ‌وقت برای ارتودنسی دیر نیست

برخی از بیماران جوان درمان ارتودنسی را در سن کمی بالاتر شروع می‌کنند. خبر خوب این است که ساختارهای اسکلتی و عضلانی دهان تا سنین جوانی به رشد خود ادامه می‌دهند. ارتودنسی در سن 30 سالگی همچنان با استفاده از دستگاه‌های مناسب بر تغییر و اصلاح دندان‌ها تأثیر می‌گذارد.

با این حال، دندان‌های تازه صاف شده جوان، مدت بیشتری طول می‌کشد تا در تراز جدید خود باقی بمانند. این به معنای استفاده از نگهدارنده برای مدت طولانی است. به بیان دیگر، هر چه بیمار دیرتر درمان ارتودنسی را شروع کند، زمان بیشتری برای رسیدن به نتیجه نهایی نیاز دارد. توجه داشته باشید که حداکثر سن برای ارتودنسی وجود ندارد. افراد حتی بعد از 30 سالگی نیز می‌توانند درمان ارتودنسی دریافت نمایند.

در هر سنی می‌توانید ارتودنسی انجام دهید!

در این مطلب درباره اینکه «ایا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟» نکاتی را توضیح دادیم. برای انجام ارتودنسی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. هر چند درمان ارتودنسی در بزرگسالی ممکن است بیشتر طول بکشد؛ اما باز مانند درمان کودکان و نوجوانان مؤثر است. بنابراین حداکثر سن برای ارتودنسی را نمی‌توان مشخص کرد. تا زمانی که دندان‌های سالمی دارید می‌توانید ارتودنسی انجام دهید. توجه داشته باشید که درمان ارتودنسی در کودکان راحت‌تر و مؤثرتر است. بهترین سن برای ارتودنسی کودکان، 7 تا 14 سالگی است. البته در کنار سن، میزان موفقیت درمان ارتودنسی به تخصص و تجربه دندانپزشک نیز بستگی دارد.

شما عزیزان برای انجام ارتودنسی برای خود یا فرزندانتان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی تاج با داشتن متخصصان ارتودنتیست کودکان و بزرگسالان به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان هستند. جهت مشاوره با متخصصان ارتودنتیست و رزرو وقت با شماره 91304790-021 تماس بگیرید. همچنین می‌توانید به صورت آنلاین جهت رزرو وقت اقدام نمایید. راه‌های ارتباطی دیگر با ما عبارت است از:

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

اینستاگرام: اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج

در بزرگسالی با انجام ارتودنسی می‌توانید دندان‌هایی صاف و لبخندی خیره‌کننده داشته باشید!

سؤالات متداول

درمان ارتودنسی بزرگسالان چقدر طول می‌کشد؟

درمان ارتودنسی بزرگسالان با توجه به شدت و پیچیدگی مسائل متفاوت است. هر فرد برنامه منحصربه‌فرد برای نیازهای خود خواهد داشت. با این حال، می‌توان فرض کرد که بیمارانی که دندان‌های نامرتب دارند حدود هشت تا دوازده ماه طول می‌کشد؛ در حالی که موارد پیچیده‌تر ممکن است چند سال طول بکشد تا درمان کامل شود.

درمان ارتودنسی برای چه گروه سنی در کودکان مناسب است؟

درمان ارتودنسی برای کودکان معمولاً از سنین هفت تا نه سالگی شروع می‌شود. زمانی که دندان‌های دائمی شروع به رویش می‌کنند و مشکلات ارتودنسی آشکارتر می‌شود.

چه مشکلاتی از دندان‌های کودکان را می‌توان با ارتودنسی درمان کرد؟

اگر کودک شما از هر یک از مشکلات زیر رنج می‌برد، ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی باشد.

  • کراس بایت
  • رشد نادرست دندان‌های دائمی
  • شلوغی دندان‌ها
  • آندربایت
  • اپن بایت

چرا درمان ارتودنسی برای کودکان بسیار مهم است؟

درمان ارتودنسی برای کودکان نقش حیاتی در تضمین سلامت دهان و دندان، رشد مناسب فک و لبخندی زیبا دارد.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *