درد دندان از جمله دردهای عاجز کننده است که در هر ساعتی از شبانه روز ایجاد میشود. برای تسکین درد دندان میتوانید از قرص مسکن قوی برای دندان درد استفاده کنید. قرصهای مختلفی مانند ژلوفن، استامینوفن و نوافن برای دندان درد وجود دارد. این قرصها درد را برای مدتی تسکین میدهند؛ ولی علت اصلی را درمان نمیکنند. برای درمان درد دندان باید به متخصص دندانپزشک مراجعه نمایید. در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج قصد داریم درباره قرص نوافن برای دندان درد نکاتی را توضیح دهیم. همه افراد درد دندان را تجربه میکنند، پس خواندن این مطلب برای شما عزیزان مفید است.
قرص نوافن چیست؟ ترکیبات نوافن
یکی از داروهای مؤثر برای درمان درد دندان نوافن است. نوافن یک داروی ترکیبی محسوب میشود که از ترکیب مواد زیر ساخته شده است:
- استامینوفن: استامینوفن اثر ضدالتهابی ندارد؛ بنابراین برای درمان انواع خاصی از دندان درد؛ مانند عفونتهای دندانی که باعث التهاب میشود مؤثر نیست. اما از آنجایی که خواص ضد درد دارد؛ برای تسکین درد دندان ترک خورده که التهابی نیستند مناسب است.
- کافئین: کافئین دارای خواص تسکین دهنده درد است که برای کنترل انواع درد استفاده میشود.
- ایبوپروفن: ایبوپروفن با نام تجاری ادویل، ژلوفن، ادوالژین و غیره نیز شهرت دارد. ایبوپروفن از پرمصرفترین قرص دندان درد بدون نسخه محسوب میشود. ایبوپروفن ضد التهاب، ضد درد و تب بر است.
قرص نوافن از 325 میلیگرم استامینوفن، 40 میلیگرم کافئین و 200 میلیگرم ایبوپروفن تشکیل شده است. قرص نوافن به دلیل ترکیب کافئین، ایبوپروفن و استامینوفن اثرات تسکیندهنده قوی برای درد دندان بعد از کشیدن، جراحی یا ایمپلنت دندان دارد. مکانیسم دقیق نحوه تأثیر نوافن مشخص نیست. اما مانند سایر داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، پروستاگلاندین سنتتاز را در بدن مهار میکند و در نتیجه موجب کاهش التهاب میشود.
نوافن برای درمان چه بیماریهایی تجویز میشود؟ موارد مصرف نوافن
نوافن به دلیل خاصیت تسکین درد و ضدالتهابی که دارد برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود. شایعترین بیماریهایی که برای آنها نوافن تجویز میشود عبارت است از:
- میگرن
- سردرد
- دندان درد
- کاهش تب
- کاهش التهاب
- سرماخوردگی
- و غیره
پزشک با توجه به عوامل مختلفی، نوافن را برای شما تجویز میکند. نوافن به 3 شکل قرص، شربت و کپسول برای کاهش درد بعد از خدمات دندانپزشکی مانند انجام لمینت دندان، کسیدن یا پرکردن دندان در دسترس شما عزیزان است.
طریقه مصرف نوافن برای دندان درد چگونه است؟
برای تسکین درد با استفاده از نوافن باید طبق دستور پزشک مصرف نمایید. قبل از مصرف هر نوع قرصی حتماً دستورالعمل روی بسته دارو را مطالعه نمایید. نکات مهمی که درباره طریقه مصرف نوافن برای دندان درد باید توجه کنید عبارتاند از:
- امکان مصرف قرص نوافن همراه یا بدون غذا وجود دارد.
- اگر ناراحتی معده دارید، بهتر است کپسول نوافن را همراه غذا میل کنید.
- کپسول یا قرص نوافن را اصلاً خرد نکنید، نجوید یا له نکنید. باید کامل قورت دهید. حتماً دارو را با یک لیوان آب مصرف نمایید.
- اگر مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید، آن را دراسرعوقت مصرف کنید. اما درصورتیکه نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی بود، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. بههیچوجه دوز دارو را دوبرابر نکنید.
نوافن را بدون نسخه هم میتوانید تهیه نمایید. اگر بدون تجویز پزشک از آن استفاده میکنید، توجه داشته باشید که بیش از ۳ روز از این دارو استفاده نکنید. بهتر است نوافن را هر ۶ یا ۸ ساعت یکبار برای درمان سه سوته دندان درد استفاده کنید. اگر پزشک برای شما روزی یکبار تجویز کرده است، میتوانید عصرها نوافن را مصرف نمایید. به دلیل وجود کافئین در قرص نوافن بهتر است قبل از خواب استفاده نکنید. معمولاً ۴۵ دقیقه طول میکشد تا نوافن اثر کند.
عوارض مصرف قرص نوافن برای دندان درد؛ عوارض نوافن را جدی بگیرید!
اگر برای تسکین درد دندان از نوافن استفاده میکنید باید به عوارض جانبی آن نیز توجه داشته باشید. مهمترین عوارض مصرف نوافن برای تسکین دندان درد عبارت است از:
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
- نفخ
- یبوست
- سوءهاضمه
- درد شکم
- خونریزی گوارشی
- احساس سوزش در دهان یا گلو
- واکنش آلرژیک به دارو
- عفونتهای پوستی
از عوارض جانبی نادر نوافن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اختلالات قلبی عروقی
- اختلالات خونی مانند کمخونی آپلاستیک
- بیخوابی
- اضطراب
- افسردگی
- حالت گیجی
- سردرد و سرگیجه
- تاری دید
- تنگی نفس
- بالارفتن فشارخون
لیست بالا فقط تعدادی از عوارض احتمالی نوافن است. اگر این عوارض را در خود مشاهده کردید مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه نمایید. ممکن است دندانپزشک به جای نوافن از ناپروکسن برای دندان درد شما استفاده کند.
موارد احتیاطی هنگام مصرف نوافن برای دندان درد؛ چه اشخاصی نمیتوانند نوافن مصرف کنند؟
برای تسکین دندان درد همه افراد نمیتوانند از نوافن استفاده کنند. اگر شرایط پزشکی زیر را دارید حتماً به دندانپزشک خود اطلاع دهید. شرایط پزشکی که امکان استفاده از نوافن وجود ندارد عبارت است از:
- مبتلا به بیماری بافت همبند
- لوپوس اریتماتوز سیستمیک
- اختلالات گوارشی و بیماری مزمن التهاب روده
- سابقه فشارخون
- اختلال در عملکرد کبد
- حساسیت به داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی یا آسپرین
- سابقه زخم معده
- سابقه خونریزی یا سوراخ شدن دستگاه گوارش
- نارسایی شدید کبدی، کلیوی و قلبی
- سابقه آسم، کهیر یا سایر واکنشهای آلرژیک
- سابقه حساسیت به نوافن
- جراحی بایپس عروق کرونر
- عفونت شدید
در صورت داشتن شرایط بالا، دندانپزشک ممکن است دوز مصرفی دارو را برای شما تغییر دهد یا داروی دیگری را جایگزین نماید.
استفاده از نوافن برای تسکین درد دندان در دوران بارداری
اگر در دوران بارداری دچار دندان درد شدید اصلاً از قرص نوافن استفاده نکنید. استفاده از نوافن در دوران بارداری ممنوع است. به خصوص در 3 ماهه آخر بارداری به جنین آسیب میرساند. اگر قصد بارداری هم دارید بهتر است از نوافن استفاده نکنید. نوافن روی تخمکگذاری اثر منفی میگذارد و باعث اختلال در باروری زنان میشود. اما با قطع مصرف نوافن این مشکل باروری هم برطرف میشود.
در دوران شیردهی هم باید با احتیاط نوافن مصرف کنید. برخی از پزشکان معتقدند که در دوران شیردهی اصلاً از نوافن استفاده نکنید. اما برخی دیگر اعتقاد دارند که مقدار دوزی که از شیر مادر به نوزاد منتقل میشود، بسیار کم بوده و به نوزاد آسیبی وارد نمیکند.
تداخلات دارویی نوافن با داروهای دیگر؛ نوافن با چه داروهایی تداخل دارد؟
هنگام مصرف نوافن باید از مصرف برخی داروها اجتناب کنید. برخی داروها ممکن است با نوافن تداخل دارویی داشته باشند و عوارض جانبی جدی را ایجاد کنند. نوافن معمولاً با داروهای زیر تداخل دارد:
- داروهای ضدانعقادی از نوع کومارین
- آسپرین
- متوترکسات
- سایمتیدین
- رانیتیدین
- ناپروکسن
- فوروزماید
نمونه عوارض تداخل دارویی میتوان به عوارض مصرف همزمان نوافن با آسپیرین اشاره کرد که باعث ایجاد اضطراب شدید در افراد میشود. اگر همراه نوافن، قرص سایمتیدین مصرف نمایید دچار گیجی میشوید.
درمان درد دندان برای همیشه در کلینیک دندانپزشکی تاج
دندان درد را همه ما در برههای از زندگی تجربه کردهایم. درد دندان بسیار کلافهکننده و آزاردهنده است. برای درمان درد دندان داروهای مختلفی در دسترس هستند. برای درمان سریع دندان درد در شب میتوانید نوافن مصرف کنید. نوافن از جمله داروهای استروئیدی ضدالتهابی است که برای تسکین درد دندان تجویز میشود. اگر قصد مصرف نوافن برای دندان درد را دارید باید عوارض و نحوه مصرف آن را در نظر بگیرید. در این مطلب به بررسی نوافن برای تسکین درد دندان از جنبههای مختلفی پرداختیم. توجه داشته باشید که قرصهای مسکن برای چند ساعت درد شما را از بین میبرند. برای درمان درد دندان باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.
دندان درد را جدی بگیرید و برای درمان آن سریع اقدام نمایید. جهت درمان درد دندان میتوانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی تاج مجهزترین کلینیک در زمینه درمانهای دندان مانند کامپوزیت، ایمپلنت، لمینت و اصلاح لبخند است. متخصصان کلینیک دندانپزشکی تاج به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان هستند. جهت رزرو وقت میتوانید از طریق راههای زیر اقدام نمایید.
شماره تلفن: 91305400-021
آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲
صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج
سؤالات متداول
آیا قرص نوافن مرفین دارد؟
چون نوافن تأثیر زیادی برای تسکین درد دندان دارد تصور میشود در آن مرفین استفاده شده است. مرفین به دلیل داشتن خواص ضد درد قوی برای تسکین دردهای متوسط تا شدید تجویز میشود. عوارض مرفین نسبت به داروهایی مانند نوافن بیشتر است. نگران نباشید نوافن، مرفین ندارد فقط از استامینوفن، کافئین و ایبوپروفن تشکیل شده است.
علائم مصرف بیش از حد نوافن چیست؟
علائم مصرف بیش از حد نوافن عبارت است از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- وزوز گوش
- سردرد
- خونریزی گوارشی
- سرگیجه
- مشکل در تنفس
- خوابآلودگی
- کما
آیا مصرف نوافن برای تسکین درد دندان خوابآور است؟
قرص نوافن به دلیل دارا بودن کافئین خوابآور نیست. بلکه برای چند ساعت شما را بیدار نگه میدارد. به همین دلیل بهتر است نوافن را قبل از خواب مصرف نکنید.
آیا نوافن بیضررترین قرص برای دندان درد و عفونت است؟
بیضررترین قرص مسکنی که معمولاً تجویز میشود، قرص استامینوفن است. قرص استامینوفن عوارض و خطراتی مانند مشکلات گوارشی یا خونریزی ندارد. گاهی ممکن است برای تسکین بهتر درد داروهای ترکیبی مانند کپسول نوافن مصرف شود.
جایگزین قرص نوافن برای تسکین درد دندان چیست؟
داروهای زیادی برای تسکین درد دندان وجود دارد. دندانپزشک برای دندان درد ممکن است ایبوپروفن، مگافن، ژلوفن یا استامینوفن را تجویز کند.
آیا مصرف قرص نوافن برای تسکین درد کودکان بیخطر است؟
مصرف قرص نوافن برای افراد بالای 12 سال مناسب است. مصرف نوافن برای کودکان باید زیر نظر پزشک انجام شود.
چگونه باید نوافن را نگهداری کرد؟
نوافن را در دمای اتاق و دور از رطوبت و حرارت نگهداری کنید. دارو را حتماً در دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار ندهید. داروی منقضی شده یا استفاده نشده باید به درستی طبق دستورالعملهای خاص دور انداخته شود.