نکات مهم درباره ارتودنسی اطفال که والدین باید بدانند!

ارتودنسی اطفال

فهرست مطالب

امروزه، والدین بیشتری در حال بررسی بریس‌های دندانی برای فرزندان خود هستند. اغلب به این فکر می‌کنند که چه زمانی بهتر است درمان ارتودنسی را شروع کنند. تشخیص زودهنگام برخی از شرایط ارتودنسی می‌تواند به اصلاح آنها کمک کند. درمان ارتودنسی رهگیری نه تنها به مسائل جاری می‌پردازد؛ بلکه از مشکلات شدیدتر با رشد کودک نیز جلوگیری می‌کند. متخصصان دندانپزشکی اطفال کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تهران به نام تاج با بیش از 10 سال تخصص و سابقه صدها مورد موفق، در شناسایی مسائل ارتودنسی اطفال و ارائه مداخله به موقع ماهر هستند. در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی تاج به اهمیت مراقبت‌های اولیه ارتودنسی و به سؤالات رایج در مورد بریس برای کودکان پاسخ می‌دهیم.

زمان بحرانی برای بریس‌های کودکان؛ ارتودنسی کودکان از چه سنی انجام می‌شود؟

درمان ارتودنسی برای کودکان شامل استفاده از وسایل دندانپزشکی مانند بریس‌ها (براکت‌های چسبانده شده با سیم‌های قوسی یا ترازهای شفاف) است؛ تا دندان‌های کودک را در موقعیت‌های مناسب روی قوس دندانی قرار دهند. این درمان به کودکان کمک می‌کند تا لبخندی زیبا با دندان‌های منظم داشته باشند؛ در حالی که از عملکرد مطلوب جویدن و بهداشت دهان نیز پشتیبانی می‌کند. برای بسیاری از والدین سؤال است که آیا کودکان باید در اسرع وقت تحت درمان ارتودنسی قرار گیرند؟ ارتودنسی کودکان از چه سنی انجام می‌شود؟

متخصصان دندانپزشک اطفال معتقدند که لزوماً شروع هرچه زودتر بریس برای کودکان مفید نیست. زمان باید مناسب باشد. بهترین سن برای ارتودنسی کودکان بین 6 تا 12 سال (مرحله دندانی مختلط) است. این دوره به دلایل زیر سودمند است:

  • استخوان‌های فک به طور فعال در حال رشد هستند.
  • کودکان در حال گذراندن فرایند از دست دادن دندان‌های شیری و رویش دندان‌های دائمی هستند.
  • این دوره برای تراز کردن استخوان‌های فک و قرار دادن صحیح دندان‌ها بهینه است.

به خصوص در سن 7-6 سالگی، والدین باید فرزندان خود را نزد متخصص ارتودنسی کودکان ببرند تا رشد فک را ارزیابی کند. روند گذار از دندان‌های شیری به دندان‌های دائمی را بررسی و هر گونه ناهنجاری اولیه را تشخیص دهد. اگر والدین تا 12 سالگی صبر کنند. یعنی زمانی که بیشتر دندان‌های دائمی روییده‌اند یا رشد استخوان فک تقریباً کامل شده است؛ درمان ارتودنسی چالش‌برانگیزتر می‌شود. در برخی موارد حتی ممکن است نیاز به کشیدن دندان یا جراحی فک داشته باشد. اگر به دنبال متخصص ارتودنسی کودکان در شرق تهران می‌گردید می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.

مراجعه به موقع به متخصص ارتودنسی کودکان

چه زمانی باید کودک را نزد متخصص ارتودنسی کودکان برد؟

مراجعه به موقع به متخصص ارتودنسی کودکان اهمیت زیادی در موفقیت درمان دارد. والدین باید در صورت داشتن یکی از مشکلات زیر، فرزندان خود را نزد متخصص ارتودنسی ببرند:

موقعیت

تعریف

دیاستما شکاف بزرگ بین دندان‌ها
دندان‌های شلوغ دندان‌های روی هم یا کج
دندان‌های بیرون زده جایی که دندان‌های جلویی بالا و لب بالایی به طور برجسته بیرون می‌آیند.
آندربایت جایی که دندان‌های جلوی پایین از دندان‌های جلویی بالایی بیرون می‌زنند که اغلب هنگام لبخند زدن قابل مشاهده نیستند.
اوربایت جایی که دندان‌های جلوی بالایی بیش از حد روی دندان‌های جلویی پایینی قرار می‌گیرند که اغلب هنگام لبخند زدن قابل مشاهده است.
کراس بایت جایی که یک یا چند دندان به طور نامناسبی در جلو یا پشت دندان‌های مقابل قرار گرفته‌اند.
اپن بایت جایی که دندان‌های بالا و پایین هنگام گاز گرفتن به هم نمی‌رسند.

بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در تهران با توجه به شرایط مختلف بهترین روش ارتودنسی را برای کودک شما استفاده می‌کند.

مزایای دریافت به موقع درمان ارتودنسی اطفال؛ 4 مزیت مهم

گرفتن بریس مزایای بسیاری را در طول رشد برای کودکان فراهم می‌کند. هدف از درمان زودهنگام عبارت است از:

  • جلوگیری از یک مشکل در حال رشد
  • از بین بردن علت
  • هدایت رشد صورت و استخوان‌های فک برای آماده‌سازی فضای کافی برای دندان‌های دائمی

ممکن است بیمار پس از رشد تمام دندان‌های دائمی به درمان بیشتری نیاز داشته باشد تا بتوان دندان‌ها را به بهترین موقعیت خود منتقل کرد. مزایای دریافت به موقع درمان ارتودنسی اطفال شامل موارد زیر است:

1) اصلاح فک‌های نامرتب؛ تراز بهتر دندان‌ها

درمان به موقع ارتودنسی برای کودکان، اصلاح راحت‌تر و مؤثرتر بی‌نظمی‌های فک را فراهم می‌کند. همچنین هم‌راستایی دندان‌ها در موقعیت‌های مناسب خود روی قوس دندانی را با ناراحتی کمتر و کارایی بیشتر تسهیل می‌کند. اگر به دنبال بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در غرب تهران می‌گردید می‌توانید به ارتودنسی اطفال شبانه روزی به نام کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.

دستیابی به تراز ایده‌آل بایت از مزایای ارتودنسی اطفال

2) بهبود نتایج زیبایی شناختی؛ دستیابی به تراز ایده‌آل بایت

شروع زودهنگام درمان ارتودنسی برای کودکان، قبل از اینکه استخوان‌های فک کاملاً سفت شوند؛ به هر دو فک کمک می‌کند تا سریعاً در موقعیت‌های ایده‌آل فیزیولوژیکی خود قرار گیرند؛ در نتیجه زمان درمان کاهش یابد. این رویکرد باعث می‌شود که کودکان با دندان‌های صاف و زیبا، ساختار دهانی متعادل و زیبایی صورت هماهنگ داشته باشند.

3) ثبات طولانی مدت درمان؛ کاهش هزینه درمان

کودکان، درمان ارتودنسی را از متخصصان بسیار ماهر و با تجربه دریافت می‌کنند. متخصصان ارتودنسی اطفال از تکنیک‌های مناسب برای حفظ نتایج طولانی مدت استفاده می‌کنند و نیاز به درمان مجدد در بزرگسالی را به حداقل می‌رساند. درمان به موقع در کاهش هزینه‌های درمانی نیز تأثیر زیادی می‌گذارد.

4) کاهش مشکلات دهان و دندان؛ افزایش اعتماد به نفس در کودکان

داشتن دندان‌های صاف و منظم پس از درمان ارتودنسی، حفظ بهداشت دهان و دندان را برای کودکان آسان‌تر می‌کند. در نتیجه از مشکلات دندانی ناراحت‌کننده جلوگیری و اعتماد به نفس در برقراری ارتباط را افزایش می‌دهد. افزایش اعتماد به نفس در دوران کودکی تضمین کننده موفقیت در بزرگسالی است. به راحتی با درمان به موقع ارتودنسی اعتماد به نفس کودکتان را بالا ببرید.

مراحل ارتودنسی برای کودکان؛ 3 مرحله اساسی

درمان ارتودنسی نیز مانند هر روش دندانپزشکی از جمله ایمپلنت دندان مراحلی دارد که باید با دقت سپری شود. مراحل ارتودنسی برای کودکان 12-6 ساله عبارت‌اند از:

  • درمان رهگیری اولیه
  • مرحله نظارت بر رویش دندان
  • درمان جامع

در ادامه مراحل ارتودنسی اطفال را توضیح می‌دهیم.

مرحله 1: درمان رهگیری اولیه

مرحله اصلاح استخوان از 12 تا 24 ماه طول می‌کشد. در طی این دوره متخصص ارتودنسی از دستگاه‌های مختلف ارتودنسی برای تراز کردن بی‌نظمی‌های فک (مانند فک‌های بیرون زده یا فرورفته) در کودکان 6 تا 12 ساله استفاده می‌کند. به طور خاص، 5 دستگاه ارتودنسی تخصصی وجود دارد:

  • دستگاه کاربردی EF: در مرحله قبل از مداخله ارتودنسی برای درمان بی‌نظمی‌های دندانی و فک استفاده می‌شود. حداقل زمان استفاده از لوازم EF ، 2 ساعت در روز و در طول شب هنگام خواب است.
  • هدگیر: برای اصلاح بیرون زدگی فک بالا نسبت به فک پایین استفاده می‌شود. به کاهش شدت بیرون زدگی فک کمک می‌کند. حداقل زمان پوشیدن هدگیر 10 تا 12 ساعت در روز است.
  • ماسک صورت: برای کمک به اصلاح فرورفتگی فک بالا یا رشد بیش از حد فک پایین استفاده می‌شود. این دستگاه به حداقل زمان پوشیدن 8 تا 12 ساعت در روز نیاز دارد که معمولاً در عصر و شب استفاده می‌شود.
  • گسترش دهنده Quad-Helix: به تعادل رشد فک کمک می‌کند، برای کودکان 9 سال و بالاتر استفاده می‌شود.
  • دستگاه مخصوص برای اپن بایت: روی دندان‌ها، معمولاً روی دندان‌های آسیاب اول پایینی ثابت می‌شود. از فشار دادن زبان به دندان‌ها جلوگیری می‌کند و در نتیجه عادات قرار دادن زبان را اصلاح خواهد کرد.

متخصصان ارتودنسی کودکان با بررسی جوانب مختلف بهترین نوع دستگاه را در مراحل ارتودنسی برای رسیدن به هدف مورد نظر به کار می‌گیرند.

 مرحله 2: نظارت بر رویش دندان

پس از مرحله اصلاح استخوان، متخصص ارتودنسی روند ریختن دندان‌های اولیه و رویش دندان‌های دائمی را هر 3-6 ماه یکبار بررسی می‌کند. در طول این دوره با نظارت کامل بر رویش دندان‌ها از ایجاد نامرتبی و شلوغی دندان‌ها جلوگیری می‌کند تا درمان ارتودنسی راحت تر انجام شود.

مرحله 3: درمان جامع

درمان جامع معمولاً زمانی انجام می‌شود که رشد فک و صورت به پایان برسد. کودکان معمولاً به مدت 18 تا 24 ماه از بریس های ثابت استفاده می‌کنند تا دندان‌های نیش خود را اصلاح کنند. این مرحله معمولاً بسته به مورد خاص 18 تا 24 ماه طول می کشد. بعد از درمان ارتودنسی نیاز به مراقبت‌های خاصی نیز وجود دارد که متخصص برای شما توضیح می دهد.

توجه داشته باشید که هر کدام از مراحل ارتودنسی در کودکان به دسته‌های ریزتری نیز تقسیم می‌شوند. در این بخش به طور کلی به مراحل ارتودنسی اشاره داشتیم.

انواع مختلف بریس برای کودکان

انواع مختلف بریس برای کودکان چیست؟

ابزار مختلفی برای ارتودنسی وجود دارد. از این روش‌ها و ابزار بیشتر برای بزرگسالان استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

  • بریس‌ها: متشکل از براکت‌هایی که به دندان‌ها چسبانده شده‌اند و سیم‌هایی که از طریق شکاف‌های براکت‌ها رزوه می‌شوند.
  • ترازکننده‌ها: سینی‌های شفاف، نازک و پلاستیکی مانندی که متناسب با دندان‌های فرد ساخته می‌شوند. بیماران مسئول گذاشتن و برداشتن هستند.
  • نگهدارنده‌ها: قابل جابجایی، شفاف، نازک، کمی انعطاف‌پذیر و ساخته شده از مواد پلاستیکی است. آنها متناسب با شکل و محل دقیق دندان‌ها هستند.
  • سیم‌های کمانی: سیم‌های کمانی در شکاف‌های بریس ها قرار می‌گیرند و در واقع دندان‌ها را حرکت می‌دهند.
  • الاستیک‌ها: الاستیک‌ها نوارهای لاستیکی کوچکی هستند که نیروی اضافی را به دندان وارد می‌کنند به‌گونه‌ای که بریس ها به تنهایی نمی‌توانند. الاستیک‌ها به دندان‌ها کمک می‌کند تا به موقعیت‌های ایده‌آل خود حرکت کنند.
  • محافظ‌های دهان: محافظ دهان توسط ورزشکاران در هر سنی برای محافظت از دندان‌ها در برابر ضربه در طول فعالیت‌های ورزشی رقابتی و فردی استفاده می‌شود.
  • جراحی ارتودنسی: ارتودنسی جراحی که به آن جراحی ارتوگناتیک نیز می‌گویند؛ جراحی اصلاحی فک است که برای رفع مشکلات اسکلتی که بر توانایی گاز گرفتن، جویدن و صحبت کردن تأثیر می‌گذارد، انجام می‌شود.

به طور کلی پس از معاینه، بسته به ناهماهنگی دندانی خاص کودک، متخصص ارتودنسی بر اساس متد علمی دندانپزشکی کودکان، مناسب‌ترین نوع بریس را برای کودکتان توصیه می‌کند. در ادامه 3 تا از شایع‌ترین روش‌های ارتودنسی در کودکان را توضیح می‌دهیم.

دستگاه‌های رشد ارتودنسی؛ دستگاه فانکشنال

دستگاه فانکشنال برای مداخله در مسائل هم ترازی فک کودکان 6 تا 12 ساله استفاده می‌شود. استفاده از دستگاه فانکشنال مزایای زیر را در پی دارد:

  • اصلاح ناهماهنگی فک و دستیابی به موقعیت مناسب فک
  • ایجاد قوس دندانی گرد و یکنواخت

پس از اینکه مرحله دستگاه رشد، هم‌ترازی فک را تثبیت کرد؛ کودکان به سمت اصلاح دقیق نیش با استفاده از بریس‌های ثابت یا ترازهای شفاف پیش می‌روند.

بریس‌های ثابت برای کودکان؛ رایج‌ترین درمان ارتودنسی

بریس‌های ثابت رایج‌ترین درمان ارتودنسی با استفاده از براکت‌ها برای تراز مجدد دندان‌ها است. براکت‌ها از فولاد ضد زنگ یا سرامیک ساخته شده‌اند. زمان درمان بسته به شرایط ارتودنسی کودک می‌تواند از 1 تا 2 سال طول بکشد. بهترین رنگ ارتودنسی با مشورت دندانپزشک و سلیقه بیمار انتخاب می‌شود.

ترازهای شفاف؛ آخرین فناوری در درمان مشکلات ارتودنسی

ترازهای شفاف آخرین فناوری در درمان مشکلات ارتودنسی است. متفاوت از بریس‌های سنتی، ترازهای شفاف از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیرتر هستند؛ زیرا شفاف و قابل جابجایی هستند و از سیم استفاده نمی‌کنند. الاینرها راهنماهای پلاستیکی سفارشی هستند که روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و به صورت سری برای حرکت دندان‌ها به موقعیت‌های دلخواهشان استفاده می‌شوند.

هزینه ارتودنسی کودکان

هزینه ارتودنسی کودکان چقدر است؟

هزینه ارتودنسی کودکان در کلینیک‌های مختلفی متفاوت است. قیمت ارتودنسی در جدول زیر ذکر شده است:

جدول هزینه ارتودنسی کودکان

نوع درمان

هزینه به تومان

ارتودنسی ثابت هر فک 20.000.000 الی 30.000.000
ارتودنسی متحرک هر فک 15.000.000 الی 20.000.000
تویین پلاک 25.000.000 الی 35.000.000
مینی اسکرو 6.000.000 الی 8.000.000
هایر کس 8.000.000 الی 10.000.000
فیس ماسک 12.000.000 الی 15.000.000
ریتینر متحرک هر فک 2.500.000
ریتینر ثابت هر فک 2.500.000
چسباندن براکت 500.000 الی 800.000
الانیر ارتودنسی 90.000.000 الی 120.000.000

قیمت‌ها ممکن است بسته به شرایط خاص هر بیمار و روش درمانی انتخابی متفاوت باشد. لطفاً برای مشاوره دقیق و قیمت با کلینیک دندانپزشکی تاج تماس بگیرید.

انجام بهترین نوع ارتودنسی اطفال در کلینیک دندانپزشکی تاج

در این مطلب به سؤالات شما عزیزان درباره ارتودنسی اطفال پاسخ دادیم. توجه داشته باشید که برای دستیابی به نتایج مطلوب در درمان ارتودنسی کودکان، نه تنها به تلاش و همکاری کودک و والدین نیاز است؛ بلکه برنامه درمانی ماهرانه طراحی شده توسط متخصصین ارتودنسی بسیار ماهر نیز نقش بسیار مهمی دارد. با سابقه درمان موفقیت‌آمیز هزاران کودک با سطوح مختلف پیچیدگی، تیم دندانپزشکان اطفال کلینیک دندانپزشکی تاج متعهد به حمایت از والدین در حصول اطمینان از داشتن لبخند درخشان کودکان هستند؛ همچنین راه را برای موفقیت‌های آینده هموار می‌کنند. متخصصان ارتودنسی اطفال شبانه روزی در خدمت شما عزیزان هستند. جهت مشاوره با متخصصان و رزرو وقت با شماره 91305400-021 تماس بگیرید. راه‌های ارتباطی دیگر با ما عبارت است از:

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج

سؤالات متداول

آیا والدین می‌توانند از کیت‌های بریس آماده برای درمان دندان‌های کودکان خود استفاده کنند؟

والدین نباید برای درمان ارتودنسی کودکان خود در خانه با استفاده از کیت‌های بریس‌های خریداری شده تلاش کنند. همه محصولات متناسب با اندازه دندان کودک نیستند. می‌تواند منجر به ناهماهنگی و مشکل در کنترل نیرو شود و به طور بالقوه وضعیت را بدتر کند. علاوه بر این، اکثر کیت‌های بریس‌هایی که به صورت آنلاین فروخته می‌شوند، منشأ مشخصی ندارند. از مواد تأیید شده ساخته نشده‌اند و ممکن است باعث التهاب و خطرات مختلفی برای سلامت دهان و دندان شوند.

اگر فرزندم از استفاده کردن وسایل ارتودنسی امتناع کرد چه باید بکنم؟

برای تشویق همکاری بهتر در استفاده از وسایل ارتودنسی، والدین و متخصصان ارتودنسی باید با هم همکاری کنند تا اهمیت و مزایای آتی درمان ارتودنسی را به آرامی برای کودک توضیح دهند. علاوه بر این، والدین می‌توانند هر زمان که وسایل خود را به موقع و مستقل استفاده کرد، کودک را تحسین کنند. یکی دیگر از رویکردهای مفید این است که ترتیبی دهید که کودک با کودکان دیگری که تحت درمان ارتودنسی هستند ملاقات کند. تا بتوانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و متوجه شوند که استفاده از بریس ها می‌تواند بدون درد باشد.

هر چند وقت یک‌بار باید فرزندم را در طول فرایند درمان بریس‌ها نزد متخصص ارتودنسی ببرم؟

در طول فرایند درمان ارتودنسی برای کودک خود، معمولاً باید او را هر 4 تا 6 هفته یکبار برای معاینه نزد ارتودنتیست ببرید.

آیا ارتودنسی کودکان درد دارد؟

ارتودنسی کودکان معمولاً مقداری درد و ناراحتی را دارد. کودکان به ویژه در روزهای اول استفاده از بریس احساس ناراحتی یا فشار روی دندان‌ها را احساس می‌کنند. این ناراحتی خفیف است و بعد از چند روز از بین می‌رود.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *