کامپوزیت ونیر

پرکردن کامپوزیت ونیر چیست؟

پرکردن کامپوزیت ونیر یکی از زیباترین روش‌های درمانی است که توسط دندانپزشکان در کلینیک دندانپزشکی تاج برای درمان نقص در ساختار دندان پس از ضربه، پوسیدگی دندان، تغییر رنگ و ازبین‌رفتن سطح دندان استفاده می‌شود. اگرچه پرکردن کامپوزیت جایگزینی برای دندان ازدست‌رفته نیست، اما می‌توان از آن برای پرکردن فضاهای بین دندان استفاده کرد. کامپوزیت ونیر بیشتر در روش‌های درمانی برای ترمیم دندان، بازسازی دندان‌های شکسته یا تغییر رنگ دندان استفاده می‌شود.

کیفیت مواد مورد استفاده در فرایند کامپوزیت ونیر، کیفیت چسب (باندینگ) و تجربه پزشک بسیار مهم است. کامپوزیت‌هایی که به‌درستی چسبانده نشده‌اند ممکن است پس از مدتی از بین بروند، نشت کرده و باعث پوسیدگی دندان شوند. بیشترین فشار از نظر جویدن روی دندان‌های پشتی است. مواد پرکننده کامپوزیت با ماده پرکننده نرم‌تری نسبت به روکش سرامیکی و آمالگام ساخته می‌شدند، روی دندان‌های پشتی که ممکن است در معرض فشار زیاد قرار بگیرند، از کامپوزیت ونیر استفاده نمی‌شد. با این حال، با تولید رزین‌های پرکننده جدید، کامپوزیت ونیر را می‌توان روی دندان‌های پشتی نیز استفاده کرد.

مزایای استفاده از کامپوزیت ونیر

– رفع نگرانی های زیبایی

– زمان کوتاه درمان

– قیمت مناسب روش درمانی

استفاده از کامپوزیت ونیر در دندان‌های قدامی

کامپوزیت ونیر یکی از ایده‌آل‌ترین روش‌های ترمیم دندان‌های قدامی است. در صورت شکستگی، پوسیدگی یا لکه‌های عمیق در دندان، امکان ترمیم دندان با کامپوزیت وجود دارد. قسمت شکسته دندان با مواد پرکننده به متناسب‌ترین رنگ با رنگ دندان طبیعی پوشانده می‌شود و دندان به حالت اولیه خود بازمی‌گردد. اگر روی دندان‌ها لکه‌های عمیقی وجود داشته باشد، ابتدا این لکه‌ها ساییده می‌شود و پس از تراش دندان با کامپوزیت پر می‌شود و دندان رنگ طبیعی خود را بازیابی می‌کند. کامپوزیت ونیر در مواردی که بلیچینگ دندان انتظارات بیمار را برآورده نکرده باشد، استفاده می‌شود.

پرکردن کامپوزیت چگونه انجام می‌شود؟

پرکردن کامپوزیت برای اهداف مختلفی از جمله ترمیم دندان، مراقبت و زیبایی انجام می‌شود. پرکردن کامپوزیت یک روش درمانی سریع می‌باشد و در طی یک جلسه می‌تواند بیمار را از مشکلات دندانی نجات دهد.

مراحل پرکردن کامپوزیت:

– تصویر اشعه ایکس دهان و دندان گرفته می‌شود.

– در مورد اقداماتی که باید انجام شود، تصمیم‌گیری می‌شود.

– ناحیه مربوطه با استفاده از بی‌حسی موضعی، بی حس می‌شود.

– پوسیدگی و عفونت ازروی دندان برداشته می‌شود و شکلی ایدآل به دندان داده می‌شود.

– دندان کاملاً خشک می‌شود و کامپوزیت پرکننده لایه به لایه اضافه می‌شود.

هنگامی‌که فرایند پرکردن به پایان رسید، کامپوزیت مطابق شکل دندان، شکل داده می‌شود و روند کار به پایان می‌رسد.

تغییر رنگ کامپوزیت ونیر

کامپوزیت ونیر ساختاری شبیه دندان طبیعی دارد. کامپوزیت که از انتقال نور کافی برخوردار می‌باشد، باید مانند سایر دندان‌ها به طور مرتب مسواک زده شود و وضعیت آنها به طور مرتب کنترل شود. سیگارکشیدن و مصرف زیاد چای و قهوه به دندان آسیب می‌رساند و باعث تغییر رنگ دندان و ایجاد لکه روی دندان می‌شود. با گذشت زمان کامپوزیت ونیر نسبت به رنگ اصلی دندان تغییر رنگ داده و زرد می‌شود. با مسواک زدن منظم دندان‌ها می‌توان از این وضعیت جلوگیری کرد.

پرکردن کامپوزیت پرتو

پرکردن کامپوزیت پرتو در واقع یک اصطلاح پزشکی نیست، این نام به این دلیل استفاده می‌شود که لیزر در مرحله ساخت کامپوزیت دیده می‌شود. نام دیگری که توسط مردم استفاده می‌شود پرکردن لیزر است.

پرکردن کامپوزیت که به دندان‌زده می‌شود به‌گونه‌ای نیست که همه دندان به یک‌باره پر شود. ابتدا مقداری ماده پرکننده اعمال می‌شود، سپس سختی آن با کمک نور تنظیم می‌شود و دوباره ماده پرکننده اعمال می‌شود. این وضعیت به طور مکرر اعمال می‌شود تا زمانی که روند درمان به پایان برسد.

مواد پرکننده کامپوزیت ونیر

پرکردن کامپوزیت از ایده‌آل‌ترین روش‌های درمانی از نظر عملکرد و قیمت در ترمیم دندان می‌باشد. کامپوزیت ونیر به‌صورت مخلوطی از چند ماده شیمیایی و سرامیک به دست می‌آید. سطح سختی کامپوزیت ونیر را می‌توان با توجه به روش درمانی تنظیم کرد. با استفاده از جدیدترین تکنولوژی مونومرها، کامپوزیت‌ها از مخلوطی از انواع رزین‌های آلی و غیرآلی ساخته می‌شوند.

سؤالات متداول درباره کامپوزیت ونیر

طول عمر کامپوزیت ونیر چه مدت می‌باشد؟

کامپوزیت ونیر از موادی ساخته شده‌اند که به‌ظاهر طبیعی دندان‌ها بسیار نزدیک هستند. کامپوزیت به دلایل مختلف ممکن است زرد، لک و شکسته شود. طول عمر کامپوزیت ونیر تقریباً 5 تا 10 سال است، طول عمر کامپوزیت بستگی به مراقبت از دهان و دندان و مسواک زدن منظم و تغذیه دارد.

پرکردن دندان سفید چگونه انجام می‌شود؟

پرکردن دندان سفید با استفاده از کامپوزیت انجام می‌شود و تا حدی مشابه سایر روش‌های پرکردن دندان می‌باشد. تفاوت پرکردن دندان سفید با سایر روش‌های پرکردن دندان در مواد و ابزار مورد استفاده است. هنگام پرکردن دندان با استفاده از کامپوزیت، پس از قراردادن ماده پرکننده روی دندان، نور فرابنفش روی دندان تابانده می‌شود تا مقدار سختی موردنظر تأمین شود.

پرکردن کامپوزیت چگونه برداشته می‌شود؟

برخلاف پرکردن آمالگام، برداشتن کامپوزیت بسیار آسان‌تر و بی‌ضرر است. از آنجا که پرکردن آمالگام یک ماده پرکننده حاوی جیوه است، استفاده از تهویه و ماسک هنگام برداشتن آن بسیار مهم است. پرکردن کامپوزیت به همان روشی که برای از بین بردن پوسیدگی هنگام درمان پوسیدگی استفاده می‌شود، برداشته می‌شود.