منوی دسته بندی

۸ روش برای جلوگیری از فرسایش اسیدی دندان

فرسایش اسیدی دندان

فهرست مطالب

فرسایش اسیدی دندان رنگ دندان را تغییر می دهد!

وقتی صحبت از تمیز نگه داشتن دندان های شما می شود ، اکثر ما اتفاق نظر داریم که بهداشت دهان و دندان در اولویت قرار دارد. علیرغم این واقعیت که مینای دندان یکی از سخت ترین مواد در بدن ما است ، اما با گذشت زمان می تواند فرسوده شود و در نتیجه ساختار دندانی که در زیر مینای دندان قرار دارد ، تغییر رنگ می دهد و زرد رنگ می شود. فرسایش مینای دندان باعث می شود که رنگ دندان شما تغییر کند.

نسبت به آنچه معمولاً می خورید ، مصرف می کنید یا می نوشید ؛ شما ممکن است ناخواسته به فرسایش مینای دندان خود کمک کرده باشید. بیشتر بیماران توجه زیادی به فرسایش دندان خود نمی کنند زیرا اغلب مشکلی خاصی به نظر نمی رسد. با این وجود، با گذشت زمان و غفلت مداوم از دندان ها می تواند مشکلات ناخواسته ای را برای شما ایجاد کند. همه ما خواهان لبخندی زیبا و درخشان می باشیم. انجام مراقبت های مناسب دندانپزشکی و مراجعه منظم به دندانپزشک یکی از راه های داشتن لبخندی زیبا و درخشان می باشد.

از بین بردن مینای دندان

چه عواملی باعث فرسایش مینای دندان می شود؟

فرسایش اسیدی دندان زمانی اتفاق می افتد که مینای دندان تحت تاثیر اسید قرار گیرد. فرسایش مینای دندان می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • مصرف بیش از حد نوشابه (مقادیر بالای فسفر و اسید سیتریک)
  • نوشیدنی های میوه ای (برخی از اسیدهای موجود در نوشیدنی های میوه ای اسیدی تر از نوشابه ها هستند)
  • خشکی دهان یا ترشح بزاق کم
  • رژیم غذایی نامناسب (سرشار از قند و نشاسته)
  • بیماری ریفلاکس اسیدی معده
  • مشکلات دستگاه گوارش
  • مصرف برخی از داروها (آنتی هیستامین ، آسپرین)
  • ژنتیک (ارثی)
  • عوامل محیطی (اصطکاک ، ساییدگی ، استرس و خوردگی)
بخوانید
ایمپلنت تخصصی دندان در غرب تهران
مصرف قند و فرسایش دندان

عوامل خارجی فرسایش سطح دندان چیست؟

اصطکاک ، ساییدگی ، استرس و خوردگی (یا هر ترکیبی از این اقدامات) می تواند باعث ساییدگی سطح دندان شود. اصطلاحات بالینی که برای توصیف این مکانیسم ها استفاده می شود عبارتند از:

ساییدن دندان ها: این اصطکاک طبیعی دندان ها می باشد که هنگام دندان قروچه یا ساییدن دندان ها ایجاد می شود و معمولاً به صورت غیرارادی در هنگام خواب اتفاق می افتد.(منبع)

سایش دندان: این ساییدگی و خراش فیزیکی سطح دندان می باشد که در اثر مسواک زدن بیش از حد دندان ها ، استفاده از نخ دندان نامناسب ، جویدن اجسام سخت (مانند ناخن ، درب بطری یا خودکار) و یا مصرف تنباکو ایجاد می شود.

شکستگی: این امر به دلیل استرس و تصادف در دندان ایجاد می شود ، مانند ترک هایی که در اثر خم شدن دندان ایجاد می شود.

فرسایش: فرسایش از نظر شیمیایی زمانی اتفاق می افتد که مواد اسیدی با سطح دندان تماس پیدا کند ، مانند داروهای خاص مانند قرص های آسپرین یا ویتامین C ، غذاهای بسیار اسیدی ، ریفلاکس و استفراغ مکرر ناشی از پرخوری یا الکلیسم.

1 1

برای جلوگیری از فرسایش اسیدی دندان چه کاری می توانم انجام دهم؟

چند روش مختلف وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از فرسایش اسیدی دندان انجام دهید:

  1. فقط در زمان وعده های غذایی از غذاها و نوشیدنی های اسیدی و نوشیدنی های گازدار استفاده کنید. با این کار تعداد و زمان حملات مواد اسیدی به دندان های خود را کاهش می دهید.
  1. به سرعت بنوشید ، بدون اینکه نوشیدنی را در دهان خود نگه دارید. یا از نی برای کمک به رفتن نوشیدنی ها به پشت دهان به صورت مستقیم و جلوگیری از تماس طولانی مدت با دندان ها استفاده کنید.
  1. در یک وعده غذایی از پنیر یا شیر استفاده کنید ، زیرا به کاهش مقدار اسیدیته دهان کمک می کند.
  1. پس از خوردن غذا آدامس های بدون قند بجوید. این نوع آدامس ها به ترشح بزاق بیشتر کمک می کند تا اسیدهایی را که پس از خوردن غذا در دهان شما جمع می شوند خنثی کنند.
  1. بعد از خوردن یا نوشیدن هر ماده اسیدی حداقل یک ساعت صبر کنید تا مقدار اسید کمتر شود و بعد مساک بزنید. این به دندان های شما زمان می دهد تا مینای خود را دوباره ترمیم کنند.
  1. دندان های خود را با خمیر دندان های حاوی فلوراید و حداقل یک بار در روز مسواک بزنید. از برس مسواک کوچک با موهای نرم و متوسط ​​استفاده کنید.
  1. کودکان تا سه سالگی باید از خمیر دندان با غلظت فلوراید حداکثر ۱۰۰۰ ppm استفاده کنند. برای بزرگسالان باید از خمیر دندان حاوی ۱۳۵۰ ppm تا ۱۵۰۰ ppm استفاده کنید.(منبع)
  1. بعد از مسواک زدن فقط تف کنید و آبکشی نکنید. با استفاده از این روش فلوراید مدت زمان بیشتری روی دندان های شما باقی بماند.
بخوانید
14 روش درمان خانگی لثه سفید معجزه آسا
مسواک زدن

فرسایش اسیدی و رنگ زرد دندان ها چگونه درمان می شود؟

فرسایش اسیدی دندان همیشه نیاز به درمان ندارد. با معاینات و مشاوره های منظم دندانپزشکی می توانید از بدتر شدن مشکل و پیشرفت بیشتر فرسایش جلوگیری کنید. اگر دندان به درمان نیاز دارد ، محافظت از مینای دندان و عاج زیرین برای جلوگیری از حساسیت بسیار حائز اهمیت می باشد.

معمولاً پر کردن دندان و بلیچینگ دندان برای ترمیم آن کافی است. در موارد فرسایش شدید ، ممکن است دندانپزشک نیاز به استفاده از روکش های سرامیکی داشته باشد.

اطلاعات نویسنده

‫6 نظر

  • قاسم عباسی گفت:

    عاااااااااااالی

  • حبیب هخامنش گفت:

    دمتون گرم

  • محمدحسن براتی گفت:

    حرف نداری

  • مسلم حبیبی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین

  • بهمن گلپایگانی گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  • امید ملک گفت:

    گروه واتساپی هم دارید؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *