نکات مهم در مراقبت بعد از پر کردن دندان؛ بایدها و نبایدهای بعد از پر کردن دندان

مراقبت بعد از پر کردن دندان

فهرست مطالب

پر کردن دندان در بین بیماران در هر سنی بسیار رایج است. از پر کردن دندان به منظور مقابله با حفره‌های جزئی تا متوسط انجام می‌شود و این روش نسبتاً ساده است. تمام روش‌های دندانپزشکی نیاز به مراقبت‌های بعدی دارند. در مورد پرکردن دندان، مراقبت‌های بعد از آن بسیار ساده و مهم هستند. آیا آماده‌اید تا در مورد نحوه مراقبت بعد از پر کردن دندان اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی تاج شما عزیزان را بیشتر با نکات مراقبت از دندان‌های پر شده آشنا می‌کنیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

اهمیت مراقبت بعد از پر کردن دندان

اهمیت مراقبت بعد از پر کردن دندان چیست؟

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای محافظت از دندان پوسیده، پر کردن دندان است. هنگامی که دندانی دارای حفره تشخیص داده می‌شود، دندانپزشک عمل پر کردن دندان را برای شما انجام می‌دهد. در ابتدا، حفره با استفاده از ابزار، کاملاً تمیز می‌گردد تا اطمینان حاصل شود که پوسیدگی باقی نمانده است. سپس با مواد پرکننده آمالگام یا کامپوزیت پر می‌شود. ممکن است برخی از بیماران پس از انجام پر کردن، ناراحتی کمی را تجربه می‌کنند. درد دندان بعد از عصب کشی تا حدی طبیعی و قابل کنترل است. برای جلوگیری از این احساس، مراقبت‌های پس از آن اجباری است.

به کمک بایدها و نبایدهای بعد از پر کردن دندان می‌توانید از ناراحتی بعد از پرکردن دندان جلوگیری کنید. همچنین از دندان پر شده خود در برابر هرگونه آسیب محافظت نمایید؛ بنابراین، مراقبت خوب از دندان پر شده برای حفظ سلامت دندان و دهان مهم است. اگر به خوبی مراقبت نکنید به احتمال زیاد با مشکلاتی مواجه می‌شوید که بر سلامت عمومی و دهان شما تأثیر می‌گذارد.

مراقبت از دندان پر شده؛ 9 راه مهم برای حفظ سلامت دندان پر شده

درمان دندانپزشکی شامل چندین روش مانند تمیز کردن دندان‌ها، درمان ریشه، جایگزینی دندان از دست رفته، پر کردن حفره و غیره است. دندانپزشک بر اساس علائم و شکایات شما در مورد بهترین روش درمان تصمیم می‌گیرد. شناخت علت درد دندان بعد از عصب کشی و پر کردن اولین مرحله از مراقبت دندان پر شده است. سپس می‌توانید راهکار مناسب را به کار ببرید. در ادامه نکات مهم مراقبت بعد از پر کردن دندان را توضیح می‌دهیم.

1) در صورت وجود ناراحتی و حساسیت دارو مصرف کنید؛ مصرف داروهای مسکن

احساس ناراحتی یا حساسیت پس از پرکردن دندان طبیعی است. این حساسیت ممکن است 12 ساعت طول بکشد. نگران نباشید در نهایت فروکش می‌کند. شما باید پس از مشورت با دندانپزشک خود دارو مصرف کنید. با این حال، اگر بیشتر از 12 ساعت احساس درد و ناراحتی داشتید باید دوباره به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک علت اصلی ناراحتی شما را بررسی و نحوه درمان را بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌کند.

رژیم غذایی سالم فاکتوری مهم در مراقبت های بعد از پرکردن دندان

2) رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید؛ داشتن رژیم غذایی متناسب با توجه به نوع مواد پر کننده دندان

مراقبت‌های بعدی شما بر اساس نوع مواد پرکننده استفاده شده متفاوت است. اگر برای پر کردن دندان شما دندانپزشک از مواد کامپوزیت استفاده کرده است بلافاصله بعد از عمل می‌توانید غذا بخورید و بنوشید. زیرا مواد کامپوزیت با استفاده از نور آبی مخصوص سریع سفت و خشک می‌شود. غذاهایی که بهتر است بعد از پر کردن استفاده کنید عبارت‌اند از:

  • تخم‌مرغ
  • سوپ
  • سایر غذاهای نیمه جامد که نیاز به جویدن کمتری دارند و مغذی هستند.

اگر از آمالگام نقره برای پر کردن دندان شما استفاده شده است. 24 ساعت طول می کشد تا سفت شود. به همین دلیل است که دندانپزشک توصیه می‌کند تا 24 ساعت غذایی مصرف نکنید. نوشیدن یا خوردن هر چیزی بعد از پر کردن آمالگام حداقل تا یک ساعت پس از انجام آن مجاز نیست.

اگر علاوه بر پرکردن دندان، عصب کشی را نیز انجام داده‌اید، لازم است رژیم غذایی بعد از عصب کشی را بشناسید. در این زمینه می‌توانید مقاله لینک شده «راهنمای کامل مراقبت های بعد از عصب کشی دندان» را مطالعه نمایید.

3) یک دست بودن دندان پر شده را بررسی کنید؛ بررسی کردن بایت مناسب

همیشه اطمینان حاصل کنید که بعد از پر کردن دندان یک بایت یکنواخت دارید. متخصصان دندانپزشک کلینیک دندانپزشکی تاج بعد از پر کردن دندان‌های شما همیشه بایت طبیعی را بررسی می‌کنند. در صورت ناهموار بودن بایت، تغییرات لازم را انجام می‌دهند.

در مورد پر کردن آمالگام چون سفت شدن آن بیشتر طول می‌کشد؛ ممکن است بعداً احساس کنید که دندان پر شده با آمالگام بایت مناسب را ندارد. در چنین شرایطی، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا اصلاحات انجام شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از پر کردن

4) بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید؛ مسواک زدن و نخ دندان کشیدن

بسیاری از افراد این سؤال را دارند که آیا بعد از پر کردن می‌توان دندان‌های خود را مسواک زد؟ توجه داشته باشید که بهداشت دهان و دندان شما هرگز نباید به خطر بیفتد. شما باید مراقبت‌های بهداشت دهان و دندان خود را به طور منظم دنبال کنید. مسواک زدن دندان‌ها و استفاده از نخ دندان بعد از پر کردن دندان بسیار مهم است زیرا:

  • به تمیز نگه داشتن ناحیه پر شده کمک می‌کند.
  • همچنین سلامت دهان و دندان را حفظ می‌کند.

 رعایت بهداشت دهان و دندان از بروز هرگونه عفونت بعد از پر کردن یا عصب کشی دندان جلوگیری می‌کند.

5) از نوشیدنی‌های داغ اجتناب کنید؛ جلوگیری از آسیب به دندان پر شده

به دلیل اثر بیهوشی، نمی‌توانید دمای هر چیزی را که می‌خورید یا می‌نوشید را احساس کنید. اثر بی‌حسی بلافاصله از بین نمی‌رود. از این رو، دندانپزشکان معمولاً به شما توصیه می‌کنند که بعد از رفع بی‌حسی، بنوشید یا غذا بخورید. از نوشیدنی‌های داغ خودداری کنید؛ زیرا دمای نوشیدنی‌های داغ را احساس نمی‌کنید؛ بنابراین ممکن است خود را بسوزانید یا ناخودآگاه به براده دندان آسیب بزنید.

6) از دندان قروچه خودداری کنید؛ مهم‌ترین کاری که باید ترک شود

دندان قروچه برای دندان‌های شما بسیار مضر و آسیب‌زننده است. باعث فرسایش دندان‌ها و منجر به برخی مشکلات دندانی می‌شود. اگر دندان خود را پر کرده‌اید قطع دندان قروچه یکی از مهم‌ترین کارهاست که باید رعایت کنید. داشتن عادت ساییدن می‌تواند به پرکردگی و حتی ایمپلنت دندان شما آسیب برساند. همچنین باعث ناراحتی یا حساسیت دندان شود؛ بنابراین از دندان قروچه خودداری کنید. اگر ترک این عادت دشوار است، می‌توانید از دندانپزشک خود کمک بگیرید.

7) دندان پر کرده را لمس نکنید؛ جلوگیری از وسوسه شدن بچه‌ها برای دست زدن به دندان پر شده

نباید به پرکردگی دندان دست بزنید. کودکان ممکن است وسوسه شوند تا به دندان پر شده خود دست بزنند. احساس جدید بی‌حسی و وجود مواد جدید در دهان، توجه کودکان را به خود جلب می‌کند. تجربه این احساسات متفاوت قبل و بعد از پر کردن دندان باعث می‌شود که وسوسه شوند تا آن را لمس کنند. اما باید به آنها به شدت توصیه شود که پس از پر کردن دندان اصلاً به آن دست نزنند. در مورد بزرگسالان، اگر پر شدن بیش از حد باعث تحریک شود؛ نباید سعی کنید خودتان آن را اصلاح کنید. در عوض، به دندانپزشک باید مراجعه نمایید.

پرهیز از خوردن غذاهای چسبناک و سفت بعد از پر کردن دندان

8) از خوردن غذاهای چسبناک و سفت خودداری کنید؛ جداشدن مواد داخل دندان

بلافاصله پس از انجام پر کردن، از خوردن غذاهای چسبناک و سفت منع خواهید شد. زیرا ممکن است به مواد استفاده شده در داخل دندان شما آسیب جدی وارد کند؛ بنابراین باید از مصرف آنها خودداری کنید. دندانپزشک شما بر اساس نوع مواد مورد استفاده برای پر کردن، به شما توصیه می‌کند که چه مدت پس از پرکردن می‌توانید چنین غذاهایی را بخورید.

9) هیچ دردی را نادیده نگیرید؛ پیدا کردن علت اصلی درد و ناراحتی

تجربه درد یا ناراحتی خفیف تا متوسط ​​پس از پر کردن دندان برای مدتی، بر اساس نوع عمل، طبیعی است. اما اگر درد برای مدت طولانی‌تری ادامه داشت، نباید آن را نادیده بگیرید. در عوض، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید. این احتمال وجود دارد که دلیل درد چیز دیگری باشد، بنابراین یافتن علت اصلی برای شروع درمان در مرحله اولیه مهم است. این امر معاینات روتین را اجباری می‌کند.

چند ساعت بعد از پر کردن دندان باید غذا خورد؟

داشتن حس حساسیت بعد از پر کردن دندان طبیعی است و معمولاً در عرض 24 تا 48 ساعت از بین می‌رود. با این حال، بسیاری از افراد این سؤال را دارند که چند ساعت بعد از پر کردن دندان باید غذا خورد؟ بعد از پر کردن دندان بهتر است حداقل 2 ساعت صبر کنید بعد غذا بخورید. علاوه بر این، از مصرف هر گونه غذا و نوشیدنی سرد یا گرم خودداری کنید تا زمانی که داروی بیهوشی کاملاً از بین برود.

بعد از پر کردن دندان چی بخوریم؟

غذا خوردن بعد از پر کردن دندان ممکن است مشکل باشد؛ بنابراین مهم است که حداقل 24 ساعت بعد از عمل، غذاهای نرم و آبکی مصرف کنید. برای جویدن غذا نیز بهتر است از سمت مخالف دندان پر شده استفاده کنید. ممکن است هنگام جویدن بعد از پر کردن دندان درد داشته باشید، بنابراین از خوردن هر چیز چسبناک، سفت یا مخصوصاً ترد خودداری کنید. در عوض، غذاهای نرم؛ مانند تخم‌مرغ، ماست و پوره سیب‌زمینی را انتخاب نمایید.

قیمت پر کردن دندان چقدر است؟

پر کردن دندان یک روش بسیار مهم و مؤثر برای حفظ کردن دندان‌های طبیعی خراب شده است. قیمت پر کردن دندان بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت پر کردن دندان عبارت‌اند از:

  • تعداد دندان‌های مورد نیاز برای پر کردن
  • منطقه جغرافیایی مطب مورد نظر
  • میزان تخصص و تبحر دندانپزشک
  • موقعیت و اندازه آسیب دندان
  • نوع مواد ترمیمی استفاده شده
  • هزینه درمان کردن مشکلات اضافی

نگران هزینه‌های پر کردن دندان خود و فرزندانتان نباشید. هزینه‌های درمانی خود را می‌توانید به صورت اقساطی با شرایط ویژه در کلینیک دندانپزشکی تاج پرداخت کنید. قیمت پر کردن دندان در جدول زیر ذکر شده است.

جدول قیمت پر کردن دندان

هزینه بیلداپ دندان با آمالگام 1.500.000
هزینه بیلداپ دندان با کامپوزیت 1.900.000
ترميم كامپوزيت سه سطحی 1.700.000
ترميم كامپوزيت دو سطحی 1.700.000
ترميم كامپوزيت يک سطحی 1.500.000
هزینه ترميم آمالگام يک سطحی 960.000
هزینه ترميم آمالگام دو سطحی 1.000.000
هزینه پين داخل عاج يا داخل كانال 360.000
اسپلينت كامپوزيتی دندان‌های لق شده (يک فک) 960.000

تمام هزینه‌های درمانی در کلینیک دندانپزشکی تاج بر اساس تعرفه تعیین شده است. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر با کلینیک تاج تماس بگیرید و راهنمایی لازم را دریافت نمایید.

نحوه کنترل حساسیت و درد دندان بعد از عصب کشی

نحوه کنترل حساسیت و درد دندان بعد از عصب کشی

این طبیعی است که دندان شما و ناحیه اطراف آن پس از عصب کشی و پر کردن دندان حساس باشد. حساسیت معمولاً در عرض 24-48 ساعت از بین می رود. با این حال، برای کاهش سریعتر حساسیت می‌توانید از داروهای ضددرد مانند ایبوپروفن استفاده کنید. خوردن دارو به کاهش هر گونه ناراحتی و کاهش التهاب در اطراف ناحیه آسیب دیده کمک می‌کند. اگر بعد از درمان لب‌های شما خشک یا ترک خورده است، از یک بالم لب مغذی استفاده کنید. همچنین مقدار زیادی آب بنوشید. بهتر است تا 2 ساعت بعد از پر کردن دندان مایعات استفاده نکنید.

نکته مهم دیگر این است که از خوردن غذاهای سفت، ترد یا چسبنده بلافاصله پس از عمل پر کردن پرهیز کنید. در عوض، غذاهای نرم‌تری را انتخاب کنید که باعث تحریک بیشتر نمی‌شود. اگر درد بیش از چند روز ادامه داشت یا به طور فزاینده‌ای شدید شد، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. علاوه بر این نکات، با دو بار مسواک زدن در روز و نخ دندان کشیدن به طور منظم، از رعایت بهداشت دهان و دندان اطمینان حاصل کنید.

پر کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی تاج

به طور خلاصه، مراقبت بعد از پر کردن دندان برای اطمینان از بهبودی سریع و جلوگیری از هر گونه مشکل بیشتر دندانی بسیار مهم است. در این مطلب نکات مهمی که باید بعد از پر کردن دندان رعایت کنید را توضیح دادیم. اگر بعد از عمل احساس درد یا ناراحتی شما ادامه داشت با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا از هر گونه عارضه‌ای جلوگیری کنید. مهارت و تجربه دندانپزشک در کاهش درد و عوارض بعد از پر کردن دندان بسیار مؤثر ست.

جهت پر کردن دندان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. متخصصان زبده کلینیک دندانپزشکی تاج به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند. کلینیک دندانپزشکی تاج از مجهزترین کلینیک‌ها در زمینه ایمپلنت، کامپوزیت، اصلاح لبخند و دندانپزشکی کودکان در تهران است. جهت مشاوره برای انجام درمان‌های دندانی و رزرو وقت با شماره 91305400-021 تماس بگیرید. راه‌های ارتباطی دیگر با کلینیک دندانپزشکی تاج عبارت است از:

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج

سؤالات متداول

تا چند ساعت بعد از پرکردن دندان نباید چیزی خورد؟

پاسخ به این سؤال که تا چند ساعت بعد از پرکردن دندان نباید چیزی خورد؟ بستگی به مواد استفاده شده برای پر کردن دندان دارد. اگر دندان شما با آمالگام پر شده باشد بهتر است حداقل تا 12 ساعت بعد از پر کردن دندان چیزی میل نکنید. اگر با کامپوزیت پر شده 2 ساعت بعد از پر کردن می‌توانید غذا بخورید.

با مشاهده چه علائمی بعد از پر کردن دندان باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

بعد از پر کردن دندان با مشاهده علائم زیر به دندانپزشک مراجعه نمایید:

  • تغییر رنگ ماده پرکننده دندان
  • تغییر رنگ دندان پر شده
  • ادامه داشتن حساسیت و درد در دندان پر شده بعد از 24 ساعت
  • شکستن و خرد شدن مواد پر کننده دندان

غذاهای ایده‌آل برای خوردن بعد از پر کردن دندان چیست؟

غذاهای ایده‌آل برای خوردن بعد از پر کردن دندان عبارت‌اند از:

  • شیک‌های پروتئینی
  • ماست
  • کفیر
  • اسموتی‌های بدون توت
  • پوره سیب‌زمینی یا سیب‌زمینی شیرین
  • تخم‌مرغ آب پز
  • بلغور جو دوسر
  • خامه
  • فرنی

عمر دندان پر شده چقدر است؟

به طور کلی عمر دندان پر شده 10 سال است. البته طول عمر دندان پر شده به مراقبت‌های بیمار و رعایت کردن بهداشت دهان و دندان بسیار وابسته است.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *