کامپوزیت سرامیکی؛ لبخندی زیبا برای یک عمر!

کامپوزیت سرامیکی

فهرست مطالب

کامپوزیت سرامیکی دندان یکی از نوین‌ترین روش‌های ترمیم و زیباسازی دندان‌ها است که به دلیل استحکام و زیبایی بالا، محبوبیت زیادی در بین دندانپزشکان و بیماران پیدا کرده است. این نوع کامپوزیت هم ظاهری زیبا و طبیعی به دندان‌ها می‌بخشد و هم مقاومت بالایی دارد. کامپوزیت سرامیکی برای بازسازی و ترمیم دندان‌های آسیب دیده و رفع مشکلات زیبایی مانند فاصله بین دندان‌ها و شکستگی‌ها گزینه‌ای ایده‌آل است. در این مقاله از دنتال تاج به بررسی ویژگی‌ها، انواع، مزایا و معایب و قیمت کامپوزیت سرامیکی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

کامپوزیت سرامیکی دندان چیست؟ ترکیب رزین و ذرات سرامیکی!

برای این که بدانیم کامپوزیت سرامیکی دندان چیست بهتر است آن را با کامپوزیت معمولی مقایسه کنیم. کامپوزیت سرامیکی برخلاف کامپوزیت معمولی از ترکیب رزین و سرامیک ساخته می‌شود. کامپوزیت سرامیکی مواد مستحکم‌تری دارد. این نوع کامپوزیت در طول زمان بیشتر دوام می‌آورد. همچنین، این نوع کامپوزیت در برابر لکه‌ها مقاوم‌تر است. کامپوزیت سرامیکی در واقع ترکیبی از انعطاف‌پذیری کامپوزیت، دوام و زیبایی سرامیک را ارائه می‌دهد. کامپوزیت سرامیکی دندان از نظر مقاومت به دندان‌های طبیعی بسیار نزدیک است و قابلیت انعکاس نور آن به گونه‌ای است که نمایی طبیعی و جذاب به دندان‌ها می‌دهد.

کاربرد کامپوزیت سرامیکی؛ گزینه‌ای ایده‌آل برای درمان‌های زیبایی و ترمیمی دندان!

کامپوزیت سرامیکی ترکیبی از رزین و ذرات سرامیکی است که ویژگی‌های استحکام و زیبایی دندان‌ها را فراهم می‌کند. برخلاف کامپوزیت‌های معمولی که بیشتر بر اساس مواد رزینی هستند، کامپوزیت‌های سرامیکی با ذرات سرامیکی، مقاومت بالاتری در برابر فشارها و ساییدگی دارند. کامپوزیت‌های سرامیکی در موارد زیر به کار می‌روند:

  • اصلاح دندان‌های تغییر رنگ داده
  • پرکردن دندان‌های جلو با ظاهر طبیعی
  • پرکردن فاصله‌های بین دندان‌ها
  • ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده
  • چسباندن روکش‌ها و ونیرهای سرامیکی

در حالی که آمالگام دندانی به‌تدریج از دندانپزشکی حذف می‌شود، کامپوزیت‌های سرامیکی به دلیل ظاهر طبیعی و شفافیت بالای خود، به یکی از محبوب‌ترین مواد ترمیمی زیبایی در دندانپزشکی تبدیل شده‌اند. این مواد به‌خاطر تطابق بهتر با رنگ دندان‌های طبیعی و استحکام بالا، انتخابی ایده‌آل برای درمان‌های زیبایی و ترمیمی دندان به شمار می‌آیند. برای مشاوره در زمینه انتخاب کامپوزیت سرامیکی می‌توانید از کارشناسان دندانپزشکی شبانه روزی تاج کمک بگیرید.

انواع کامپوزیت سرامیکی

انواع کامپوزیت سرامیکی؛ بر اساس مواد و کاربرد متفاوت هستند!

کامپوزیت‌های سرامیکی معمولاً به چند نوع مختلف تقسیم می‌شوند که بر اساس ویژگی‌های مواد و کاربردهای آن‌ها در دندانپزشکی متفاوت هستند. مهم‌ترین انواع کامپوزیت‌های سرامیکی عبارتند از:

  • کامپوزیت‌های نانو سرامیکی (Nano-ceramic composites): این نوع کامپوزیت‌ها دارای ذرات نانو هستند. استحکام بالا و مقاومت در برابر سایش از جمله ویژگی‌های برتر کامپوزیت نانو سرامیک است.
  • کامپوزیت‌های هیبریدی (Hybrid composites): ترکیبی از ذرات سرامیکی میکرو و نانو هستند. این نوع از کامپوزیت‌ها برای دستیابی به تعادل میان استحکام و زیبایی مناسب است. بیشتر در دندان‌های عقب و دندان‌های پر فشار استفاده می‌شود. سارمکو از دسته کامپوزیت سرامیکی هیبریدی است.
  • کامپوزیت‌های سرامیکی میکرو فیل (Microfilled composites): این کامپوزیت‌ها دارای ذرات ریز سرامیکی هستند که به آن‌ها کمک می‌کند ظاهر طبیعی و شفافیت بالایی داشته باشند. بیشتر برای دندان‌های جلویی و ترمیم‌های زیبایی به کار می‌روند.
  • کامپوزیت‌های سرامیکی فتوپلیمر (Photopolymerizable ceramic composites): این نوع کامپوزیت‌ها به کمک نور سفت می‌شوند و برای ترمیم‌های دندانی در مطب دندانپزشکی کاربرد دارند.

انواع کامپوزیت‌ها بسته به ویژگی‌های خاصی که دارند در شرایط مختلف دندانپزشکی برای ترمیم دندان‌ها، ساخت روکش‌، ونیرها و حتی در روش‌های CAD/CAM استفاده می‌شوند. همچنین، از کامپوزیت به عنوان ماده‌ای برای ترمیم تاج ایمپلنت دندان استفاده می‌شود که هم از نظر زیبایی‌شناسی و هم از نظر عملکردی با دندان‌های طبیعی تطابق دارد. در ادامه برخی از انواع کامپوزیت سرامیکی را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم.

کامپوزیت سرامیکی سارمکو؛ مقاوم در برابر لکه و تغییر رنگ؛!

کامپوزیت سرامیکی سارمکو یکی دیگر از انواع کامپوزیت سرامیکی هیبریدی است که پایداری رنگ بی‌نظیری دارد. تغییر رنگ کامپوزیت از نکات منفی محسوب می‌شود. اما این نوع کامپوزیت به دلیل مقاومت در برابر لکه و تغییر رنگ از محبوبیت زیادی برخوردار است. کامپوزیت سرامیکی سارمکو دندان را شفاف و طبیعی نشان می‌دهد. جذابیت زیباشناختی این نوع کامپوزیت از نکات مثبت آن به شمار می‌رود. تطبیق رنگ کامپوزیت سرامیکی با دندان طبیعی به تخصص و تجربه دندانپزشک در انتخاب رنگ نیز بستگی زیادی دارد.

کامپوزیت نانو سرامیک چیست؟ بهترین نوع کامپوزیت سرامیکی!

احتمالاً نام کامپوزیت نانو سرامیک را زیاد شنیده باشید. برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح می‌گردد کامپوزیت نانو سرامیک چیست؟ یا فرق کامپوزیت با نانو سرامیک در چه چیزهایی است؟ نانو سرامیک نوعی کامپوزیت سرامیک دندانی محسوب می‌شود که با فناوری نانو ارتقا یافته و یکی از بهترین انواع کامپوزیت سرامیکی محسوب می‌شود. کامپوزیت نانو به دلیل ذرات نانو در برابر سایش و تغییر رنگ مقاومت بیشتری دارد. فرق کامپوزیت با نانو سرامیک را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

کامپوزیت سرامیک معمولی

کامپوزیت نانو

از مواد معدنی معمولی مانند اکسیدهای فلزی آلومینا و زیرکونیا و در ابعاد بزرگتر از نانو ساخته می‌شود. از ذرات در مقیاس نانومتری استفاده می‌شود. ذرات نانو با ترکیب رزین کامپوزیت به دست می‌آید.
شفافیت کمتری دارند و بیشتر برای تاج، کامپوزیت ونیر نانو سرامیکی و لمینت به کار می‌روند. شفافیت بیشتری دارند و برای دندان‌های جلو کاربرد دارند.
مقاوم‌اند، اما در برابر شوک‌های ناگهانی شکننده هستند. در برابر شوک‌های ناگهانی نیز مستحکم‌تر است و کمتر در معرض خطر شکستگی یا ترک خوردگی قرار می‌گیرد.
معمولاً در ساخت پروتزهای دائمی مانند تاج و پرسلن استفاده می‌گردد. نانو سرامیک دندان بیشتر برای کامپوزیت‌های دندانی و ترمیم‌های مستقیم مانند پر کردن دندان و زیبایی مناسب هستند.
مقاومت متوسط رو به بالا در برابر لکه و تغییر رنگ دارند. در برابر تغییر رنگ و لکه مقاومت بسیار بالایی دارند.

به طور کلی، کامپوزیت نانو سرامیک و کامپوزیت سرامیکی هر دو کاربردهای مهمی در دندانپزشکی دارند. اما نانو سرامیک به دلیل خواص نانومتری خود تطبیق‌پذیری بییشتری با دندان طبیعی دارد و از زیبایی بیشتری برخوردار است.

کامپوزیت نانو سرامیک آلمانی

کامپوزیت نانو سرامیک آلمانی؛ پولیش‌پذیری فوق‌العاده!

کامپوزیت نانو سرامیک آلمانی معمولاً شامل برندهایی مانند زنیت، داینامیک و هیدنتال می‌شوند. نانو سرامیک آلمانی بر کیفیت افزایش طول تاج دندان اثر محسوسی می‌گذارد. همچنین، این برند کامپوزیت سرامیکی مقاومت بالایی در برابر تغییر رنگ و پولیش‌پذیری فوق‌العاده دارد. همچنین، این برند نانو سرامیک از تنوع رنگ زیادی برای تطابق با دندان طبیعی برخوردار است. کیفیت بالا و قابلیت استفاده برای انواع ترمیم از جمله ویژگی کامپوزیت نانو سرامیک آلمانی به شمار می‌آید.

کامپوزیت نانو سرامیک امریکایی؛ زیبایی و ظاهری طبیعی!
کامپوزیت نانو سرامیک امریکایی مانند کامپوزیت آلمانی مقاومت و کیفیت بالایی دارد. برندهای معروفی مانند ips در گروه کامپوزیت نانو سرامیک آمریکایی قرار می‌گیرد. این نوع کامپوزیت به دلیل زیبایی و طبیعی بودن ظاهر نهایی برای دندان‌های جلو مناسب است.

فرق کامپوزیت ونیر با نانو سرامیک؛ از نظر طول عمر و مواد سازنده متفاوتند!

مهم‌ترین تفاوت کامپوزیت ونیر و کامپوزیت سرامیکی در دوام و ماندگاری است. کامپوزیت ونیر در مقایسه با نانو کامپوزیت دندان دوام کمتری دارد. همچنین، ونیر مستعد تغییر رنگ و ساییدگی بیشتری است. به ویژه اگر از ونیر به خوبی محافظت نشود زودتر تغییر رنگ می‌دهد. ماندگاری ونیرکامپوزیت با مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان بین 5 تا 7 سال خواهد بود. اما کامپوزیت دندان سرامیکی نانو با مراقبت لازم بین 15 تا حتی 20 سال دوام می‌آورد.

تفاوت کامپوزیت سرامیکی و انواع دیگر کامپوزیت؛ 4وجه تمایز!

کامپوزیت‌های سرامیکی و دیگر انواع کامپوزیت‌ از نظر ترکیب، استحکام، زیبایی و کاربرد با هم تفاوت دارند. در ادامه به توضیح این تفاوت‌ها می‌پردازیم:

کامپوزیت سرامیکی

انواع کامپوزیت معمولی

جنس مواد سازنده از ترکیب رزین و ذرات سرامیکی است. جنس مواد فقط از رزین‌های کامپوزیتی و ذرات پرکننده غیر سرامیکی (مانند شیشه) است.
قابلیت تطبیق بهتری با رنگ طبیعی دندان دارد. تطبیق‌پذیری کمتری با دندان‌های طبیعی دارد.
از استحکام بیشتری در برابر سایش و فشار جویدن برخوردار است. دوام و استحکام کمتری در برابر فشار یا سایش دارد.
در ترمیم‌های زیبایی و دندان‌های آسیب‌دیده یا شکسته جلو بیشتر استفاده می‌شود.  برای ترمیم‌های سریع‌تر و ارزان‌تر مناسب است.

 

 در کل، کامپوزیت‌های سرامیکی به دلیل ویژگی‌های استحکام، مقاومت در برابر سایش و تطابق رنگ با دندان‌های طبیعی انتخاب مناسبی برای ترمیم‌های دندان‌های جلو و دندان‌های آسیب‌دیده محسوب می‌شوند. اما انواع کامپوزیت معمولی بیشتر برای دندان‌های خلفی به کار می‌رود.

نحوه نصب کامپوزیت سرامیکی؛ 4 مرحله که باید پشت‌سر بگذارید!

نصب کامپوزیت سرامیکی شامل چند مرحله دقیق و حساس است که به ایجاد ترمیمی بادوام و طبیعی کمک می‌کند. نحوه نصب کامپوزیت سرامیکی به شرح زیر است:

  1. ابتدا دندانپزشک ناحیه موردنظر را بررسی کرده و سطح دندان را از پلاک و جرم تمیز می‌کند. گاهی لازم است لایه‌ای نازک از مینای دندان برای ایجاد فضایی مناسب جهت قرارگیری کامپوزیت تراشیده شود. در برخی موارد از تکنیک اچینگ (ماده اسیدی مخصوص معمولاً اسید فسفریک) برای افزایش زبری سطح دندان و بهبود اتصال استفاده می‌شود.
  2. پس از آماده‌سازی، مواد چسبنده یا باندینگ روی سطح دندان قرار می‌گیرد تا اتصال قوی‌تری بین کامپوزیت و دندان ایجاد شود. کامپوزیت سرامیکی به صورت لایه‌ای روی دندان قرار می‌گیرد. هر لایه با استفاده از نور مخصوص (معمولاً نور آبی) محکم می‌شود. این فرآیند به پزشک امکان می‌دهد که کامپوزیت را در قالبی دقیق شکل دهد.
  3. پس از نصب لایه‌ها و ایجاد فرم دلخواه، دندان‌پزشک کامپوزیت را پولیش می‌کند تا سطحی صاف و براق به دست آید که به دندان‌های طبیعی شباهت داشته باشد.
  4. در مرحله آخر، تنظیمات نهایی برای اطمینان از هماهنگی کامل کامپوزیت با بقیه دندان‌ها و جلوگیری از هرگونه ناراحتی در هنگام جویدن انجام می‌شود.

فرآیند نصب کامپوزیت بسته به نیاز بیمار و محل ترمیم ممکن است در یک جلسه یا چند جلسه انجام شود و معمولاً به مهارت بالای دندان‌پزشک نیاز دارد.

مزایای کامپوزیت سرامیکی

مزایای کامپوزیت سرامیکی؛ خاصیت عایق حرارتی ویژگی بارز آن است!

کامپوزیت سرامیکی در مقایسه با دیگر انواع کامپوزیت مزایای زیادی دارد. ویژگی بارز کامپوزیت سرامیکی خاصیت عایق حرارتی آنها است. این کامپوزیت گرما یا سرما را به سرعت انتقال نمی‌دهد و راحتی بیشتری برای بیمار فراهم می‌کند. به ویژه برای کسانی که پوسیدگی در نزدیکی عصب دندان دارند کامپوزیت سرامیکی گزینه بهتری به شمار می‌رود. از دیگر مزایای کامپوزیت‌های سرامیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیبایی طبیعی: کامپوزیت‌های سرامیکی توانایی شبیه‌سازی دندان‌های طبیعی را دارند، از جمله قابلیت تطبیق رنگ، شفافیت و براقیت مشابه دندان‌های طبیعی.
  • استحکام بالا: این مواد مقاومت مناسبی در برابر فشارهای جویدن دارند و به‌ویژه برای ترمیم دندان‌های خلفی مناسب هستند.
  • سازگاری زیستی با دندان: کامپوزیت‌های سرامیکی به دلیل ساختار خاص خود، با بافت‌های دهان سازگاری خوبی دارند و خطر واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهند.
  • دوام طولانی: این مواد به‌طور کلی در برابر سایش، تغییر رنگ و خوردگی مقاوم هستند.

همچنین، برای نصب کامپوزیت‌های سرامیکی نیاز به تراشیدن زیاد دندان نیست، بنابراین حداقل آسیب به دندان‌های طبیعی وارد می‌شود.

معایب کامپوزیت سرامیکی؛ هزینه بالا  و زمان‌بر بودن!

اگرچه کامپوزیت‌های سرامیکی استحکام خوبی دارند. اما در برابر ضربه‌های شدید یا فشارهای ناگهانی می‌توانند دچار ترک یا شکستگی شوند. دو عیب دیگر کامپوزیت سرامیکی به شرح زیر است

  • هزینه بالا: کامپوزیت‌های سرامیکی معمولاً گران‌تر از مواد ترمیمی دیگر مانند کامپوزیت‌های رزینی یا آمالگام هستند.
  • زمان‌بر بودن فرایند ترمیم: نصب کامپوزیت‌های سرامیکی نیاز به دقت بالا دارد و ممکن است زمان بیشتری نسبت به دیگر مواد ترمیمی بگیرد.

 ترمیم‌ با کامپوزیت سرامیکی ممکن است نیاز به مراقبت‌های خاصی داشته باشند تا از آسیب به آن‌ها جلوگیری شود. این مزایا و معایب این نوع کامپوزیت نشان می‌دهد که انتخاب کامپوزیت سرامیکی باید بر اساس نیازهای خاص بیمار و شرایط دندانی او صورت گیرد.

نحوه مراقبت از کامپوزیت سرامیکی؛ 5 نکته را در نظر بگیرید!

نحوه مراقبت پس از کامپوزیت سرامیکی میزان ماندگاری و دوام آن بسیار اثرگذار است. ترمیم‌های سرامیکی ممکن است به دلیل ماهیت ظریف و شکننده‌شان در صورت آسیب به جای تعمیر نیاز به تعویض داشته باشند. نکات مراقبتی از لمینت کامپوزیت سرامیکی به شرح زیر است:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • پرهیز از غذاها و نوشیدنی‌های رنگ‌زا
  • پرهیز از غذاهای سفت
  • مراجعه منظم به دندانپزشک
  • خودداری از سیگار کشیدن

همچنین، لازم است به یاد داشته باشید که از دندان‌های خود پس ازلمینت سرامیکی کامپوزیت ونیر برای باز کردن پاکت‌های خوراکی یا شکستن چیزها استفاده نکنید. این اقدامات به سطح لمینت یا کامپوزیت آسیب می‌رساند.

قیمت کامپوزیت سرامیکی؛ بر اساس برند و تخصص دندانپزشک تعیین می‌شود!

کامپوزیت سرامیکی قیمت مشخص و ثابتی در تمام کلینیک‌های ایران ندارد. تعیین قیمت کامپوزیت نانو سرامیک به این که بهترین برند کامپوزیت چیست و تخصص دندانپزشک بستگی دارد. برای هر واحد لمینت سرامیکی با کیفیت بالا مانند زیرکونیا یا گلس سرامیکی از 8 تا 9 میلیون متغیر است. گزینه‌های سرامیکی یا فناوری پیشرفته مانند لمینت ips ایمکس نیز حدود 9 میلیون و پانصد تومان به ازای هر واحد محاسبه می‌گردد.

عوامل اثرگذار بر قیمت کامپوزیت سرامیکی

هزینه کامپوزیت سرامیکی به عوامل مختلفی بستگی دارد که باعث تفاوت قیمت در کلینیک‌های مختلف می‌شود. برخی از این معیارهای تأثیرگذار بر قیمت کامپوزیت سرامیکی عبارتند از:

  • نوع و برند کامپوزیت
  • عکسبرداری یا درمان‌های تکمیلی
  • تجربه و تخصص دندانپزشک
  • تعداد دندان‌های نیازمند به درمان

 قیمت برخی برندهای برتر کامپوزیت سرامیکی مانند کامپوزیت آلمانی تقریباً بین 2.5 تا 3.5 میلیون است. همچنین، هزینه کامپوزیت سرامیک آمریکایی بین 3 تا 4.5 میلیون تومان برآورد می‌شود. برای اطلاع دقیق از هزینه کامپوزیت دندان می‌توانید با کارشناسان و مجموعه کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج ارتباط بگیرید.

کامپوزیت سرامیکی برای چه کسانی مناسب است

کامپوزیت سرامیکی برای چه کسانی مناسب است؟ آنها که دغدغه زیبایی و کیفیت دارند!

کامپوزیت سرامیکی برای افرادی مناسب است که به دنبال درمان دندان‌های آسیب‌دیده یا زیبا‌سازی لبخند خود با روشی باکیفیت هستند. این نوع مواد به دلیل خواص خاص خود، معمولاً برای افراد زیر توصیه می‌شود:

  • افرادی که دندان‌های ترک‌خورده یا پوسیده دارند.
  • افرادی که به دنبال بهبود زیبایی لبخند خود هستند.
  • افرادی که حساسیت بالایی به مواد فلزی دارند.
  • افرادی که به ترمیم دندان‌های جلو و قابل مشاهده نیاز دارند.
  • افرادی که نمی‌خواهند تغییرات دائمی در دندان‌های خود ایجاد کنند.

کامپوزیت‌های سرامیکی قابل ترمیم و اصلاح هستند. بنابراین اگر شخصی بخواهد در آینده تغییرات بیشتری روی دندان خود انجام دهد کامپوزیت سرامیکی گزینه خوبی به شمار می‌آید. لازم به ذکر است که کامپوزیت سرامیکی برای دندان‌های عقبی مناسب نیست، زیرا فشار زیادی به آنها وارد می‌شود.

کلینیک دندانپزشکی تاج مرکز تخصصی ارائه خدمات کامپوزیت سرامیکی در ایران!

در این مقاله کامپوزیت سرامیکی، انواع، مزایا و معایب، روش‌های نگهداری، قیمت و تفاوت آن با ونیر و نانو سرامیک را بررسی کردیم. انتخاب بین انواع کامپوزیت سرامیکی یا کامپوزیت معمولی به در نظر گرفتن عوامل و اولویت‌هایی مانند عملکرد، ظاهر، هزینه و نحوه نگهداری از آن بستگی دارد. کامپوزیت سرامیکی از نظر ظاهر طبیعی، ماندگاری طولانی و مقاومت در برابر لکه‌ها متمایز از انواع دیگر کامپوزیت است.

برای اطمینان از انتخاب بهترین نوع کامپوزیت سرامیکی بهتر است شرایط و اولویت‌های شخصی خود را با دندانپزشک در میان بگذارید. کارشناسان دنتال تاج برای ارائه هر گونه خدمات و مشاوره در زمینه انواع کامپوزیت دندان همراه شما هستند. راه‌های ارتباطی با دنتال تاج عبارتند از:

آدرس کلینیک دندان‌پزشکی تاج: جنت‌آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهارراه ایرانپارس) طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک 2

تلفن تماس کلینیک تاج: 91304790-021

صفحه اینستاگرام کلینیک دندان تاج: https://instagram.com/dentaj_clinic

کلینیک دندان‌پزشکی تاج به صورت شبانه‌روزی حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم ترمیم و زیبایی دندان، ارتودنسی دندان و دندانپزشکی کودکان به شما عزیران است.

سؤالات رایج

آیا کامپوزیت سرامیکی ترمیم می‌شود؟

بله، کامپوزیت سرامیکی در صورت ترک یا شکستگی ترمیم می‌شود. اما ترمیم ممکن است به ظرافت و زیبایی اولیه نباشد.

مناسب‌ترین محل برای استفاده از کامپوزیت سرامیکی کجاست؟

کامپوزیت سرامیکی به دلیل شفافیت زیاد و طبیعی بودن برای دندان‌های جلو مناسب‌تر است.
آیا کامپوزیت سرامیکی تغییر رنگ می‌دهد؟

خیر، در مقایسه با مواد دیگر کامپوزیت سرامیکی کمتر مستعد تغییر رنگ می‌دهد. اما نیازمند مراقبت بهداشتی دارد.

آیا کامپوزیت سرامیکی درد دارد؟

خیر، فرآیند کامپوزیت سرامیکی بدون درد است و در صورت نیاز بیحسی موضعی استفاده می‌گردد.

آیا در کامپوزیت سرامیکی باید دندان تراش بخورد؟

بله، در بیشتر موارد نیاز به تراش جزئی دندان‌ها در کامپوزیت سرامیکی وجود دارد.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *