عوارض کامپوزیت دندان چیست؟ آشنایی بیشتر با کامپوزیت

عوارض کامپوزیت دندان

فهرست مطالب

بیماری‌های دهان و دندان بر سلامت، رفاه و کیفیت زندگی انسان در سراسر جهان تأثیر منفی می‌گذارد. همچنین سلامت دهان و دندان ضعیف منجر به پیامدهای نامطلوب از جمله دیابت کنترل نشده، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که پوسیدگی دندان دومین بیماری شایع پس از سرماخوردگی است. ایجاد حفره یا پوسیدگی دندان در بین افراد در هر سنی، چه بزرگسال و چه کودک، معمولی است. برای پر کردن دندان و اصلاح لبخند از کامپوزیت استفاده می‌شود. شاید برای شما این سؤال باشد که عوارض کامپوزیت دندان چیست؟ در این مطلب از کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج بیشتر با فواید و مضرات کامپوزیت دندان آشنا می‌شوید.

کامپوزیت چیست؟ موارد کاربرد کامپوزیت

پرکننده‌های کامپوزیت، پرکننده‌های هم‌رنگ دندان هستند که از مواد سرامیکی و پلاستیکی ساخته می‌شوند. آنها در دندانپزشکی بسیار محبوب شده‌اند. از مواد کامپوزیتی برای پر کردن دندان‌های آسیب‌دیده، ترک خورده یا شکسته و اصلاح لبخند استفاده می‌شود. همچنین در صورت وجود لکه‌های قهوه‌ای یا سفید روی دندان‌ها، بسیاری از دندانپزشکان آن را توصیه می‌کنند. مواد کامپوزیت دندانی مبتنی بر رزین به نام‌های مختلفی معروف است:

  • کامپوزیت دندانی
  • کامپوزیت رزین دندانی
  • کامپوزیت رزین دندان
  • کامپوزیت پلیمری دندانی

به طور گسترده از کامپوزیت در دندانپزشکی برای ارائه ترمیم‌های مستقیم زیبایی‌شناختی مشابه دندان استفاده می‌شوند. کامپوزیت در عمل‌های دندانپزشکی به عنوان موارد زیر نیز کاربرد دارد:

  • مواد ترمیمی
  • سیلانت حفره‌ای و فیشور سیلانت
  • لاینر حفره
  • روکش
  • سیلرهای ریشه
  • دستگاه‌های ارتودنسی

اکنون، ممکن است از خود بپرسید که آیا پرکننده کامپوزیت ایمن است یا خیر؟ فواید و عوارض کامپوزیت دندان چیست؟ تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا به جواب سؤالات خود برسید.

دلایل انتخاب کامپوزیت؛ 3 دلیل مهم انتخاب کامپوزیت

دلایل مختلفی برای انتخاب پرکننده‌های کامپوزیت (سفید) برای دستیابی به بهترین نتیجه وجود دارد. اگر با موارد زیر موافق هستید؛ باید دندانپزشکی را در نظر بگیرید که پر کردن کامپوزیت را ارائه می‌دهد. برای انجام کامپوزیت دندان با بهترین کیفیت می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.

دلایل انتخاب کامپوزیت

1) شما می‌خواهید ساختار طبیعی دندان خود را حفظ کنید.

کامپوزیت بر خلاف پرکننده‌های آمالگام، انعطاف‌پذیر هستند و به خوبی با سطح دندان پیوند می‌خورند. آنها به سوراخ کردن کمتری نسبت به سایر پر کردن‌ها نیاز دارند. همچنین ساختار دندان سالم شما را حفظ می‌کنند. دست نخورده نگه داشتن ساختار دندان به حفظ سلامت دهان و دندان کمک می‌کند.

کامپوزیت از بهترین مواد ترمیمی دندانی است که به ترمیم دندان‌های شکسته کمک می‌کنند. علاوه بر این، احتمال کمی برای حساسیت دندان پس از عمل وجود دارد. اگرچه پرکننده‌های کامپوزیتی بادوام هستند، اما گاهی اوقات نیاز به تعمیر دارند. در حین ترمیم، ساختار طبیعی دندان شما همچنان حفظ می‌شود و از سلامت دندان بهتری برخوردار می‌شوید.

2) دوست ندارید از مواد جیوه‌ای یا فلزی استفاده کنید.

آمالگام از 50 درصد جیوه تشکیل شده است و می‌تواند واکنش‌های خاصی را در دهان ایجاد کند. آمالگام ممکن است مشکلات متعددی از جمله موارد زیر را ایجاد کند:

  • التهاب لثه
  • زخم‌های دردناک
  • زخم‌های دهان

ممکن است از مواد آمالگام بخار جیوه ساطع شود که برای سلامتی بسیار جدی و مضر است. اگر به عناصر خاصی حساسیت دارید، گزینه‌های بهتری نسبت به پر کردن آمالگام وجود دارد.

3) شما عملکرد بهتر و ظاهری طبیعی می‌خواهید.

پر کردن کامپوزیت، عملکرد دندان را افزایش می‌دهد و ظاهر بهتری به آن می‌بخشد. مخصوصاً اگر در دندان‌های جلویی خود حفره یا لکه دارید کامپوزیت ظاهری طبیعی دارد. پر کردن کامپوزیت به افزایش اعتماد به نفس شما کمک می‌کند و همچنین احساس بهتری خواهید داشت. پرکننده‌های کامپوزیت به گونه‌ای ساخته شده‌اند که با سایه دندان شما مطابقت دارند. کامپوزیت در حین صحبت یا لبخند زدن، مانند پرکردگی فلزی به چشم نمی‌خورد. این پرکردگی‌های هم‌رنگ دندان با لبخند طبیعی شما ترکیب می‌شود و به حفظ سلامت دهان کمک می‌کند.

کامپوزیت نیز مانند هر روش درمانی دیگر دارای فواید و عوارضی نیز است. در ادامه مهم‌ترین فواید و مضرات کامپوزیت دندان را برای شما عزیزان توضیح می دهیم.

معایب و عوارض کامپوزیت دندان؛ 7 عارضه مهم کامپوزیت

ونیرهای کامپوزیت یک روش درمانی فوق‌العاده محبوب برای زیبایی دندان است. استفاده از ونیر کامپوزیت به بیماران این امکان را می‌دهد تا ظاهر لبخند خود را زیبا کنند. قبل از اینکه این نوع درمان را انتخاب کنید، باید به عوارض آن نیز توجه داشته باشید. در ادامه مطلب به مهم‌ترین عوارض و جنبه‌های منفی کامپوزیت اشاره شده است.

1) دوام؛ انعطاف پذیری کم

در حالی که ونیرهای کامپوزیت بادوام هستند، اما به اندازه ونیرهای چینی انعطاف‌پذیر نیستند. آنها ممکن است بیشتر مستعد خرد شدن یا لک شدن باشند. به خصوص اگر عادت‌هایی مانند دندان قروچه دارید یا از غذاها و نوشیدنی‌های لکه‌دار استفاده می‌کنید. طول عمر پرکننده‌های کامپوزیتی حدود نیمی از پرکننده‌های آمالگام است.

2) طول عمر؛ عدم تحمل فشار بالا

ونیرهای کامپوزیت در مقایسه با ونیرهای چینی طول عمر کمتری دارند. به طور متوسط، ممکن است بین 5 تا 7 سال نیاز به تعویض یا تعمیر داشته باشند. البته بهداشت دهان و دندان در طول عمر کامپوزیت بسیار مؤثر است. افرادی که بهداشت بیشتری را رعایت می‌کنند کامپوزیت آنها طول عمر بیشتری دارد. پرکننده‌های کامپوزیت نمی‌توانند فشار بالا را تحمل کنند و برای افراد مبتلا به دندان قروچه ( دندان قروچه مزمن) مناسب نیستند.

تغییر رنگ در طول زمان از معایب کامپوزیت دندان

3) رنگ آمیزی؛ تغییر رنگ در طول زمان

ونیرهای کامپوزیت به دلیل سطح متخلخل بیشتر مستعد لکه شدن با قهوه، چای، شراب قرمز و محصولات تنباکو هستند. رعایت بهداشت دهان و دندان و پرهیز از مواد لکه‌دار برای حفظ ظاهر آنها ضروری است. اگر کامپوزیت شما لکه‌دار شد برای سفید کردن آن باید به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

4) زیبایی شناسی محدود؛ داشتن براقیت محدود

در حالی که ونیرهای کامپوزیت برای اصلاح لبخند گزینه خوبی هستند؛ اما شفافیت و عمق طبیعی ونیرهای چینی را ندارند. روکش‌های پرسلن می‌توانند ظاهری واقعی‌تری داشته باشند. اگر به دنبال داشتن لبخندی زیبا و براق هستید بهتر است از ونیر چینی استفاده کنید. ونیر کامپوزیت نسبت به ونیر چینی تیره‌تر هستند.

5) تعمیر و نگهداری؛ نیاز به مراقبت اصولی

ونیرهای کامپوزیت به نگهداری منظم نیاز دارند تا به بهترین شکل ظاهر شوند. برای سالم نگه داشتن کامپوزیت باید برای تعمیرات و تمیز کردن حرفه‌ای به دندانپزشک مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که حتماً از خمیر دندان‌های مخصوص کامپوزیت استفاده نمایید. خمیر دندان مخصوص کامپوزیت مواد ساینده کمتری دارند و از کامپوزیت شما بهتر محافظت می‌کنند.

6) وجود ماده BPA؛ ایجاد بیماری های جدی و مهم

یک عارضه جانبی پر کردن کامپوزیت این است که برخی از رزین‌های کامپوزیت دارای BPA پایین (بیسفنول-A) هستند. یک ماده شیمیایی صنعتی که در ساخت پلاستیک استفاده می‌شود. انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) بیان می‌کند که سطوح پایین BPA باعث نگرانی جدی برای سلامتی نمی‌شود. با این حال، اگر BPA در طول زمان افزایش یابد، می‌تواند باعث بیماری‌ها یا شرایط مختلف شود. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • اختلالات غدد درون‌ریز
  • مشکلات تولیدمثل
  • اختلالات هورمونی
  • مشکلات رفتاری (در کودکان)
  • بیماری قلبی
  • فشار خون بالا و غیره

بهتر است از دندانپزشک خود در مورد سطح BPA موجود در رزین کامپوزیت خود بپرسید. سؤالاتی از دندانپزشک خود بپرسید: “آیا پر کردن کامپوزیت برای شما بی خطر است؟” بنابراین در آینده با پر کردن کامپوزیت با مشکل مواجه نخواهید شد.

حساسیت دندان از عوارض کامپوزیت دندان

7) حساسیت؛ واکنش‌های آلرژیک

گاهی اوقات پر کردن کامپوزیت رزین باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک در بیماران می‌شود. شایع‌ترین علائم حساسیت به کامپوزیت عبارت‌اند از:

  • خارش
  • بثورات پوستی
  • التهاب یا تورم
  • حساسیت موقت دندان

با این حال، تنها برخی افراد این واکنش‌ها را نشان می‌دهند. حساسیت به کامپوزیت بسیار نادر است. اگر بعد از استفاده از کامپوزیت علامت خاصی را مشاهده کردید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

نحوه جلوگیری از عوارض کامپوزیت دندان؛ نکات کلیدی برای نگهداری کامپوزیت

تا اینجا با مهم‌ترین عوارض و معایب کامپوزیت آشنا شدید. نگران معایب کامپوزیت نباشید. با رعایت نکاتی می‌توانید این معایب را به حداقل برسانید.

  • در افزایش طول عمر کامپوزیت رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم و مؤثر است. روزانه حداقل دو بار با مسواک نرم و خمیر دندان مخصوص دندان‌های خود را مسواک بزنید.
  • برای خارج کردن باقی‌مانده غذا از لای دندان‌ها حتماً از نخ دندان استاندارد استفاده کنید.
  • زمانی که کامپوزیت دارید از خوردن مواد غذایی سفت مانند آجیل، یخ، آب‌نبات و غیره خودداری کنید.
  • دندان قروچه حتماً کامپوزیت شما را نابود می‌کند. برای درمان دندان قروچه حتماً اقدام نمایید.
  • به خاطر لکه‌پذیری کامپوزیت مصرف چای و قهوه و مواد دارای رنگ‌دانه را به حداقل برسانید.
  • برای افزایش طول عمر کامپوزیت هر 6 ماه یکبار برای چکاپ به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

انجام اصولی و درست کامپوزیت در طول عمر آن بسیار مؤثر است. اگر دندانپزشک به درستی مراحل اجرای کامپوزیت را رعایت نکند طول عمر کامپوزیت شما کم خواهد بود. همچنین عوارض آن زیاد می‌شود. برای انجام کامپوزیت به دندانپزشک متخصص و متبحر مراجعه نمایید. برای انجام کامپوزیت با بالاترین کیفیت می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است؛ آیا کامپوزیت گران است؟

قیمت کامپوزیت دندان براساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر هزینه کامپوزیت دندان عبارت‌اند از:

  • میزان تخصص دندانپزشک
  • موقعیت جغرافیایی مطب مورد نظر
  • برند استفاده شده مواد کامپوزیت
  • تعداد دندان‌های مورد نیاز در درمان
  • موقعیت قرار گیری دندان‌های مورد نظر
  • هزینه‌های جانبی

قیمت کامپوزیت دندان در جدول زیر ذکر شده است:

جدول قیمت کامپوزیت

ترمیم 1 سطحی کامپوزیت 2.000.000
ترمیم 2 سطحی کامپوزیت 2.200.000
ترمیم 3 سطحی کامپوزیت 2.300.000
ترمیم بیلدانگ کامپوزیت 2.500.000
کامپوزیت ونیر 3.000.000 الی 5.000.000

توجه داشته باشید که تمام قیمت‌ها در کلینیک دندانپزشکی تاج بر اساس تعرفه تعیین می‌شود.

مزایای کامپوزیت دندان

مزایای کامپوزیت دندان؛ 3 مزیت خیره‌کننده

در کنار معایب، کامپوزیت مزایایی نیز دارد. ونیرهای کامپوزیت مزایای زیادی نسبت به پرسلن دارند که مهم‌ترین آنها هزینه است. به طور متوسط، روکش‌های چینی دو برابر گران‌تر از کامپوزیت‌ها هستند. هزینه برای برخی از افراد بسیار مهم است، زیرا اکثر درمان‌ها تحت پوشش بیمه نیستند. به این معنی که شما هزینه درمان را از جیب خود پرداخت می‌کنید. کامپوزیت ونیر مزایای زیادی دارد که به برخی از آنها اشاره شده است.

1) حذف حداقل دندان؛ حفظ ساختار طبیعی دندان

بر خلاف ونیرهای چینی که مقدار قابل توجهی از مینای دندان از بین می‌رود؛ در ونیرهای کامپوزیت نیازی به حذف مینای دندان نیست یا حداقل مینای دندان از بین خواهد رفت. این بدان معنی است که در کامپوزیت از ساختار طبیعی دندان شما بیشتر محافظت می‌شود. همچنین استفاده از کامپوزیت در پر کردن دندان نسبت به آمالگام کم تهاجمی‌تر است.

2) تطبیق پذیری؛ استفاده زیاد در درمان های دندانپزشکی

ونیرهای کامپوزیت همه کاره هستند و می‌توانند طیف وسیعی از مسائل زیبایی دندان را برطرف کنند. زمینه‌هایی که از کامپوزیت برای رفع آنها استفاده می‌شود عبارت است از:

  • لکه شدن
  • براده شدن
  • ناهماهنگی و فاصله بین دندان‌ها

امروزه از کامپوزیت برای زیبایی دندان‌ها بسیار استفاده می‌شود. بر بسیاری از مشکلات دندانی غلبه می‌کند و از نظر زیبایی ظاهر دندان‌ها را بسیار بهتر می‌کند.

3) فرایند سریع؛ کوتاه بودن طول درمان

قرار دادن ونیرهای کامپوزیت معمولاً در مقایسه با ونیرهای چینی فرایند سریع‌تری است. در بسیاری از موارد، تنها با یک بار مراجعه به دندانپزشکی می‌توانید به لبخندی خیره‌کننده دست پیدا کنید. پر کردن کامپوزیت فوق‌العاده آسان سفت می‌شود و به دندانپزشک شما اجازه می‌دهد این فرایند را به سرعت تکمیل کند. به طور کلی آماده‌سازی و کاربرد کامپوزیت زمان کوتاهی دارد. شما را قادر می‌سازد در زمان صرفه‌جویی کنید.

کاهش عوارض کامپوزیت دندان با انجام کامپوزیت در کلینیک دندانپزشکی تاج

اگر قصد انجام کامپوزیت دندان را دارید باید نسبت به مزایا و عوارض آن آگاهی داشته باشید تا بهترین انتخاب و تصمیم را بگیرید. در این مطلب شما را با جنبه‌های مختلف عوارض کامپوزیت دندان آشنا کردیم. برای کاهش عوارض کامپوزیت باید به دندانپزشک متبحر و متخصص مراجعه نمایید.

جهت انجام بهترین نوع کامپوزیت می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. نگران هزینه‌های درمانی خود و فرزندانتان در کیلینک دندانپزشکی تاج نباشید. تمام هزینه‌های خود را می‌توانید به صورت اقساطی پرداخت نمایید. جهت مشاوره تخصصی در زمینه کامپوزیت و رزرو وقت باید با شماره 91305400-021 تماس بگیرید. راه‌های ارتباطی دیگر با مجموعه کلینیک دندانپزشکی تاج عبارت است از:

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

اینستاگرام: https://instagram.com/dentaj_clinic

سؤالات متداول

آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟

کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود. اگر کامپوزیت به درستی اعمال نشود امکان ساییدگی و شکستگی آن وجود داد. اگر کامپوزیت دچار شکستگی و ساییدگی شود زمینه برای رشد باکتری‌ها و خراب شدن دندان‌ها ایجاد می‌شود.

آیا استفاده از کامپوزیت درد دارد؟

استفاده از ونیرهای کامپوزیت معمولاً یک فرایند بدون درد است. با این حال، اگر دندان‌هایتان نیاز به تراشیدن داشته باشند، ممکن است در مرحله آماده‌سازی عمل، کمی ناراحتی را تجربه کنید. دندانپزشک قبل از شروع عمل از یک بی‌حس‌کننده موضعی برای بی حس کردن دندان‌ها و لثه‌ها استفاده می‌کند.

آیا کامپوزیت ونیرها دائمی هستند؟

خیر، کامپوزیت ونیرها دائمی نیستند. ممکن است چندین سال دوام بیاورند؛ اما در نهایت نیاز به تعویض دارند. شما باید از ونیرهای کامپوزیت خود با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به دقت مراقبت کنید تا از رنگ و تغییر رنگ آن جلوگیری کنید.

مهم‌ترین معایب کامپوزیت ونیر چیست؟

مهم‌ترین معایب کامپوزیت ونیر عبارت‌اند از:

  • آنها ممکن است به اندازه انواع دیگر روکش‌ها دوام نداشته باشند.
  • به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
  • طول عمر آنها نسبت به ونیر چینی کمتر است.
  • امکان تغییر رنگ و لکه دار شدن آنها وجود دارد.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *