هنگامی که دندانی را از دست میدهیم به فکر جایگزین کردن آن هستیم. بهترین و موثرترین روش جبران دندانهای از دست رفته ایمپلت دندان است. بسیاری به دلیل احتمال درد ایمپلنت بعد از یک ماه و یا در حالت کلی به دلیل درد ایمپلنت دندان از انجام آن منصرف میگردند. سوال اینجاست که آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ آیا درمان درد دندان ایمپلنت شده ممکن است؟ کدام مرحله ایمپلنت درد دارد؟ مسکن قوی برای درد ایمپلنت کدام است؟
با کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج همراه باشید تا علاوه بر پاسخ به سوالات مرتبط با درد ایمپلنت دندان، به بررسی عوامل موثر بر درد، مراحل ایمپلنت دندان، راهکار کاهش درد ایمپلنت پس از جراحی، مدت زمان درد طبیعی پس از ایمپلنت و معرفی مسکنهای قوی برای درد ایمپلنت دندان بپردازیم.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ ایمپلنت فرآیندی حاوی جراحی
یمپلنت دندان به دلیل بازکردن لثه توسط جراحی ممکن است درد خفیفی را به همراه داشته باشد اما این درد در لحظه انجام فرآیند ایمپلنت به دلیل بی حس بودن احساس نمیگردد. معمولا پس از انجام فرآیند ایمپلنت به مدت 10 روز بطور طبیعی درد احساس میشود. میزان درد با توجه به عواملی مانند آستانه تحمل درد و توانایی جسمی میتواند متفاوت باشد. به گرازش بیماران در پاسخ به سوال ایمپلنت دندان درد دارد یا عصب کشی، پاسخ دادهاند که عصب کشی درد بیشتری دارد. همچنین بیماران ادعا داشتهاند که درد ایمپلنت دندان بسیار کمتر از دندان کشیدن است.
کدام مرحله ایمپلنت درد دارد؟ میزان درد ایمپلنت دندان در هر مرحله
فرآیند ایمپلنت دندان بطور کلی طی سه مرحله عملی میگردد. اما مکن است گاها مراحل دیگری مانند عمل پیوند استخوان به آن اضافه گردد. سوال اصلی اینجاست که کدام مرحله ایمپلنت درد دارد؟ در ادامه مراحل ایمپلنت دندان و میزان درد ناشی از آن را با جزئیات کافی بیان میکنیم:
مرحله اول کاشت ایمپلنت، بی حسی راهکار درد نکشیدن
در اولین مرحله از کاشت ایمپلنت پایه دندان را در داخل لثه میکارند که در طول انجام این مرحله دندان به طور کامل بی حس است. گذاشتن هر پایه ایمپلنت به اندازه یک ربع زمان میخواهد. ممکن است درد ایمپلنت دندان در این مرحله بعد از رفع بی حسی آغاز گردد که با مسکن قابل حل است.
مرحله دوم کاشت ایمپلنت دندان؛ آیا مرحله دوم ایمپلنت درد دارد؟
مرحله دوم از ایمپلنت به فاصله سه تا شش ماه از کاشت پایهها انجام میگردد که روی آنها یک قطعه فلزی با نام هیلینگ دندان میگذارند به این صورت که از لثه عبور کرده و به استخوان میرسد تمامی این مرحله هم با بی حسی موضعی انجام میگیرد و بیمار تنها ممکن است بعد از جراحی احساس درد کمی داشته باشد.
مرحله سوم ایمپلنت دندان؛ اصلیترین مرحله ایمپلنت
مهمترین و اصلیترین مرحله ایمپلنت، گذاشتن روکشهای دندان است. در مرحله سوم ایمپلنت قالب گیری از دندان انجام شده و روکش امتحان میگردد. در آخر عاج دندان بر روی پایه کلی قرار گرفته و ایمپلنت دندان به پایان میرسد که بیمار باز هم متوجه درد چندانی نخواهد شد.
درد ایمپلنت دندان به چه دلایلی اتفاق میافتد؟ درد کشیدن ادامه دارد
در فرآیند ایمپلنت دندان عروق عصبی و خونی، بافت نرم و حتی بافت استخوانی درگیر خواهند شد؛ بنابراین طبیعی است که لثهها واکنش نشان دهند و ما درد را تجربه کنیم. دلیل درد بعد از ایمپلنت دندان دستکاری بافت لثه و فک است. همچنین گاها ممکن است فرد پس از طی دوره نقاهت و تکمیل عمل کاشت دندان، درد را احساس کند. عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است پس از انجام ایمپلنت، دردهای شدیدی را برای بیمار به همراه بیاورند. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
لق شدن پایه ایمپلنت؛ تراکم استخوان نقش اول ایمپلنت
استخوان فک باید تراکم کافی برای نگه داشتن پایه ایمپلنت را داشته باشد. معمولا قبل از جراحی بررسیهای لازم انجام شده و در صورت کم بودن تراکم از پیوند استخوان استفاده میگردد. اگر این کار عملی نگردد یا به هر دلیلی پایه ایمپلنت درون استخوان فک جوش نخورد، درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد میگردد. اگر پس از جراحی پایه ایمپلنت لق شود، باید پایه برداشته شده و پس از عمل پیوند استخوان دوباره جراحی انجام گیرد. در بیشتر موارد، تجربه و تخصص پزشک تاثیر بسیاری بر موفقیت پیوند استخوان دندان دارد. به همین دلیل است که اغلب توصیه میشود هزینه ایمپلنت دندان را در اولویت دوم و بعد از انتخاب کلینیک و پزشک معتبر قرار دهید.
پس زدن ایمپلنت؛ آیا ایمپلنت شکست میخورد؟
اگر به هر دلیلی پایه ایمپلنت به درستی درون استخوان جوش نخورده باشد و اصطلاحا بدن آن را پس بزند، پایه لق شده و باعث بروز مشکلات و درد میگردد. عوامل مختلفی در پس زدن ایمپلنت تأثیر دارند عبارتند از:
- ابتلا به بیماری های پریودنتیت و عفونت شدید لثه (Periodontal disease)
- واکنش های آلرژیک
- مصرف دخانیات مانند سیگار، قلیان و مواد مخدر
- ابتلا به پوکی استخوان
- سرطان
- تراکم ناکافی استخوان فک و کمبود تراکم استخوان در فک بالا و پایین و عدم حمایت کافی از سمت استخوان
- شکست در فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- ابتلا به بیماری های زمینه ای نظیر دیابت و آرتریت روماتوئید
- عدم تخصص و تجربه دندانپزشک جراح لثه و کاشت ایمپلنت دندان
متخصص ایمپلنت قبل از جراحی باید این عوامل را بررسی کند.
عفونت؛ این بار گریبانگیر ایمپلنت
عفونت از رایجترین مشکلاتی است که در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و دستورالعملهای لازم پیش میآید و باعث درد ایمپلنت دندان میگردد. اگر عفونت به زودی تشخیص داده شود، میتوان به راحتی آن را درمان نمود در غیر این صورت باعث مشکلات جدیتر و شکست درمان میگردد.
آسیب دیدن عصب دندان؛ تبحر و تجربه دندانپزشک از درد جلوگیری میکند
اگر دندانپزشک شما تخصص کافی در زمینه انجام ایمپلنت داشته باشد، این مشکل اتفاق نمیافتد. اما گاهی اوقات به دلیل نداشتن تجربه کافی دندانپزشک، عصبهای دندان در هنگام برش استخوان فک آسیب میبینند. همین موضوع باعث ایجاد درد شدید میگردد و فرد مجبور به برداشتن پایه و انجام جراحی مجدد است. به همین منظور میتوانید از خدمات تخصصی کادر با تجربه کلینیک دندانپزشکی تخصصی بهرهمند شوید.
بعد از ایمپلنت چند روز درد داریم؟
سوال «درد ایمپلنت دندان چند روز طول میکشد؟» یکی از سوالات متداول و پرتکرار است. دردهای پس از جراحی ایمپلنت متفاوت هستند. گاهی اوقات به دلیل انجام درمانهای جانبی مانند پیوند استخوان، درد بیشتری پس از جراحی احساس میگردد. علاوه بر آن مواردی مانند تورم، کبودی و خونریزی نیز وجود دارد که با توجه به شرایط لثه و استخوان بیمار ایجاد خواهند شد.
این موارد از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما در شرایطی که جراحی به خوبی انجام شده و بیمار مشکل دیگری نداشته باشد، باید در طی 3 تا 5 روز کاملا بهبود یابند. همچنین در مواردی درد و ناراحتی در طی 7 تا 10 روز طبیعی است. اگر این مدت زمان افزایش یافته و با مشکلات جدیتری همراه شوید، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. بروز هرگونه حساسیت، تورم و عفونت به صورت شدید خطرناک است و برطرف نشدن آنها پس از 2 تا 3 هفته میتواند نشان دهنده مشکلات جدی در ایمپلنت باشد.
چه عواملی درد ایمپلنت دندان را تشدید میکند؟ از این موارد پرهیز کنید!
بعد از ایمپلنت دندان مقداری درد را تجربه خواهید کرد اما انجام برخی موارد درد اضافهتری را به شما تحمیل میکند. پرهیز از برخی عادات و رعایت یک سری نکات به شما کمک میکند تا درد کمتری را تجربه کنید. مواردی که در افزایش درد ایمپلنت دندان تاثیر میگذارند عبارتند از:
- شل شدن کپ هیلینگ
- شل شدن ایمپلنت دندان
- سوختن استخوان فک
- عفونت در لثه
- پس زدن ایمپلنت
تعداد ایمپلنت میتواند فرآیند بهبودی را طولانیتر کند. ایمپلنت تمام فک دوره درمان طولانیتری از ایمپلنت تک دندان دارد. همین امر بر دوره پایان درد ایمپلنت نیز اثرگذار است. اگر تصمیم بر ایمپلمنت کامل فک را دارید میتوانید مقاله «برای هر فک چند ایمپلنت لازم است؟» را مطالعه نمایید.
مسکن قوی برای درد ایمپلنت؛ درمان درد دندان ایمپلنت شده
پس از ایمپلنت شما حجمی از درد را تجربه خواهید کرد که طبیعی است. با توجه به آستانه درد، شرایط جسمی و میزان جراحی، ممکن است گاها درد طاقت فرسا باشد. در مواردی که پس از ایمپلنت دندان درد زیادی را متحمل شدید، با مشورت پزشک میتوانید از مسکن قوی برای درد ایمپلنت دندان استفاده کنید. معمولا مسکنهایی که برای درد ایمپلنت دندان استفاده میگردند عبارتند از:
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- استامینوفن
- نوافن
- مفنامیک اسید
- آمپول کترولاک
این موارد در دسته مسکن قوی برای درد ایمپلنت دندان قرار میگیرند. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه مسکن ممکن است باعث بروز مشکلات جدی گردد. پیشنهاد میکنیم در صورت داشتن درد شدید و یا میل به مصرف مسکن با پزشک خود مشورت کنید.
برای کاهش درد ایمپلنت چه باید کرد؟ ترفندهای رهایی از درد
در روزهای اولیه پس از انجام ایمپلنت درد گریبان شما را میگیرد و باید به فکر راهی برای رهایی از این درد و رسیدن به زندگی روزمره خود باشید. راهکارهای زیر میتواند در کاهش درد ایمپلنت شما را یاری بخشد و به میزان قابل توجهی درد شما را کاهش دهد:
- انجام دقیق تجویز پزشک
- رعایت کردن تمامی مراقبتهای ایمپلنت دندان
- مصرف مرتب داروهای آنتی بیوتیک و مسکنهای تحویز شده توسط پزشک در زمان مشخص شده
- استفاده از کمپرس سرد و کیسه آب یخ
- استفاده از غذاهای مقوی و نرم
- عدم استعمال دخانیات
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- استراحت کافی و عدم فعالیت جسمانی سنگین
- قرقره آب نمک برای ضدعفونی کردن دهان و کاهش تورم
اگر با انجام موارد بالا همچنان درد را احساس کردید با پزشک خود مشورت کنید.
آیا درد ایمپلنت بعد از یک ماه طبیعی است؟
در فرآیند اینمپلنت دندان به این دلیل که جراحی بخشی از فرآیند به حساب میآید، تا زمان بهبود زخم ممکن است درد را تجربه کنید. در حالت کلی درد ایمپلنت دندان باید بعد از 10 روز تقریبا از بین رود و یا به میزان قابل توجهی کاهش یابد. اگر درد ایمپلنت دندان به یک ماه برسد احتمال عفونت و یا دیگر موارد غیر طبیعی وجود دارد. در صورتی که درد ایمپلنت بعد از یک ماه از بین نرود با پزشک خود مشورت کنید.
علت درد ایمپلنت بعد از چند سال؛ چرا درد ایمپلنت ادامه دارد؟
پس از انجام فرآیند ایمپلنت دندان، تا مدتی درد داشتن طبیعی است. اما گاها پس از مدت طولانی، درد ایمپلنت دندان شروع شده و بیمار احساس ناراحتی میکند. ایمپلنتهای دندانی،برخلاف دندانهای طبیعی، حاوی عصب نیستند و اگر دردی مرتبط با ایمپلنتهای دندانی حس گردد باید از جای دیگری باشد.
بیشتر اوقات، درد ایمپلنت دندان از لثه و استخوان اطراف ایمپلنت است. عفونت ایمپلنت دندانی، شایعترین علت درد اطراف ایمپلنت دندانی است. علت درد ایمپلنت دندان بعد از چند سال این است که باکتریها شروع به حمله کردن به طرف استخوان اطراف ایمپلنت دندان میکنند که مشابه بیماری لثه است.
در برخی موارد عفونت یا درد ایمپلنت بعد از چند سال، به بهداشت نامناسب دهان و دندان مربوط است اما بسیاری اوقات هیچ دلیل قاطعی برای این نوع عفونت وجود ندارد. در شرایطی که درد ایمپلنت دندان بیشتر از یک سال طول کشید با مشورت پزشک خود میتوانید از آنتی بیوتیکها استفاده کنید.
ایمپلنت در کلینیک تخصصی تاج؛ حرفهای به سلامت دندان خود کمک کنید
ایمپلنت دندان بهترین روش جبران دندانهای از دست رفته است. بطور طبیعی ایمپلنت به دلیل اینکه فرآیندی حاوی جراحی است مقداری درد را به همراه خود دارد. این درد در مراحل مختلف اجرای ایمپلنت و همچنین پس از آن ممکن است اتفاق افتد. رعایت توصیههای مراقبتی مانند رعایت بهداشت دهان و دندان و انتخاب پزشک با تجربه میتواند در حجم درد ایمپلنت دندان موثر باشد. شما میتوانید ایمپلنت دندانهای خود را به دست متخصصان با تجربه کلینیک کلینیک تخصصی تاج بسپارید.
تلفن تماس : 02144444103
آدرس: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش ( چهار راه ایرانپارس) طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک 2
صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج
سوالات متداول
درد ایمپلنت دندان چند روز طول میکشد؟
درد ایمپلنت دندان بطور معمول بعد از 3 الی 7 روز تسکین پیدا میکند و این درد با مراقبتهای صحیح و استفاده از مسکنها کاهش پیدا میکند.
درد ایمپلنت دندان قابل تحمل است ؟
درد ایمپلنت دندان با استفاده از مسکنها و رعایت دستورالعملهای توصیه شده قابل تسکین و تحمل است.
آیا ایمپلنت دندان نیاز به بیهوشی دارد؟
قرار دادن ایمپلنت دندان معمولاً نیازی به بیهوشی ندارد. معمولا بی حس کننده یا آرامش بخش به شما بصورت تزریق یا خوراکی میدهند. اگر از اضطراب ایمپلنت و جراحی رنج میبرید و یا تحمل کمی برای درد دارید، بهتر است تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرید.
آیا تسکین درد ایمپلنت دندان با اکسید نیتروژن امکانپذیر است؟
اکسید نیتروژن یا گاز خندهآور بیحسکننده نیست و استفاده از آن قبل از جراحی بهمنظور کمکردن سطح هوشیاری بیمار است.
آیا قبل از شروع ایمپلنت لازم است مسکن مصرف کنیم؟
خیر، پزشک قبل از شروع ایمپلنت برای بیمار بیحسی تزریق میکند و فرد در حین ایملنت دردی احساس نمیکند.
ایمپلنت درد دارد یا عصب کشی؟
ایمپلنت دندان بر اساس تجربه کاربران، درد بسیار کمتری به نسبت عصب کشی دارد، هرچند در طول هر دو فرآیند بیمار توسط داروهای خاص بیحس میگردد.