افتادن ایمپلنت دندان یکی از نگرانیهای رایج بعد از جراحی ایمپلنت است. ایمپلنتها معمولاً ماندگاری بالایی دارند و به عنوان راهحل دائمی برای جایگزینی دندان از دست رفته شناخته میشوند. اما عواملی مانند عفونت لثه، جوش نخوردن ایمپلنت با استخوان فک یا فشار بیش از حد میتوانند باعث سست شدن یا افتادن ایمپلنت شوند. در صورت بروز چنین مشکلی بهتر است سریعاً اقدام نمایید. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج قصد داریم راهنمایی را درباره اقدامات لازم در صورت افتادن ایمپلنت را بیان کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
علت لق شدن روکش ایمپلنت؛ شش دلیل مهم!
علت لق شدن روکش ایمپلنت به عوامل متعددی بستگی دارد. اما اولین و مهمترین علت افتادن ایمپلنت بهداشت نامناسب دهان و دندان است. لثههای سالم و بدون باکتری برای بهبودی مناسب و تطبیق ایمپلنت ضروری هستند. کاهش تراکم استخوان و ادغام نامناسب با استخوان فک نیز میتواند علت افتادن ایمپلنت دندان باشد. از دیگر دلایل علت لق شدن روکش ایمپلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شکستن مهرومومهای سیمانی تاج
- گاز گرفتن
- فشار بیش از حد
- بیماری لثه به نام پری ایمپلنتیت
- شرایط پزشکی مانند دیابت و آرتریت روماتوئید
- از دست دادن استخوان
گرچه روشهای خوب برنامهریزی شده میتوانند خطرات افتادن ایمپلنت را کاهش دهند. اما داروهای ضد افسردگی و داروهای سوزش سر دل نیز به تحلیل استخوان و بیثباتی ایمپلنت منجر میشوند.
افتادن ایمپلنت دندان؛ آیا افتادن ایمپلنت نیازمند اقدامی فوری است؟
افتادن ایمپلنت دندان وضعیتی اورژانسی به حساب میآید و نیازمند اقدامی فوری است. ناحیه در معرض خطر مستعد عفونت، آسیب بیشتر به استخوان و بافتهای اطراف دندان خواهد بود. بنابراین، تماس هر چه سریعتر با دندانپزشک عوارض و خطرات احتمالی بعد از افتادن را کاهش میدهد. شما میتوانید در این مواقع اضطراری از طریق شماره تماس 91305400ـ021 با کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی تاج تماس حاصل فرمایید.
افتادن روکش ایمپلنت؛ نشانههای شل بودن!
افتادن روکش ایمپلنت نشانههایی دارد که بر اساس آنها میتوان تشخیص داد ایمپلنت شل شده و بهزودی میافتد. برخی از این نشانهها عبارتند از:
- احساس درد در لثهها یا مشاهده التهاب در اطراف ایمپلنتهای دندانی
- ناتوانی در گاز گرفتن و جویدن به دلیل درد
- قرمزی یا خونریزی اطراف لثه هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن
- حرکت ایمپلنت با انگشتان یا زبان
به علاوه، علائم اولیه شل شدن ایمپلنت را با معاینه بصری و تشخیص هر گونه تغییر رنگ نیز میتوان تشخیص داد. در برخی مواقع با وجود مراقبتهای بعد از ایمپلنت نیز روکش آن در معرض افتادن است. پس آرامش خود را حفظ کرده و در این موارد با پزشک متخصص خود ارتباط بگیرید.
اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم؟ فوراً به دندانپزشک مراجعه نمایید!
برای این که بدانید اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم؟ این بخش از مقاله را حتماً بخوانید. فیکسچر یا پیچ بخش اصلی ایمپلنت است که به طور دائمی داخل استخوان فک قرار میگیرد و پایهای برای سایر قطعات ایمپلنت قرار میگیرد. افتادن پیچ ایمپلنت میتواند تجربه ناراحت کنندهای باشد. وقتی متوجه میشوید پیچ ایمپلنت افتاده چند گام ضروری زیر را انجام دهید:
- آرامش خود را حفظ کرده و وضعیت را ارزیابی نمایید.
- پس از افتادن پیچ ایمپلنت، آن را دستکاری نکنید.
- وضعیت دهان خود را از نظر درد و خونریزی بررسی کنید. درد و خونریزی جزئی شایع است. اما خونریزی بیش از حد یا درد شدید نیاز به مراقبت فوری دارد.
- به آرامی ناحیه مورد نظر را ارزیابی کرده و ببینید آیا ایمپلنت کاملاً جدا یا لق شده یا فقط تاج آن؟
- هرگز سعی نکنید خودتان دوباره آن را بچسبانید، زیرا ممکن است منجر به آسیب، عفونت یا عوارض بیشتر شود.
- سعی کنید ایمپلنت را تا زمان مراجعه به دندانپزشک حفظ گردانید.
- اگر ایمپلنت کاملاً جدا شده بود با احتیاط آن را از روکش بردارید و از لمس ریشه خودداری نمایید. سپس به آرامی با آب ولرم بشویید تا هر گونه کثیفی یا زباله از بین برود.
- از مواد پاک کننده مانند صابون، خمیر دندان یا هر گونه مواد شیمیایی استفاده نکنید.
- ایمپلنت را در ظرف بدون چربی یا شیر قرار دهید تا مرطوب بماند، زیرا این امر برای حفظ یکپارچگی ایمپلنت بسیار اهمیت دارد.
بعد از انجام اقدامات ایمنی اولیه هنگام افتادن فیکسچر ایمپلنت حتماً با دندانپزشک خود تماس بگیرید و در اسرع وقت به مطب مراجعه کنید.
افتادن ایمپلنت داخل سینوس؛ علائمی مانند درد و التهاب دارد!
ایمپلنتها معمولاً در فک بالا و پایین کاشته میشوند. اما در برخی موارد، هنگام کاشت ایمپلنت در فک بالا به دلیل نزدیکی به سینوسهای فک بالا احتمال دارد ایمپلنت به داخل سینوس بیفتد. افتادن ایمپلنت داخل سینوس معمولاً زمانی رخ میدهد که استخوان فک بالا به اندازه کافی ضخیم نباشد و ایمپلنت نتواند به درستی در استخوان قرار گیرد. علائم این نوع افتادن ایمپلنت شامل درد، التهاب، ترشحات چرکی از بینی یا حتی گرفتگی سینوس میشود. برای درمان این مشکل باید ایمپلنت برداشته شده و سینوس ترمیم گردد. سپس، با تقویت استخوان فک و انجام سینوس لیفت، ایمپلنت جدیدی کاشته شود.
افتادن هیلینگ ایمپلنت؛ لثه به درستی التیام نمییابد!
هیلینگ اباتمنت قطعه موقتی است که پس از کاشت ایمپلنت برای کمک به التیام لثه و شکلگیری صحیح آن استفاده میشود. این قطعه باعث میشود بافت لثه به درستی دور ایمپلنت رشد کند و دسترسی برای روکش نهایی آسان شود. افتادن هیلینگ ایمپلنت باعث میشود لثه به درستی التیام نیابد و باعث ایجاد عفونت یا تحریک لثه میگردد. در این شرایط باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه نمایید.
علت درآمدن پایه ایمپلنت؛ شش دلیل اصلی!
پایه ایمپلنت به دلایل متعددی احتمال دارد از جای خود دربیاید. برخی از شایعترین مواردی که علت درآمدن پایه ایمپلنت به شمار میآیند به شرح زیر است:
- تحلیل استخوان
- عفونت لثه
- فشار بیش از حد به ایمپلنت مثلاً از طریق دندان قروچه یا جویدن غذاهای سفت
- خطا در نصب ایمپلنت
- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
- تجمع باکتری و پلاک در اطراف ایمپلنت
همچنین، در مواردی که استخوان فک به اندازه کافی قوی نباشد پایه ایمپلنت نمیتواند به خوبی با استخوان جوش بخورد. برای درمان این مشکل حتماً باید به دندانپزشک مراجعه نمایید. بهتراست ایمپلنت دندان را در کلینیکهای معتبر و تحت نظر پزشک حاذق و باتجربه انجام دهید تا عوارض و مشکلات بعدی شما کاهش یابد. توجه داشته باشید که قیمت ایمپلنت دندان در اولویت های بعد است. ابتدا کیفیت انجام کار را در نظر داشته باشید.
افتادن اباتمنت ایمپلنت؛ فوراً به دندانپزشک مراجعه نمایید!
افتادن اباتمنت ایمپلنت یکی از مشکلات رایجی است که احتمال دارد پس از کاشت ایمپلنت رخ دهد. این مشکل معمولاً به دلیل شل شدن پیچ اباتمنت یا فشار بیش از حد بر ایمپلنت به وجود میآید. افتادن اباتمنت بر روند جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک تأثیر منفی میگذارد. همچنین، ممکن است باعث بروز عفونت گردد. پس از افتادن اباتمنت باید فوراً دندانپزشک خود را در جریان بگذارید و مطب بروید.
ایمپلنتی ماندگار و تضمین شده را در کلینیک دندانپزشکی تاج تجربه کنید!
در این مقاله موضوعِ افتادن ایمپلنت و مسائل مربوط به آن را بررسی کردیم. انواع اباتمنت وعلل افتادن یا شل شدن احتمالی ایمپلنت را توضیح دادیم. در صورتی که فیکسچر، اباتمنت و هر قطعه مهم دیگری از ایمپلنت بیفتند یا از جای اصلی خود خارج شود خونسردی خود را حفظ کنید. سعی نکنید خودتان ایمپلنت را دوباره بچسبانید. از نظر وضعیت خونریزی و درد ناحیه دردناک را بررسی نمایید. در اولین فرصت مناسب به دندانپزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید. نکات لازم برای حفظ ایمپلنت را رعایت نمایید.
اگر خواهان ایمپلنتی مطمئن و ماندگار هستید یا اگر مشکلی در ایمپلنت خود دارید که نیازمند مشاوره با متخصصان است حتماً با کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی تاج صحبت کنید. متخصصان ماهر و دلسوز دنتال تاج با صبوری شما را راهنمایی میکنند. راههای ارتباطی با کلینیک شبانه روزی تاج به شرح زیر است:
آدرس کلینیک دندانپزشکی تاج: جنتآباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهارراه ایرانپارس) طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک 2
تلفن تماس کلینیک تاج: 91305400-021
صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج
کلینیک دندانپزشکی شبانهروزی تاج به صورت 24 ساعته حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم ترمیم و زیبایی دندان، ارتودنسی دندان و دندانپزشکی کودکان به شما عزیران است.
سؤالات رایج
آیا افتادن ایمپلنت دردناک است؟
افتادن ایمپلنت شاید کمی ناراحتی ایجاد کند. اما درد شدیدی ندارد.
آیا ایپلمنت افتاده را دوباره میتوان نصب کرد؟
بله، پس از بهبود بافتها و نبود مشکلات بیشتر میتوان ایمپلنت را دوباره نصب کرد.
آیا سیگار کشیدن باعث افتادن ایمپلنت میشود؟
بله، سیگار میتواند جریان خون را کاهش و خطر عفونت و جوش نخوردن ایمپلنت را افزایش دهد.
آیا افتادن ایمپلنت به معنای شکست کامل درمان است؟
خیر، در برخی موارد میتوان ایمپلنت جدیدی را جایگزین کرد.