مراحل ارتودنسی؛ از مرتب شدن دندان‌ها تا رسیدن به لبخندی زیبا

مراحل ارتودنسی

فهرست مطالب

ارتودنسی مناسب و اصولی لبخندی زیبا و جذاب را برای شما به ارمغان می‌آورد. مانند درمان‌های دیگر، درمان ارتودنسی یک فرایند گام به گام است که زمان می‌برد. اگر اولین بار است که تحت درمان‌های ارتودنسی قرار می‌گیرید، آشنایی با مراحل ارتودنسی برای شما مفید است. بریس‌ها مراحل مختلف و مجزایی را پشت سر می‌گذارند که هر کدام چالش‌ها و پیروزی‌های خاص خود را دارند. بیشتر بیماران از روش‌های ارتودنسی ترس دارند. در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج قصد داریم مراحل کامل و مراحل نصب دستگاه ارتودنسی را توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید با ارتودنتیست مشورت کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با مراحل ساخت یک لبخند زیبا آشنا شوید.

درمان ارتودنسی چیست؟ آشنایی بیشتر با ارتودنسی

درمان ارتودنسی یک روش دندانپزشکی تخصصی است که دندان‌ها و فک‌ها را تراز می‌کند. ارتودنسی شامل استفاده از تجهیزات مانند بریس‌ها یا ترازهای شفاف است که به تدریج دندان‌ها را در موقعیت‌های مناسب قرار می‌دهد. روند درمان با توجه به نیازهای هر بیمار شخصی سازی شده است و معمولاً چندین ماه یا سال طول می‌کشد.

مراحل ارتودنسی از اول تا آخر؛ مراحل ارتودنسی بزرگسالان

اولین قدم برای یک درمان موفق ارتودنسی، یافتن بهترین متخصص ارتودنسی است. متخصص ارتودنتیست به شما کمک می‌کند تا یک دوره درمانی با کمترین مشکل را داشته باشید. یک متخصص ارتودنسی با تجربه باید تمام مراحل نصب ارتودنسی را با دقت انجام دهد. توجه داشته باشید که مراحل نصب ارتودنسی دندان در افراد مختلف و با توجه به نیازهای درمانی متفاوت است. اما مراحل کلی درمان ارتودنسی شامل مراحل زیر است:

مشاوره اولین مرحله انجام ارتودنسی

1) مشاوره؛ اولین مرحله انجام ارتودنسی

اولین قدم در خدمات دندانپزشکی مانند ارتودنسی، ایمپلنت دندان، عصب کشی، لمینت و غیرهف مشاوره است. در مشاوره با یک متخصص ارتودنسی ملاقات خواهید کرد که دندان‌ها و فک‌های شما را ارزیابی می‌کند. علاوه بر این، متخصص ارتودنسی بایت شما را معاینه می‌کند، قالب‌گیری یا اسکن دیجیتالی از دندان‌های شما می‌گیرد. ممکن است درخواست انجام اشعه ایکس یا سایر تصویربرداری‌ها را داشته باشد تا به دید جامعی از ساختارهای دهان دست پیدا کند. این ارزیابی به تعیین ماهیت و شدت مشکلات ارتودنسی شما کمک می‌کند. همچنین ارتودنتیست را قادر می‌سازد تا یک برنامه درمانی مناسب را ایجاد کند.

· اشعه ایکس

متخصص ارتودنسی از حفره دهان شما عکس‌های اشعه ایکس می‌گیرد تا موقعیت دقیق همه دندان‌ها و فک‌ها را مشخص کند. این تصاویر همچنین به ارتودنتیست کمک می‌کند تا پوسیدگی یا آسیب دندانی را تشخیص دهد. و در نهایت بهترین روش ارتودنسی را متناسب با شرایط شما پیشنهاد دهد.

·فتوگرافی

در ابتدای درمان ارتودنسی جهت بررسی وضعیت بافت سخت و نرم داخل دهان و ارزیابی شاخص‌های زیبایی صورت فتوگرافی تجویز می‌شود. بعد از بررسی علمی فتوگرافی، چنانچه لازم به جراحی فک باشد به متخصص مربوطه ارجاع داده می‌شوید. پس از انجام درمان‌های ضروری یک برنامه درمانی ارتودنسی دقیق مشخص خواهد شد.

2) طرح درمان؛ برنامه ریزی درمانی

بر اساس ارزیابی، متخصص ارتودنسی یک برنامه درمانی شخصی برای شما ایجاد می‌کند. ابزارها و روش‌های خاص ارتودنسی که برای به دست آوردن نتایج مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد در طرح درمان مشخص می‌شوند. ارتودنتیست در مورد طرح درمان با شما بحث می‌کند. همچنین جدول زمانی مورد انتظار، چالش‌های بالقوه و جایگزین‌های درمانی را در صورت امکان توضیح می‌دهد.

کشیدن دندان مرحله انجام درمانهای ضروری برای ارتودنسی

3) کشیدن دندان؛ انجام درمانهای ضروری

کشیدن دندان یکی از مراحل متداول ارتودنسی است. پس از ارزیابی، ارتودنتیست ممکن است تصمیم بگیرد که یک یا چند دندان را بکشد تا فضای کافی برای دندان‌های دیگر فراهم شود. در اغلب موارد یکی از دندان‌های آسیاب قدامی یا دندان‌های اضافی برای این منظور کشیده می‌شوند.

4) اندازه گیری فاصله کافی برای براکت؛ ایجاد فاصله برای براکت‌ها

یک متخصص ارتودنتیست حرفه‌ای از ابزارهای مختلفی برای اندازه‌گیری فاصله بین دندان‌ها استفاده می‌کند. براکت‌های ارتودنسی به فضای کافی را برای قرار گرفتن مناسب در موقعیت مورد نظر احتیاج دارند. در صورت فاصله بسیار کم بین دندان‌ها، متخصص ارتودنسی از ابزار خاصی به نام اسپیسر استفاده می‌کند. اسپیسر فضای کافی برای براکت‌ها را ایجاد می‌کند. برخی موارد، ارتودنتیست ممکن است به بیمار توصیه کند که از این ابزار برای چند روز یا چند هفته استفاده کند.

5) قالب گیری؛ ایجاد قالب سفارشی

پس از کشیدن تمام دندان‌های اضافی و ایجاد فضای کافی برای براکت‌ها، متخصص ارتودنسی ظرف نیم ساعت دندان‌های شما را قالب می‌زند. در طی این روش، از یک ماده بتونه مانند برای ساختن قالب دندان‌های شما استفاده می‌شود. سپس از این قالب‌ها برای ساخت دستگاه‌هایی استفاده می‌شود که کاملاً متناسب با دهان شما هستند. این قالب به ارتودنتیست کمک می‌کند تا تمام جنبه‌های درمان را شبیه‌سازی و مراحل نهایی نصب را برنامه‌ریزی کند. یک متخصص ارتودنسی با تجربه از قالب دندانی برای تعیین نوع دستگاه‌ها و طول سیم‌های کمانی مورد نیاز استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: آیا با ارتودنسی میشود عمل بینی انجام داد؟

6) باندبندی؛ مرحله‌ای ساده برای ارتودنتیست ماهر

یک متخصص ارتودنسی ماهر به راحتی می‌تواند این روش نسبتاً ساده را انجام دهد. نوارهای فلزی در این مرحله به دور دندان‌های آسیاب پیچیده می‌شوند. این نوارهای فلزی به عنوان لنگر برای سایر وسایل نصب شده در داخل دهان عمل می‌کند. به طور سنتی، ارتودنتیست‌ها تمام دندان‌ها را با این نوارهای فلزی می‌پیچند. با این حال، روش‌های جدید باندینگ به ارتودنتیست‌ها این امکان را می‌دهد که فقط آن‌ها را دور دندان‌های عقب بپیچند.

اتصال نوارهای فلزی از مراحل تخصصی ارتودنسی دندان

7) اتصال نوارهای فلزی؛ استفاده از ابزارهای تخصصی در این مرحله

ارتودنتیست از ابزار خاصی برای بررسی حفره دهان قبل از اتصال باندها استفاده می‌کند. سپس دندان‌ها با خمیر دندان بدون طعم تمیز، شسته و خشک می‌شوند. اکنون باندها برای قرار گرفتن در پشت دندان‌ها آماده هستند. پس از قرار دادن تمام باندها در موقعیت مناسب، مواد اضافی را باید از روی دندان‌ها جدا کرد. نور آبی توسط متخصص ارتودنسی ماهر به دندان‌ها تابش می‌شود تا از اتصال و قرارگیری صحیح باندها اطمینان حاصل شود.

8) نصب آرچ وایر؛ نصب سیم‌ها به براکت

در مرحله هشتم ارتودنتیست سیم‌های کمانی را با دقت به وسیله مواد پلاستیکی مخصوص، به براکت‌ها متصل می‌کند. متخصص ارتودنسی می‌تواند بر اساس تمایل بیمار از مواد پلاستیکی با رنگ‌های مختلف استفاده کند. با توجه به نوع درمان و درخواست بیمار از روش‌های ارتودنسی مختلفی می‌توان استفاده کرد.

9) اصلاحات؛ مراجعه منظم به دندانپزشک

ارتودنتیست باید در این مرحله اتصالات را به دقت بررسی کند. الاستیک‌های ارتودنسی به دندان‌ها نیرو وارد کرده و آنها را به سمت موقعیت طبیعی خود می‌راند. این کش‌های ارتودنسی معمولاً در هر جلسه چکاپ تا پایان درمان با الاستیک‌های جدید جایگزین می‌شوند. اتصال کش ارتودنسی ممکن است در طول دوره درمان شل شده یا خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهند؛ بنابراین، باید به طور مرتب به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید تا دستگاه را بررسی کرده و هر مشکل احتمالی را برطرف کنید. تنظیمات دوره‌ای در طول فرایند درمان ضروری است.

10) تکمیل ارتودنسی؛ پایان استفاده از ارتودنسی

براکت‌ها و آرچ وایرهای ارتودنسی هر زمان که ارتودنتیست از شرایط و موقعیت دندان‌ها راضی باشد از دهان شما خارج می‌شود. این فرایند 10 مرحله‌ای برای نصب دستگاه‌های ارتودنسی ممکن است 12 تا 18 ماه طول بکشد. با نزدیک شدن به پایان درمان ارتودنسی، گام‌های خاصی برای تکمیل روند و اطمینان از نتایج ماندگار برداشته می‌شود.

دستگاه‌های ارتودنسی زمانی که دندان‌های شما به موقعیت دلخواه خود رسیدند برداشته می‌شوند. برداشتن ارتودنسی معمولاً یک روش ساده و بدون درد است. ارتودنتیست شما با دقت بریس‌ها را جدا می‌کند یا دستورالعمل‌هایی را در مورد برداشتن به شما آموزش می‌دهد.

مرحله نگهداری ارتودنسی برای جلوگیری از بازگشت دندان‌ها به موقعیت اولیه

11) فاز نگهداری؛ جلوگیری از بازگشت دندان‌ها به موقعیت اولیه

پس از حذف وسایل، مرحله نگهداری شروع می‌شود. این مرحله شامل استفاده از نگهدارنده‌ها و دستگاه‌های سفارشی ساخته شده برای حفظ تراز جدید دندان‌های شما است. بسته به توصیه متخصص ارتودنسی، نگهدارنده‌ها ممکن است متحرک یا ثابت باشند. استفاده از نگهدارنده طبق دستورالعمل برای جلوگیری از بازگشت دندان‌ها به موقعیت اولیه خود بسیار مهم است.

مراحل ارتودنسی نوجوانان؛ آیا با مراحل ارتودنسی بزرگسالان متفاوت است؟

بریس‌ها می‌توانند سفری متحول کننده برای کودکان و نوجوانان باشند و راه را برای یک عمر لبخند سالم هموار کنند. مراحل ارتودنسی نوجوانان با مراحل ارتودنسی بزرگسالان تفاوتی ندارد. به طور کلی مراحل ارتودنسی نوجوانان شامل مراحل زیر است:

  • مشاوره اولیه: این روند با معاینه کامل توسط متخصص ارتودنسی آغاز می‌شود. مشاوره به تعیین اینکه آیا به براکت‌ها نیاز است یا خیر و اینکه چه نوع براکتی مؤثرتر است کمک می‌کند.
  • انتخاب بریس‌های مناسب: کودکان و نوجوانان می‌توانند از بریس های فلزی سنتی یا گزینه‌های محتاطانه‌تری مانند بریس های سرامیکی یا ترازهای شفاف انتخاب کنند.
  • برنامه‌های درمانی سفارشی: ارتودنتیست‌ها بر اساس نیازها و اهداف بیمار برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی می‌کنند.
  • بستن بریس‌ها: متخصص ارتودنسی براکت‌ها را به دندان‌ها می‌چسباند و آنها را با سیم وصل می‌کند.
  • قرارهای تنظیمی: قرارهای منظم برای تعدیل و پیگیری پیشرفت ضروری است.
  • برداشتن بریس: روزی که همه منتظرش هستند. هنگامی که متخصص ارتودنسی تشخیص داد که درمان کامل شده است، بریس‌ها برداشته می‌شوند.
  • فاز نگهداری: نگهدارنده‌ها اغلب برای حفظ نتایج و اطمینان از عدم جابه‌جایی دندان‌ها به عقب مورد نیاز هستند.

جهت انجام ارتودنسی کودکان و نوجوانان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی تاج در زمینه دندانپزشکی کودکان متخصصان زبده و با تجربه‌ای دارد.

آیا مراحل ارتودنسی فک بالا با مراحل ارتودنسی فک پایین متفاوت است؟

درمان ارتودنسی و رسیدن به ظاهر و لبخند مورد نظر، به طور معمول شامل سه مرحله است. مراحل ارتودنسی فک بالا تفاوتی با مراحل ارتودنسی فک پایین و مراحل ارتودنسی دو فک ندارد. مراحل ارتودنسی عبارت‌اند از:

  • مرحله برنامه‌ریزی
  • مرحله عملی
  • مرحله مراقبت و نگهداری

توجه داشته باشید که مراحل ارتودنسی دو فک معمولاً بین شش تا سی ماه به طول می‌انجامد. ارتودنسی دو فک بر سرعت روند درمان، هزینه ارتودنسی دندان، نوع دستگاه مورد استفاده و میزان همکاری بیمار مؤثر است.

انجام ارتودنسی در کلینیک دندانپزشکی تاج

انجام ارتودنسی امروزه یک روش رایج و مؤثر برای داشتن دندان‌های مرتب و لبخندی زیبا است. افراد زیادی به دلیل وجود ناهنجاری در دندان‌های خود، اعتمادبه‌نفس کافی برای حضور در موقعیت‌های اجتماعی مختلف را ندارند. ارتودنسی یک روش درمانی کمک‌کننده به این افراد است. در این مطلب مراحل ارتودنسی را کامل برای شما عزیزان توضیح دادیم. شما عزیزان با این اطلاعات دیگر نگرانی و سؤالی درباره مراحل ارتودنسی ندارید.

برای انجام ارتودنسی می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی تاج به صورت 24 ساعته در خدمت شما عزیزان هستند. کلینیک دندانپزشکی تاج به عنوان مجهزترین کلینیک در زمینه ارتودنسی شناخته شده است. جهت مشاوره با متخصصان ارتودنتیست و رزرو وقت با شماره 02144444103 تماس بگیرید. راه‌های ارتباطی دیگر با ما عبارت است از:

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج 

سؤالات متداول

مزایای ارتودنسی برای نوجوانان چیست؟

ارتودنسی برای نوجوانان مزایای متعددی دارد، از جمله:

  • اصلاح دندان‌های کج یا شلوغ
  • تراز کردن فک‌ها و بهبود نیش
  • افزایش زیبایی چهره و اعتماد به نفس
  • ارتقای بهداشت دهان و دندان
  • کاهش خطر مشکلات دندانی
  • بهبود عملکرد گفتار و جویدن

آیا برداشتن براکت ارتودنسی، آخرین مرحله ارتودنسی است؟

برداشتن براکت ارتودنسی آخرین مرحله نیست. پس از اتمام اصلاح دندان‌ها، مرحله نگهداری شروع می‌شود. مرحله نگهداری شامل استفاده از رتینرها (نگهدارنده‌ها) برای حفظ موقعیت دندان‌ها در مکان جدیدشان است.

تا چه زمانی باید از رتینر یا نگهدارنده استفاده کرد؟

مدت زمان استفاده از رتینر به شدت ناهنجاری و سن بیمار بستگی دارد. به طور میانگین مدت استفاده از رتینر 24 ماه است.

 نصب بریس چند جلسه زمان می‌برد؟

مرحله نصب بریس ثابت، در یک جلسه و طی یک تا دو ساعت انجام می‌شود. برای ارتودنسی متحرک، قالب‌گیری از دندان در یک جلسه انجام و برای ساخت پلاک به لابراتوار ارسال می‌شود، شما در جلسه بعد پلاک آماده را تحویل می‌گیرید.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟