تسکین و درمان دندان درد با زردچوبه؛ نحوه استفاده از زردچوبه برای کاهش درد دندان

درمان دندان درد با زردچوبه

فهرست مطالب

زردچوبه یک داروی طبیعی است که به دلیل داشتن خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی برای سلامت دندان مؤثر است. در بین انواع مسکن قوی دندان درد خانگی زردچوبه به عنوان یک عنصر طلایی ظاهر شده که به دلیل فواید بی‌شمارش مشهور است. یکی از شایع‌ترین مشکلات دندانی که افراد با آن مواجه هستند، بیماری لثه و درد دندان است. اگر به دنبال سریع ترین راه خلاصی از دندان درد هستید این مطلب از کلینیک دندانپزشکی تاج را از دست ندهید. در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی تاج شما را بیشتر با نحوه درمان دندان درد با زردچوبه و دارچین آشنا می‌کنیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

خواص زردچوبه برای سلامتی دهان و دندان؛ 4 خواص بی نظیر زردچوبه

شهرت زردچوبه به عنوان یک عامل ضدالتهابی و ضدمیکروبی قوی قابل اغراق نیست. کورکومین، ترکیب فعال زردچوبه که مسئول رنگ پر جنب و جوش آن است دارای خواص قابل توجهی است. کورکومین می‌تواند با التهاب و باکتری های مضر مبارزه کند. با استفاده از زردچوبه از بیماری لثه، درد لثه، التهاب لثه جلوگیری کرده و خطر پوسیدگی را کاهش دهید. در زمینه سلامت دهان و دندان، زردچوبه خواص بی شماری دارد که در ادامه مهم‌ترین آنها را توضیح می‌دهیم.

کاهش التهاب از خواص خمیر دندان حاوی زردچوبه

1) کاهش التهاب؛ درمان بیماری ژنژیویت و پریودنتال

مشکلات دندانی متنوعی باعث ایجاد التهاب می‌شوند. دو مورد از رایج‌ترین دلایل التهاب عبارت‌اند از:

  • بیماری ژنژیویت: ژنژیویت یک بیماری لثه است که در آن قرمزی و سوزش وجود دارد.
  • بیماری پریودنتال: بیماری پریودنتال که پریودنتیت یا بیماری لثه نیز نامیده می‌شود؛ زمانی است که بافت نرم دهان شما عفونی شده و ملتهب می‌شود.

مطالعات زیادی نشان داده‌اند که خمیر دندان زردچوبه پلاک و التهاب را کاهش می‌دهد. می‌توان از خمیر دندان زردچوبه هم برای درمان و هم برای پیشگیری از التهاب استفاده کرد. به دلیل همین خواص است که زردچوبه به یک ماده عالی برای درمان بیماری‌های پریودنتال و حتی سرطان‌های دهان تبدیل شده است.

توجه: در صورت التهاب شدید نیاز به مراجعه پزشک دارید. دندانپزشک ممکن است برای کاهش التهاب و درد از داروهایی مانند ناپروکسن برای دندان درد استفاده نماید. البته از مصرف خودسرانه داروها اجتناب نمایید. چراکه ممکن است دچار عوارض دارو شوید.

2) جلوگیری از ایجاد پوسیدگی؛ قابل استفاده در فیشور سیلانت

تحقیقات نشان داده‌اند که زردچوبه حضور باکتری‌هایی که باعث ایجاد حفره می‌شوند را کاهش می‌دهد. تکنیکی برای ایجاد محافظ برای دندان‌ها در برابر حفره‌ها وجود دارد که سیلانت حفره‌ای و فیشور سیلانت نامیده می‌شود. استفاده از زردچوبه در ترکیب با فیشور سیلانت درمان بسیار موثری برای حفره‌ها است.

3) تشخیص پلاک؛ کاربرد در دندانپزشکی

زردچوبه به مشخص شدن میزان پلاک و محل قرارگیری پلاک در دهان کمک می‌کند. دندانپزشک شما با استفاده از رنگ زرد و پر جنب و جوش زردچوبه، پلاک شما را زرد رنگ می‌کند. سپس با استفاده از دستگاه نور خاصی پلاک دندان‌های شما نمایان می‌شود. از این طریق دندانپزشک بهتر و راحت‌تر می‌تواند پلاک‌ها را شناسایی و از بین ببرد.

درمان درد دندان عفونتی با زردچوبه

4) کاهش عفونت؛ درمان درد دندان عفونتی

زردچوبه به عنوان یک آنتی باکتریال شناخته شده که برای کاهش عفونت در کانال های ریشه استفاده می‌شود. زردچوبه به عنوان درمان دندان درد خانگی فوری بزرگسالان نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. هرگز در منزل بدون مشورت با دندانپزشک از زردچوبه یا دیگر گیاهان برای درمان عفونت دندان استفاده نکنید. چرا که ممکن است میزان عفونت را افزایش دهد.

چگونه از زردچوبه برای مراقبت از دهان و دندان استفاده کنیم؟ 4 روش استفاده از زردچوبه

بهترین چیز در مورد زردچوبه این است که در همه جا موجود است؛ بنابراین می‌توانید به راحتی آن را به روتین و برنامه بهداشت دهان و دندان خود در خانه اضافه کنید. راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید زردچوبه را به بهداشت دهان خود اضافه کنید.

در صورت تمایل می‌توانید یک خمیر دندان با پایه زردچوبه یا یک خمیر دندان سفید کننده خانگی تهیه کنید. انجام هر دوی آنها آسان است. شما عزیزان به چند روش می‌توانید از زردچوبه برای سلامت دهان و دندان خود استفاده کنید. رایج‌ترین روش‌های استفاده از زردچوبه عبارت است از:

  • خمیر دندان زردچوبه
  • خمیر دندان سفید کننده بر پایه زردچوبه
  • خمیر زردچوبه موضعی برای ورم لثه
  • دهانشویه زردچوبه

توجه داشته باشید که از این روش‌ها در حد اعتدال مصرف نمایید. جهت مصرف هر یک از روش‌ها بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید.

تهیه خمیر دندان زردچوبه

1) خمیر دندان زردچوبه؛ تهیه خمیر دندان زردچوبه به 2 روش

خمیر دندان زردچوبه در واقع همان خمیر زردچوبه غلیظ است. قبل از استفاده از خمیر دندان زردچوبه به 2 نکته زیر توجه داشته باشید:

  1. زردچوبه طعم خاصی دارد که برای همه خوشایند نیست.
  2. استفاده از خمیر دندان زردچوبه موهای مسواک شما را زرد خواهد کرد.

با افزودن مواد دیگری مانند نعناع می‌توانید به راحتی مشکل طعم را برطرف کنید. همچنین برای رفع مشکل دوم می‌توانید از یک مسواک جداگانه برای این کار استفاده نمایید.

نعناع در هر برند خمیردندانی یافت می‌شود و مصرف آن در مقادیر کم بی‌خطر است. نعناع مانند زردچوبه خواص تسکین دهنده درد نیز دارد و به عنوان درمان دندان درد شدید نیز شناخته شده است. همچنین نعناع یک ابزار قوی برای مقابله با بوی بد دهان است.

نحوه تهیه خمیر دندان زردچوبه برای تسکین درد دندان به دو روش است:

  1. می‌توانید پودر زردچوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست آید.
  2. می‌توانید مسواک خود را به پودر زردچوبه آغشته کنید.

در هر صورت، شما فقط موهای مسواک خود را خیس کنید و آن را به زردچوبه آغشته کنید. دندان های خود را مانند حالت عادی مسواک بزنید و بگذارید 5 دقیقه روی دندان هایتان بماند. پس از آن، دهان خود را کاملا با آب بشویید. سپس با یک خمیر دندان معمولی مسواک بزنید تا باقی مانده پودر زردچوبه از بین برود. جهت درمان دندان درد با زردچوبه نیز می‌توانید از این روش استفاده کنید. مقداری از این خمیر را روی دندان مورد نظر قرار دهید تا درد شما تسکین پیدا کند.

2) خمیر دندان سفید کننده بر پایه زردچوبه؛ سفید کننده ارگانیک دندان‌ها

سفید کننده‌های تجاری دندان ممکن است حاوی مواد مضری باشند که خطرات زیر را در پی دارد:

  • التهاب لثه
  • درد لثه
  • تحلیل لثه
  • فرسایش مینای دندان

اگر به دنبال یک جایگزین غیر سمی، ارگانیک و ایمن برای محصولات سفید کننده دندان هستید، از زردچوبه استفاده کنید. علاوه بر این، تهیه خمیر دندان سفید کننده خانگی بر پایه زردچوبه بسیار آسان است. برای تهیه خمیر دندان سفید کننده بر پایه زردچوبه اقدامات زیر را انجام دهید:

  • 4/1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
  • 1-2 قطره عصاره نعناع (برای طعم)
  • 8/1 قاشق چایخوری روغن نارگیل ذوب شده
  • 4/1 قاشق چایخوری جوش شیرین

زردچوبه اخیراً به عنوان یک سفید کننده دندان مؤثر شناخته شده است؛ اما نتایج سفیدکنندگی آن را به سرعت استفاده از سفیدکننده‌های تجاری دندان مشاهده نمی‌کنید. با این وجود، می‌توانید اثربخشی آن را با افزودن جوش شیرین بیشتر کنید.

جوش شیرین تقریباً در هر خمیر دندانی یافت می‌شود. زیرا یک ماده ساینده ملایم است که لکه های سطحی روی دندان های شما را پاک می‌کند. بعد از استفاده از خمیر دندان سفید کننده بر پایه زردچوبه دهان خود را کاملاً با آب بشویید. با یک خمیر دندان معمولی مسواک بزنید تا از شر پودر زردچوبه خلاص شوید.

خمیر زردچوبه موضعی برای ورم لثه

3) خمیر زردچوبه موضعی برای ورم لثه؛ قطع فوری خونریزی دندان با زردچوبه

برای جلوگیری از بیماری لثه و التهاب لثه می‌توانید از خمیر زردچوبه موضعی استفاده کنید. این خمیر زردچوبه را باید روی دندان و لثه‌های خود بمالید. برای تهیه خمیر زردچوبه موضعی مواد زیر را با هم مخلوط نمایید:

  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 2/1 قاشق چایخوری نمک
  • 2/1 قاشق چایخوری روغن خردل

با استفاده از این ترکیب می‌توانید پلاک روی دندان‌های خود را از بین ببرید و از خونریزی بیشتر لثه جلوگیری کنید. این خمیر را هر روز دو بار به دندان‌ها و لثه‌های خود بمالید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.

4) دهانشویه زردچوبه؛ داشتن لثه‌های سالم

اگر می‌خواهید لثه‌های سالمی داشته باشید، غرغره کردن هر روز دهان شویه زردچوبه به شما کمک می‌کند. برای درست کردن این دهانشویه خانگی به موارد زیر نیاز دارید:

  • 1 فنجان آب مقطر
  • 1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری میخک
  • 2-3 قطره نعناع (اگر می خواهید عطر قوی تری داشته باشید می‌تواند بیشتر باشد)

آب مقطر، پودر زردچوبه و میخک را با هم مخلوط کنید و روی شعله ملایم قرار دهید. بعد از 15-20 دقیقه که مایع جوشید روغن نعناع را به مخلوط اضافه کنید. شعله را خاموش نمایید و محلول را داخل ظرف شیشه‌ای بریزد. دهانشویه را حدود 1 دقیقه غرغره کنید و سپس به بیرون بریزید. این کار را حداقل یک بار در روز انجام دهید تا همیشه نفسی تازه و لثه‌های سالمی داشته باشید.

تا اینجا درباره خواص بی نظیر زردچوبه برای درمان سه سوته دندان درد آشنا شدید و نحوه استفاده از زردچوبه را یاد گرفتید. توجه داشته باشید که علاوه بر زردچوبه، امکان درمان دندان درد با دارچین نیز وجود دارد. در ادامه درباره فواید دارچین برای سلامت دهان و دندان نکای را بیان می‌کنیم.

فواید دارچین برای سلامت دهان و دندان؛ داشتن دندان‌های سالم با مصرف دارچین

دارچین مشتق شده از درخت Cinnamomum verum، هزاران سال است که برای مصارف آشپزی و دارویی استفاده می‌شود. ترکیبات موجود در دارچین دارای آنتی‌اکسیدان‌های عالی است که به سلامت کلی شما از جمله سلامت دهان و دندان کمک می‌کند. در ادامه به چند مورد از فواید فوق‌العاده آن برای سلامتی دندان و دهان اشاره می‌کنیم:

تقویت سلامتی دندان‌ها با دارچین

1) تقویت سلامتی دندان‌ها؛ داشتن کلسیم فراوان

دارچین حاوی کلسیم است که به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. فقط یک قاشق غذاخوری دارچین تقریباً حاوی 80 میلی گرم کلسیم است. کلسیم برای سلامتی دندانها و جلوگیری از پوسیدگی بسیار مهم و مؤثر است. کمبود کلسیم باعث کاهش تراکم استخوان در سراسر بدن می‌شود و به دنبال آن پوسیدگی دندان و شکننده شدن آنها را در پی دارد.

 

2) بهبود التهاب دهان؛ درمان دندان درد با دارچین

دارچین دارای ماده فوق‌العاده‌ای به نام فلاونوئید است. فلاونوئیدهای موجود در دارچین خواص بی شماری دارد. مهم‌ترین خواص فلاونوئید عبارت است از:

  • التهاب را کاهش می‌دهد.
  • تورم را مهار می‌کند.
  • موجب تسکین درد دندان می‌شود.
  • همچنین به تسکین لثه‌های حساس به ویژه در نوزادان در حال دندان کمک می‌کند.

التهاب لثه، به نام ژنژیویت، دردناک است و به شکل شدیدتر به بیماری لثه پریودنتال تبدیل می‌شود. روغن پوست دارچین پورفیروموناس ژنژیوالیس را که باعث التهاب لثه و بیماری لثه می‌شود، را مهار می‌کند.

3) نابودکننده عفونت؛ مخلوط دارچین و عسل

خواص ضدمیکروبی، آنتی‌بیوتیکی، ضدقارچی و ضدویروسی دارچین در مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها عالی است. از آنجایی که عامل اصلی عفونت دهان و دندان باکتری‌ها و قارچ‌ها هستند؛ دارچین می‌تواند در درمان عفونت‌ها و بیماری‌های دهان مؤثر واقع شود. برای درمان عفونت مقداری دارچین را با عسل مخلوط کنید و با دستمال استریل شده بر روی موضع مورد نظر قرار دهید.

4) از بین بردن باکتری‌ها؛ جلوگیری از پوسیدگی دندان

مطالعات نشان داده‌اند که دارچین باکتری‌هایی که منجر به پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می‌شوند، را از بین می‌برد. سینامالدئید، ماده فعال دارچین، با باکتری‌هایی که منجر به بیماری لثه می‌شوند مبارزه می‌کند. همچنین شامل ترکیبات دیگری است که با شکستن دیواره سلولی و خنثی کردن تقسیم سلولی با باکتری‌ها مبارزه می‌کند. همچنین روغن پوست دارچین به دفع باکتری استرپتوکوک موتانس که باعث ایجاد حفره‌ها و فرسایش مینای دندان می‌شود کمک می‌کند.

درمان همیشگی درد دندان در کلینیک دندانپزشکی تاج

درد دندان از جمله دردهای عاجز کننده است که برای تسکین آن افراد از هر روشی استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های خانگی درمان دندان درد با زردچوبه و دارچین است. در این مطلب درباره خواص بی‌نظیر زردچوبه و دارچین برای سلامتی دهان و دندان نکاتی را بیان کردیم. نحوه استفاده از زردچوبه برای درمان سه سوته دندان درد را نیز آموزش دادیم. تمام این روش‌های خانگی فقط مسکنی برای درد دندان هستند. برای درمان همیشگی دندان درد باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.

جهت درمان درد دندان و انجام مراقبت‌های دندانی می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی تاج مجهزترین کلینیک در تهران است. نگران پرداخت هزینه‌های درمانی خود و فرزندانتان نباشید. تمام هزینه‌های درمانی خود را می‌توانید به صورت اقساطی و با شرایط ویژه پرداخت نمایید. جهت رزرو وقت و مشاوره تخصصی با متخصصان با شماره 91305400-021 تماس بگیرید. از طریق روش‌های زیر نیز می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲

اینستاگرام: https://instagram.com/dentaj_clinic

سؤالات متداول

چگونه از زردچوبه برای درمان عفونت دهان استفاده کنیم؟

برای درمان التهاب لثه و پریودنتیت، خمیری از 1 قاشق چایخوری زردچوبه، 12 قاشق چایخوری نمک و 12 قاشق چایخوری روغن خردل به صورت موضعی استفاده کنید. استفاده از این خمیر روی دندان‌ها و لثه ها دو بار در روز توصیه می‌شود.

آیا استفاده از زردچوبه روی دندان بی‌خطر است؟

امروزه، زردچوبه یک درمان خانگی محبوب برای مشکلات مختلف سلامتی محسوب می‌شود. حتی در مراقبت‌های خانگی دندانپزشکی برای اهداف سفید کردن دندان‌ها نیز جایگاهی پیدا کرده است. استفاده از زردچوبه بی‌خطر است و برای برخی افراد بهتر از سایر درمان‌های دندانی جواب می‌دهد.

آیا می‌توانم زردچوبه را روی لثه‌هایم بگذارم؟

مخلوط کردن زردچوبه با آب برای ایجاد خمیر و مسواک زدن با آن دو بار در روز یک روش عالی برای کنترل بیماری لثه است. برای کاهش التهاب لثه می‌توانید مقداری از خمیر زردچوبه را روی لثه قرار دهید.

آیا زردچوبه می‌تواند پوسیدگی دندان را از بین ببرد؟

زردچوبه با رنگ پر جنب و جوش و خواص قوی خود در مبارزه با حفره‌های دندان بسیار موثر است. با مخلوط کردن پودر زردچوبه با آب خمیری درست کنید و آن خمیر را روی دندان پوسیده قرار دهید.

تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *