آیا میدانستید که میزان موفقیت جراحی ایمپلنت دندان بیش از 95 درصد است؟ بسیاری از مردم در مورد ایمپلنت دندان شنیدهاند و دائماً میپرسند که انواع ايمپلنت دندان چیست؟ در دنیا انواع ایمپلنت های دندانی وجود دارد. در میزان موفقیت ایمپلنت، انتخاب بهترین نوع ایمپلنت از اهمیت زیادی برخوردار است. در کنار استفاده از ایمپلنت با کیفیت، میزان تخصص و تجربه دندانپزشک نیز در این امر نقش بسیار مهمی دارد. در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی قصد داریم شما عزیزان را با انواع ایمپلنت ها آشنا کنیم. اگر قصد انجام ایمپلنت را دارید تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات خود را افزایش دهید.
ایمپلنتهای دندانی چیست؟ تعریف و هدف
ایمپلنت بهترین و پرطرفدارترین روش جایگزین دندان از دست رفته است. ایمپلنت های دندانی ریشههای مصنوعی هستند که از مواد مختلفی از جمله موارد زیر ساخته میشوند:
- تیتانیوم
- اکسید زیرکونیوم
- آلیاژهای طلا
- آلیاژهای کبالت
- مواد سرامیکی
ایمپلنت با جراحی در استخوان فک قرار میگیرد تا پایهای محکم برای دندانهای جایگزین ایجاد کند. همچنین لبخند طبیعی و توانایی عملکردی شما را بازیابی کند. انواع ایمپلنت های دندانی بهگونهای طراحی شدهاند که با مراقبت مناسب تا پایان عمر دوام دارند. همچنین میتوانند از پروتزها، بریجها یا تاجها پشتیبانی کنند. آنها مزایای قابل توجهی فراتر از بهبود زیبایی، از جمله بازگرداندن جویدن و گفتار طبیعی دارند. اینکه برای هر فک چند ایمپلنت لازم است را باید دندانپزشک تعیین کند. توجه داشته باشید که ایمپلنت انواع مختلفی دارد. در ادامه به تقسیمبندیهای مختلف ایمپلنت دندان میپردازیم.
انواع ایمپلنت های دندانی بر اساس محل جایگذاری پیچ ایمپلنت؛ 3 روش رایج
بر اساس شرایط بیمار و میزان استحکام استخوان فک، دندانپزشک یکی از روشهای زیر را برای ایمپلنت استفاده میکند. سه نوع از رایجترین ایمپلنت های دندانی عبارتاند از:
- اندوستئال
- ساب پریوستئال
- زیگوماتیک
رایجترین و ایمنترین روش ایمپلنت آندوستال است. اگر برای بیماری، روش آندوستال مناسب نباشد گزینه بعدی، روش ساب پریوستال است. آخرین و پیچیدهترین روش در ایمپلنت دندان زیگوماتیک محسوب میشود. هر یک از روشها را در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
1) ایمپلنت اندوستئال؛ رایجترین روش
رایجترین روش در ایمپلنت دندان، ایمپلنت اندوستئال است. در این روش پیچ ایمپلنت با جراحی مستقیماً در جایی که ریشه قدیمی شما بوده، کاشته میشود. پس از اینکه ایمپلنت با استخوان فک به خوبی پیوند خورد، دندان مصنوعی مورد نظر بر روی آن قرار میگیرد. اندوستئال برای افرادی که تراکم استخوان کافی در فک دارند استفاده میشود. ایمپلنت های اندوستئال همهکارهترین هستند؛ اما در صورت نیاز به تعداد کمی از آنها یا در صورت نیاز به پیوند استخوان، میتوانند پرهزینه باشند.
2) ایمپلنت ساب پریوستئال؛ قرار دادن در بالای استخوان
ایمپلنتهای ساب پریوستئال با جراحی در خارج از استخوان فک کاشته میشوند. آنها بالای استخوان اما زیر لثه قرار داده میشوند. این روش در صورتی انجام میشود که بیمار استخوان فک کافی برای ایمپلنت نداشته باشد؛ همچنین مایل به جراحی بزرگ دهان برای افزودن استخوان به ناحیه مورد نظر نباشد.
3) ایمپلنت زیگوماتیک؛ قرار دادن در استخوان گونه بیمار
در ایمپلنت زیگوماتیک، پیچ ایمپلنت به جای استخوان فک بیمار در استخوان گونه قرار میگیرد. اگر تراکم یا کیفیت استخوان کافی در قوس بالایی فک خود برای حمایت از ایمپلنت اندوستال ندارید؛ این تکنیک بهترین روش است. با این حال، این روش نیاز به جراحی پیچیده دارد. آخرین انتخاب برای افراد زیگوماتیک است.
اندازه ایمپلنت دندان؛ از بزرگ تا میکرو
اندازه یک ایمپلنت در درجه اول بر اساس ارتفاع، عرض و طول استخوان تعیین میشود. به دلیل محدودیت کانال فک پایین و سینوس فک بالا، دندانپزشک ایمپلنت های طولانیتری را برای جلوی دهان و ایمپلنت های کوتاهتر را برای پشت انتخاب میکند. پهنای استخوان موجود نیز وسعت ایمپلنت را در طول جراحی تعیین میکند. معمولاً از ایمپلنت 4 میلیمتری استفاده میشود. انتخاب اندازه ایمپلنت دندان عامل مهمی در تعیین نتیجه درمان است. عواملی که بر انتخاب اندازه ایمپلنت تأثیر میگذارند عبارتاند از:
- تراکم و کیفیت استخوان بیمار
- فضای موجود در استخوان فک
- وضعیت سلامت بیمار
- نتیجه زیباییشناختی مورد نظر
قطر ایمپلنت دندان بر حسب میلیمتر اندازهگیری میشود و میتواند از ۲ میلیمتر تا ۶ میلیمتر باشد. طول ایمپلنت میتواند بین ۸ تا ۳۰ میلیمتر باشد. در نهایت، طول و قطر ایمپلنت به تعداد دندانهای جایگزین شده و استحکام استخوان فک بستگی دارد. در طول عمر ایمپلنت دندان انتخاب درست سایز ایمپلنت بسیار مهم است. ایمپلنت های دندانی در اندازههای مختلفی از جمله ایمپلنت های میکرو، ایمپلنت های استاندارد و هیبریدی تولید میشوند.
ایمپلنت هیبریدی؛ برای افراد بدون استخوان فک قوی
ایمپلنتهای هیبریدی، ایمپلنتهای اندازه استاندارد و میکرو ایمپلنتها را با هم ترکیب میکنند تا حمایت بیشتری را ارائه دهند. ایمپلنتهای هیبریدی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته نیز استفاده میشوند. اما به دلیل پشتیبانی اضافی که توسط میکرو ایمپلنتها ارائه میشود؛ گزینه خوبی برای بیمارانی است که استخوان فک قوی ندارند.
ایمپلنت با اندازه استاندارد؛ برای ایمپلنت دندان جلو
ایمپلنتهای با اندازه استاندارد معمولاً برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته استفاده میشوند؛ در حالی که میکرو ایمپلنتها برای حمایت از پروتز یا بریج ایدهآل هستند. در ایمپلنت دندان جلو دندانپزشکان از ایمپلنت با اندازه استاندارد استفاده میکنند. انجام ایمپلنت دندان جلو به دلیل اهمیت زیباییشناختی باید توسط دندانپزشک بسیار ماهر انجام شود.
میکرو ایمپلنت؛ جایگزین کمتر تهاجمی برای ایمپلنت
ایمپلنتهای میکرو دندان، ایمپلنتهایی با قطر کوچک هستند که برای تثبیت دندانهای مصنوعی، بریجها یا جایگزینهای تک دندانی استفاده میشوند. آنها معمولاً کمتر از 2.9 میلی متر قطر دارند و میتوانند جایگزین کمتر تهاجمی برای ایمپلنتهای دندانی سنتی باشند. ایمپلنتهای میکرو دندان را میتوان در یک بار ویزیت قرار داد. اغلب به زمان بهبودی کمتری نسبت به ایمپلنت های معمولی نیاز دارد. آنها از تیتانیوم که یک ماده زیست سازگار است و توسط بدن پذیرفته میشود ساخته میشوند.
تقسیمبندی انواع پیچ ایمپلنت بر اساس جنس؛ مقایسه تیتانیوم با زیرکونیوم
انواع پیچ ایمپلنت را میتوان بر اساس جنس آنها تقسیمبندی کرد. جنس و کیفیت پیچ ایمپلنت نقش مهمی در موفقیت ایمپلنت و ضمانت ایمنی برای بیمار دارد. سخت ترین مرحله ایمپلنت انتخاب ایمپلنت مناسب و کاشت پایه در لثه است. کیفیت و جنس پایه بر روی نتیجه نهایی کاشت دندان بسیار اثرگذار است. به طور کلی پیچ ایمپلنت در 3 نوع جنس تولید میشود که عبارتاند از:
- تیتانیوم
- سرامیکی
- زیرکونیوم
در ادامه انواع پیچ ایمپلنت را بیشتر توضیح میدهیم.
1) تیتانیوم؛ رایجترین جنس مورد استفاده
پیچ تیتانیوم یک ماده محبوب است که از ابتدا در درمانهای دندانپزشکی استفاده شده است. بیشتر ایمپلنتهای دندانی از تیتانیوم خالص ساخته میشوند. زیرا تیتانیوم یک ماده زیست سازگار است. تیتانیوم توسط بدن پذیرفته میشود و با جایگزینی قوی و پایدار برای دندانهای از دست رفته است؛ بنابراین در قفل کردن ایمپلنت در جای خود، چسباندن خود به دندانهای جدید و ایجاد یک پایه محکم برای دندانها بسیار موفق است.
2) سرامیکی؛ زیباییشناختی عالی
پیچ سرامیکی مادهای است که پس از تیتانیوم به منظور پاسخگویی به نیازهای زیباییشناختی فزاینده معرفی میشود. به دلیل هماهنگی زیباییشناختی عالی ترجیح داده میشود. اگرچه در جذب نیرو از تیتانیوم کمتر موفق است. اما در انعکاس نور عالی است و دندانهایی زیبا و طبیعی ارائه میدهد. همچنین زیست سازگاری و طول عمر بالا دارد.
3) زیرکونیوم؛ مقاوم و زیبا
زیرکونیوم، از نظر یکپارچگی با استخوان به اندازه تیتانیوم قوی و از نظر هماهنگی زیبایی به اندازه سرامیک موفق است. علاوه بر این، به لطف ساختار زیست سازگار، نگرانیهای حساسیت به فلزات را از بین میبرد و خطر خوردگی را به صفر میرساند. اما استفاده از زیرکونیوم نیاز به بررسی جوانب مختلف دارد. در جدول زیر دو جنس پرطرفدار یعنی تیتانیوم را با زیرکونیوم مقایسه کردهایم.
جدول مقایسه تیتانیوم با زیرکونیوم |
||
ملاکها | تیتانیوم ایمپلنت |
زیرکونیوم ایمپلنت |
جنس | سرامیک | متالیک |
خوردگی | به مرور زمان خورده میشود | مقاوم در برابر خوردگی |
ایجاد پلاک | پلاک ایجاد میشود | مقاوم در برابر پلاک |
زیبایی شناسی | رنگ مایل به خاکستری | رنگ سفید |
طعم | طعم فلز | بدون طعم |
هزینه پیچ زیرکونیا و تیتانیوم
ایمپلنت |
قیمت به تومان |
ایمپلنت زیرکونیا | 8.000.000 |
ایمپلنت pfm | 7.000.000 |
امروزه درمان ایمپلنت که به طور گسترده برای رفع نواقص عملکردی و تغییر شکلهای زیبایی در دهان مورد استفاده قرار میگیرد؛ یک درمان چند مرحلهای است که نیاز به تخصص و شایستگی دارد. به همین دلیل، انتخاب کلینیک و پزشک مناسب برای دریافت ایدهآلترین درمان برای نیازهای فرد بسیار مهم است. اگر به دنبال بهترین دندانپزشکی شبانه روزی غرب تهران هستید؛ میتوانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید.
تفاوت انواع ایمپلنت دندان بر اساس تکنولوژی؛ 6 روش جدید در 2024
فناوری ایمپلنت دندان در سال 2024 پیشرفت قابل توجهی داشته است و روش جایگزینی دندانهای از دست رفته را کاملاً تغییر داده است. ایمپلنتهای دندانی به عنوان استاندارد طلایی از نظر استحکام، ظاهر و قابلیت استفاده، جایگزین پروتزها و بریج های سنتی شدهاند. در ادامه انواع ايمپلنت را بر اساس تکنولوژی به کار رفته بررسی می کنیم.
1) ایمپلنتهای سفارشی با استفاده از پرینت سه بعدی؛ جالبترین پیشرفت در دندانپزشکی
استفاده از فناوری پرینت سه بعدی یکی از جالبترین پیشرفتها در زمینه ایمپلنتولوژی دندان است. امروزه دندانپزشکان قادر به طراحی دقیق و جداگانه ایمپلنت بر اساس معماری خاص دهان هر بیمار هستند. این شخصیسازی علاوه بر تضمین تناسب بهتر و افزایش راحتی، زمان بهبودی و جراحی را به میزان قابل توجهی کوتاه میکند. بیماران باید عملیات سریعتر و بازگشت سریعتر به برنامه روزانه خود را پیش بینی کنند.
2) ادغام استخوانی و نانوتکنولوژی؛ ایمپلنتهای قویتر و پایدارتر
محققان در سال 2024 به طور موثری از فناوری نانو برای تقویت استخوانسازی استفاده میکنند. فرآیندی که طی آن ایمپلنتهای دندانی با استخوان فک ادغام میشوند. رشد سریع تر استخوان و اتصال آن توسط سطوح نانوساختار روی فیکسچرهای ایمپلنت تشویق میشود که منجر به ایمپلنت های قوی تر و پایدارتر میگردد. این پیشرفت به ویژه برای کسانی که تراکم استخوان پایینی دارند مفید است. زیرا احتمال موفقیت آمیز بودن فرآیند کاشت را افزایش میدهد.
3) ایمپلنتهای هوشمند مجهز به حسگر؛ زیر نظر گرفتن ایمپلنت
ایمپلنت دندان اکنون بخشی از عصر فناوری هوشمند است! اکنون دندانپزشکان میتوانند به لطف ادغام حسگرهای کوچک و میکروالکترونیک، وضعیت و سلامت ایمپلنت های دندانی را در زمان واقعی تحت نظر داشته باشند. مشکلات احتمالی مانند عفونت، بیثباتی یا فشار زیاد روی ایمپلنت را میتوان توسط این سنسورها شناسایی کرد. بیماران با اطلاع از چنین مسائلی میتوانند به موقع به دندانپزشکی مراجعه کرده و از بروز عوارض جلوگیری کنند.
4) دندانپزشکی ترمیمی برای توسعه بافت؛ موفقیت طولانی مدت ایمپلنت
با توجه به جراحیهای ایمپلنت دندان، دندانپزشکی ترمیمی فرصتهای جدیدی را ایجاد کرده است. محققان فاکتورهای رشد و ترکیبات فعال زیستی ایجاد کردهاند که به بازسازی بافت اطراف محل ایمپلنت کمک میکند. این امر علاوه بر تسریع روند بهبود، موفقیت طولانی مدت ایمپلنت را افزایش میدهد. بیماران مبتلا به بیماری لثه یا اختلال در سلامت دهان و دندان میتوانند از روشهای ترمیمی بیشترین بهره را ببرند.
5) ایمپلنت با بارگذاری فوری؛ رسیدن به نتیجه مورد نظر در کوتاه ترین زمان
در گذشته، ایمپلنتهای دندانی برای چند ماه قبل از اتصال تاج پروتز نیاز به بهبودی داشتند. از سوی دیگر، ایمپلنتهای بارگذاری فوری به دلیل پیشرفت در فناوری سطح ایمپلنت و مواد بهتر، محبوبیت بیشتری پیدا میکنند. در سال 2024، بسیاری از بیماران قادر خواهند بود ایمپلنتها و ترمیمهای خود را در یک جلسه انجام دهند؛ که به طور قابل توجهی زمان درمان را کوتاه میکند و مزایای عملکردی و زیبایی فوری را به همراه خواهد داشت.
6) قرار دادن ایمپلنت با کمک لیزر؛ تضمین بهترین نتایج ایمپلنت
با استفاده از فناوری هدایت لیزری، کاشت ایمپلنت بسیار دقیقتر شده است. دندانپزشکان میتوانند با برنامهریزی محل مناسب ایمپلنت با استفاده از تصویربرداری سه بعدی و کمک لیزر، بهترین نتایج را تضمین کنند. این استراتژی تجربه جراحی بدون درز بیشتری را برای بیماران تضمین میکند و در عین حال احتمال مشکلات را کاهش میدهد.
قیمت بهترین نوع ایمپلنت؛ از کره ای تا ایرانی
انواع دندان ایمپلنت نیز بر اساس برند و کشور تولیدی با قیمت متفاوتی عرضه میشود. قیمتها در کلینیک دندانپزشکی تاج بر اساس تعرفه تعیین میشود. قیمت برندهای مختلف ایمپلنت در جدول زیر ذکر شده است.
جدول قیمت برندهای مختلف ایمپلنت |
||
نام برند | کشور سازنده |
قیمت |
ufit | کره | 7.200.000 |
snuc | کره | 6.400.000 |
cis | کره | 8.200.000 |
cmi | کره | 7.200.000 |
biotem | کره | 9.500.000 |
sewonmedix | کره | 8.400.000 |
DIO | کره | 9.000.000 |
OSSTEM | کره | 9.500.000 |
megagen | کره | 10.800.000 |
Dentium | کره | 9.600.000 |
zimmer | آمریکایی | 18.000.000 |
BIOMET 3i | آمریکایی | 16.800.000 |
BICON | آمریکایی | 15.600.000 |
Short | آمریکایی | 18.000.000 |
Bicon MAX 2.5 | آمریکایی | 18.000.000 |
SynthoGraft | آمریکایی | 18.000.000 |
شرکت کیمیا کاشت اطبا | ایرانی | 3.000.000 الی 8.400.000 |
کوشا فن پارس | ایرانی | 3.000.000 الی 10.000.000 |
نیک کاشت آسیا تیپ 1 | ایرانی | 3.000.000 الی 10.400.000 |
نیک کاشت آسیا تیپ 2 | ایرانی | 3.600.000 الی 13.200.000 |
ایمپلنت نئودنت | سوئیسی | 10.000.000 |
ایمپلنت نئودنت معمولی | سوئیسی | 12.000.000 |
sic | سوئیسی | 10.200.000 الی 11.000.000 |
spi | سوئیسی | 9.000.000 الی 11.400.000 |
ihde | سوئیسی | 7.800.000 الی 9.600.000 |
iti تیتانیوم | سوئیسی | 20.400.000 |
iti روکسالید | سوئیسی | 19.200.000 |
iti روکسالید اکتیو | سوئیسی | 19.200.000 |
iti تیتانیومی اکتیو | سوئیسی | 18.000.000 |
برای اطلاع از هزینه ایمپلنت دندان طبق آخرین تعرفهها با کلینیک دندانپزشکی تاج تماس بگیرید.
استفاده از انواع ايمپلنت دندان با ضمانت در کلینیک دندانپزشکی تاج
در این مطلب شما عزیزان را با انواع ايمپلنت دندان آشنا کردیم. برای موفقیت ایمپلنت انتخاب بهترین جنس و برند اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این مهارت و تخصص دندانپزشک هم بر میزان موفقیت عمل بسیار مؤثر است. برای انجام بهترین نوع ایمپلنت میتوانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی تاج به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان است. کلینیک دندانپزشکی تاج بهترین و مجهزترین کلینیک در زمینه ایمپلنت، لمینت، کامپوزیت و اصلاح لبخند شناخته شده است. جهت مشاوره با متخصصان و رزرو وقت با شماره 91305400-021 تماس بگیرید. راههای ارتباطی دیگر با ما عبارت است از:
آدرس کلینیک: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهار راه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک ۲
صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج
سؤالات متداول
عوارض انتخاب نادرست اندازه ایمپلنت چیست؟
زمانی که ایمپلنتها اندازه مناسبی برای بیمار نداشته باشند، میتواند منجر به مشکلات مختلفی شود. مهمترین مشکلات عبارت است از:
- حرکت ایمپلنت
- عفونت
- آسیب عصبی
- ناتوانی در تکمیل پروسه
- شکست ایمپلنت
بهترین اندازه ایمپلنت دندان چیست؟
بهترین اندازه ایمپلنت دندان به استخوان فک و فضای موجود بستگی دارد. دندانپزشک شما بهترین اندازه را برای شما در طول مشاوره تعیین میکند.
انواع ایمپلنت کرهای مورد اطمینان کداماند؟
انواع ایمپلنت کرهای مورد اطمینان عبارتاند از:
- ufit
- snuc
- cis
- cmi
- biotem
- sewonmedix
- DIO
- OSSTEM
- megagen
- Dentium
ماندگاری ایمپلنتهای دندانی چقدر است؟
ایمپلنتهای دندانی ممکن است بین 15 تا 20 سال یا حتی بیشتر دوام بیاورند. نگهداری و مراقبت مناسب برای طول عمر ایمپلنت دندان ضروری است.