ورم لثه معمولاً به دلیل التهاب یا عفونت ناشی از تجمع پلاکهای باکتریایی، آسیبهای فیزیکی یا تحریک شیمیایی ایجاد میشود. درمان ورم لثه وابسته به علت اصلی آن است. در موارد خفیف ورم لثه با استفاده از مسواک زدن صحیح و دهانشویههای ضد عفونی کننده میتواند به بهبود آن کمک کند.
اما در صورتی که ورم لثه شدید و با خونریزی یا عفونت همراه باشد حتماً باید از داروهای خوراکی و موضعی بهره برد. اگر با مشکل ورم لثه دستوپنجه نرم میکنید و این پرسش را در ذهن دارید که برای ورم لثه چه قرصی بخوریم، پیشنهاد میکنیم این مقاله از کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی تاج را تا پایان مطالعه نمایید. ما قصد داریم علل ورم لثه و انواع قرص برای درمان ورم لثه را معرفی نماییم. پس تا انتهای مطالب با ما همراه باشید.
علل ورم لثه؛ گیر کردن 4 گیرکردن غذا لای دندان و عفونت از علل شایع هستند!
مشکلات متعددی به تورم لثه منجر میشود. بیشتر این علل به سلامت و بهداشت دهان و دندان مربوط است. برخی از علل اصلی ورم لثه عبارتند از:
- گیر کردن ذرات غذا لای دندان: برای مثال خوردن ذرت بو داده باعث میشود تکههای سفت مغز آن بین دندانها گیر کند و درون لثهها قرار بگیرد.
- التهاب لثه: التهاب یا ژنژیویت یکی از شایعترین شرایطی است که باعث تورم لثه میگردد. ممکن است فردی نداند به التهاب لثه مبتلاست و فقط درد یا حساسیت خفیفی را احساس کند.
- لق شدن یا افتادن دندان: یکی دیگر از عوامل التهاب لثه میتواند لق شدن یا از دست دندان باشد.
- عفونت: عفونت داخل دهان به خصوص عفونت لثه در کودکان مشکلاتی مانند تورم در لثه را ایجاد میکند.
از دیگر عوامل ورم لثه میتوان به قرمزی، درد هنگام جویدن و عقب رفتن لثه اشاره کرد. همچنین، برخی افراد در دوران بارداری ممکن است به تورم لثه دچار شوند. بارداری با تغییرات سریع هورمونها جریان خون در لثه را افزایش داده و باعث تورم میشود.
برای ورم لثه چی خوبه؟ دهانشویههای شیمیایی و طبیعی!
اگر میخواهید بدانید برای ورم لثه چی خوبه؟ این بخش را مطالعه کنید. انواع دهانشویههای دارویی به بهبود ورم لثه کمک میکنند. درمان پزشکی لثه متورم با مراجعه به دندانپزشک آغاز میشود. مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینات دهان و دندان به شناسایی و پیشگیری از مشکلات سلامت دهان قبل از ایجاد مشکلات حادتر منجر میشود.
یکی از درمانهای دارویی استفاده از انواع دهانشویه مخصوص ورم لثه هستند. برخی دهانشویههای طبیعی نیز برای درمان خانگی ورم لثه کاربرد دارند که به شرح زیر است:
- آب نمک
- آلوئه ورا
- علف لیمو
قبل از استفاده از هر دهانشویه دارای روغنهای ضروری برای درمان تورم لثه باید بررسی کنید که دارای موادی مانند الکل نباشد، زیرا الکل لثه را تحریک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان خانگی التهاب لثه میتوانید به مقاله درمان خانگی تحلیل لثه از همین سایت مراجعه کنید.
برای ورم لثه چه قرصی بخوریم که زودتر بهبود یابد؟ به شدت و علت مشکل وابسته است!
برای درمان و بهبود ورم لثه پزشکان معمولاً داروهای مختلفی را بسته به شدت و علت مشکل تجویز میکنند. برخی از این داروهای مهم شامل آنتی بیوتیکها، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی، کلرهگزیدین، کورتیزون، مکملهای ویتامینی و مسکنهای موضعی میشوند. در ادامه به توضیح هر یک از این داروها میپردازیم.
درمان ورم لثه با انواع آنتی بیوتیک؛ مقابله با عفونتهای باکتریایی!
برای پاسخ به این پرسش که برای ورم لثه چه قرصی بخوریم میتوان به انواع آنتی بیوتیک اشاره کرد. آنتی بیوتیکها برای مقابله با عفونتهای باکتریایی لثهها تجویز میشوند. برخی از این داروهای آنتی بیوتیک به شرح زیر است:
- آموکسی سیلین: برای درمان تورم ناشی از عفونت باکتریایی دهان و لثه
- مترونیدازول: برای درمان عفونتهای باکتریایی و انگلی در لثه
- داکسی سایکلین: درمان کمکی برای ژنژیویت و بیماریهای پریودنتال
هر یک از این آنتی بیوتیکها با جلوگیری از رشد و تکثیر باکتریها، التهاب و سیاه شدن لثه را کاهش میدهند. در طول زمان مورد توصیه پزشک داروها اثر کرده و ورم لثه را بهبود میدهند.
داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی برای ورم لثه؛ ایبوپروفن، دیکلوفناک و ناپروکسن!
برای کاهش درد و التهاب لثهها میتوان از ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کرد. ایبوپروفن به کاهش درد و التهاب لثه در کوتاه مدت و ورم بعد از ایمپلنت دندان کمک میکند. ناپروکسن نیز مشابه ایبوپروفن عمل مینماید. دیکلوفناک نیز در مواردی که التهاب و ورم لثه شدید باشد با مهار آنزیمهای تولید کننده پروستاگلاندین ورم را کنترل مینماید.
توجه داشته باشید که این داروها بخصوص دیکلوفناک باید زیر نظر پزشک و با احتیاط مصرف شوند. استفاده طولانی مدت یا دوزهای بالا با عوارض جانبی مانند مشکلات گوارشی، افزایش خطر خونریزی لثه و تأثیر بر عملکرد کلیهها همراه خواهد بود. معمولاً دندانپزشکان برای بهبود ورم لثه، درمانهای موضعی مانند جرمگیری یا درمان عفونت را در اولویت قرار میدهند.
کلرهگزیدین و درمان ورم لثه؛ به شکل دهانشویه یا کپسول تجویز میشود!
کلرهگزیدین معمولاً به شکل دهانشویه تجویز میگردد. این دارو نوعی ضد عفونی کننده قوی است که باکتری و پلاکهای دندانی را کاهش میدهد. در برخی موارد دندانپزشک ژل یا کپسولهای کلرهگزیدین را نیز تجویز میکند. این دارو با تخریب دیواره ساولی باکتری از تجمع آنها در لثه جلوگیری مینماید.
کورتیزون و درمان تورم شدید لثه؛ تولید مواد شیمیایی التهابزا را کاهش میدهد!
کورتیزون با مهار فعالیت سیستم ایمنی بدن تولید مواد شیمیایی التهابزا مانند پروستاگلاندینها را کاهش میدهد. مهار مواد شیمیایی باعث کاهش تورم، درد و سایر علائم التهاب میگردد. در بیماریهای التهابی مانند ژینژیویت، کورتیزون التهاب را کاهش داده و علائم عفونت را بهبود میبخشد. در موارد شدید ورم لثه کورتیزون مانند داروی کمکی عمل میکند.
برای ورم لثه چه قرصی بخوریم که مکمل باشد؟ ویتامینهای سی و دی!
کمبود برخی از ویتامینها مانند ویتامین دی و سی باعث افزایش ورم و التهاب لثه میگردد. در چنین شرایطی، دندانپزشک یا پزشک ممکن است مکملهای ویتامینی را تجویز نماید. برای مثال، ویتامین سی ورم لثه را کم کرده و بافت آسیب دیده لثه را ترمیم مینماید. ویتامین دی نیز برای حفظ سلامت استخوان و دندانها بسیار اهمیت دارد. این ویتامین در پیشگیری از بیماریهای لثه به خصوص پس از انجام خدمات دندانپزشکی مانند ایمپلنت دندان، لمینت، عصب کشی و دیگر خدمات نقش حیاتی ایفا میکند.
مسکنهای موضعی قوی برای بهبود ورم لثه؛ به صورت ژل یا پماد عرضه میشوند!
برای ورم لثه علاوه بر قرص خوراکی، برخی مسکنهای قوی موضعی نیز وجود دارد. برخی از این تسکیندهندههای پرکاربرد عبارتند از:
- ژل لیدوکائین: لیدوکائین نوعی بیحسکننده موضعی قوی است که میتواند به سرعت درد و التهاب را کاهش دهد. این ژل معمولاً مستقیم روی لثهها استفاده میگردد.
- بنزوکائین: مسکن موضعی دیگر برای تسکین درد لثهها اثرگذاری بالایی دارد بنزوکائین است که به صورت ژل یا پماد در داروخانهها عرضه میشود.
- کورتیزون: کورتیزون علاوه بر قرص به شکل ژل نیز در بازار وجود دارد و در تسکین ورم لثه اثر میگذارد.
همانطور که قبلاً هم اشاره شد برخی از دهانشویههای حاوی مواد ضد التهابی و ضد عفونی مثل روغنهای گیاهی نعناع و اکالیپتوس یا مواد شیمیایی مانند کلرهگزیدین یا پراکسید هیدروژن نیز تورم لثه را کاهش میدهند. توصیه میکنیم قبل از استفاده از هر محصولی با دندانپزشک خود مشورت نمایید تا بهترین روش درمانی را انتخاب نمایید.
همراه با متخصصان متبحر کلینیک دندانپزشکی تاج دندان های سالم زیبایی داشته باشید!
در این مقاله برخی از قرصهای پرمصرف و کاربردی برای ورم لثه را توضیح دادیم. همچنین، به علل ورم لثه اشاره کردیم. انواع قرصهای ضد التهاب غیر آستروئیدی، مسکنهای موضعی، آنتی بیوتیکها، مکملهای ویتامینی سی و دی و دهانشویههای طبیعی و شیمیایی برای درمان ورم لثه تأثیرگذارند.
اگر به مشکلات دندانی یا تورم لثه دچار هستید بهتر است برای معاینه و شناسایی علت دقیق مشکل خود به دندانپزشک مراجعه نمایید. متخصصان زبده و کاربلد کلینیک دندانپزشکی تاج شبانه روز آماده ارائه خدمات درمانی و زیبایی دهان و دندان به شما عزیزان هستند. از طریق راههای ارتباطی زیر با کارشناسان دنتال تاج تماس حاصل فرمایید و پرسش یا مشکل خود را مطرح نمایید تا راهنماییتان کنند.
آدرس کلینیک دندانپزشکی تاج: جنتآباد مرکزی، تقاطع نیایش (چهارراه ایرانپارس) طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک 2
تلفن تماس کلینیک تاج: 91305400-021
صفحه اینستاگرام کلینیک دندانپزشکی تاج
کلینیک دندانپزشکی شبانهروزی تاج به صورت 24 ساعته حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم ترمیم و زیبایی دندان، ارتودنسی دندان و دندانپزشکی کودکان به شما عزیران است.
سؤالات رایج
آیا میتوان آسپرین برای درمان ورم لثه مصرف کرد؟
بله، آسپرین به کاهش التهاب و ورم لثه کمک میکند. اما باید با احتیاط و بنا بر دستور پزشک مصرف گردد.
برای ورم لثه چه قرصی بخوریم که عفونت باکتریایی را درمان کند؟
قرص مترونیدازول عفونت باکتریایی ناشی از ورم لثه را بهبود میبخشد.
آیا کورتیکواستروئیدها برای ورم لثه مناسب هستند؟
در موارد شدید ورم لثه، دندانپزشک ممکن است کورتیکواستروئیدها را برای درمان بهتر تجویز کند.
آیا میتوان برای هر نوع ورم لثه آنتی بیوتیک استفاده کرد؟
خیر، آنتی بیوتیک تنها در صورت وجود عفونتهای شدید لثه تجویز میشود.
برای ورم لثه چه قرصی بخوریم که ضد التهابی خوراکی باشد؟
قرصهای ضد التهابی خوراکی مانند دیکلوفناک در کاهش ورم لثه نقش دارند.